Wis- en natuurkundeonderwijs Suriname achterhaald

7

PARAMARIBO, 26 feb – Het wis- en natuurkundeonderwijs raakt met de dag meer achter. Niet alleen internationaal loopt de aansluiting spaak, ook nationaal zijn steeds meer gaten te dichten. Dit stelt de Faculteit der Technologische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit.

De gap is goed merkbaar bij de overgang van middelbaar naar universitair onderwijs. Studenten kunnen de specialistische exacte vakken niet aan. “Didactische moeilijkheden zijn de voornaamste oorzaak”, zegt didacticus Frits Gravenberch. Hij is door de faculteit uitgenodigd te helpen zoeken naar oplossingen. Zijn ervaringen in het Nederlandse onderwijssysteem kunnen goed gebruikt worden.

Met leerkrachten van het middelbaar onderwijs zijn al mogelijkheden afgetast. “Er is meer aandacht nodig voor problemen met begripsontwikkeling. Door de hele onderwijskolom heen moet je zorgen dat mensen op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Zo garandeer je dan dat nergens valkuilen zitten waar mensen in blijven steken en niemand raad mee weet.”


7 REACTIES

 1. Het komt ervan he. 80% van alle surinamers wil niets meer te maken hebben met Nederland. Ik denk dat je op het gebied van hoogwaardig onderwijs niet anders kunt. De verantwoordelijke personen in suriname maken zich daar niet zo druk over. Ze zijn te corrupt om goed bestuur te voeren.


  Maak melding

 2. Ik adviseer de regering met Finland of België contact op te nemen over de te volgen onderwijsstrategie en ver weg van het Nederlandse (wiskunde)0nderwijs te blijven. Het onderwijs in Nederland is inmiddels slechter dan het Surinaamse. Onlangs (vorige week) zei een Nederlandse hoogleraar van een Nederlandse universiteit in de krant dat hij liever studenten uit Suriname had dan uit Nederland omdat de Surinamers in ieder geval het rekenniveau hadden om de studie te volgen. Deze uitspraak botst met de resultaten van het Surinaamse onderzoek. Vreemde zaak.


  Maak melding

 3. wis_kunde maakt tot wist_kunde in de meet_kunde van de tijdsberekening
  de verwevenheid van deze drie eenheid,moet nog aan de studenten geleerd worden,anders is het wederom tijdsverspilling.
  kunnen jullie mij volgen?
  om u een gek voorbeeld te geven.maak je polshorloge los van jou linkerarm en plaats dit aan jou rechterarm.dan heb je de tijdsverschillen van beide landen.niet te vergeten om de 30 minuten van de heer bouterse bij te tellen.deze is niet dom als de heer venetiaan ons wil doen geloven.venetiaan kent de oplossing zeker wel.maar hij houdt het surinaamse volk dom en ontwetend.
  sranan tori lekker tori


  Maak melding

 4. Ik adviseer de regering met Finland of België contact op te nemen

  presley bergen

  Sorry jammer heel jammer….maar met boerikie’s kan jij niet praten en om ze nog te adviseren….meneer laten wij maar nu beginnen te vluchten deze mensen hebben te lust van katibo in zich of ze zijn oliedom.


  Maak melding

 5. de dood straf die in Afrika nog steeds uitgevoerd word die is ook achterhaald.
  het was honderde jaar geleden door de blanke bevolking ingevoerd en bleef. het onderwijs in sur was ook door hen gemaakt en bleef helemaal zo als hen geregeld hadden.
  het surinaamse overheid is afhankelijk sinds suriname ondekt is.de meeste surinaamse hoog opgeleiden leveren hun moeder aan die blanke sinds mijn geheugen en van mijn voor ouders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.