maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieChina bevestigt financiering wegenproject Suriname

China bevestigt financiering wegenproject Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 feb – China zal de asfaltering betalen van ongeveer tweehonderd en vijftig kilometer aan wegen in het zuiden van Suriname. Minister Hildenberg van Financiën en een vertegenwoordiger van de Chinese Exim Bank hebben de financieringsovereenkomst getekend. Niet alleen in economisch, maar vooral in sociaal opzicht wachten grote veranderingen.

De achterstand in het binnenland kan nu versneld worden ingelopen. In elk geval worden kansen geschapen. “We slagen er op deze manier in de homogeniteit te garanderen van de bevolking wat betreft ontwikkelingskansen”, zei president Ronald Venetiaan. Mijn-, land- en bosbouw kunnen versneld ontwikkeld worden en de plaatselijke gemeenschappen beter te goede komen.

Dat is ook dubbel en dwars verdiend. “Vandaag weten we dat in het zuidelijk deel van Suriname, de stuwdam voor velen offers heeft betekend. Maar het is van belang te beseffen dat het de offers zijn, die ontwikkeling brengen”, aldus Venetiaan. Nu zal worden afgerekend met door regens steeds weer geteisterde laterietwegen. In juni wordt een aanvang gemaakt met het driejarige project.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. naar zich laat aanzien is de president nu klaarwakker.als het volk niet was opgekomen om deze wakker te schudden.waren wij nog steeds geconfronteerd met een slapende president.go so doro president


  Maak melding
 2. Ja hoor het is weer zo ver, de chinezen zijn weer aan het uitdelen.
  En meneer de president laat zijn brede lach weer zien.
  Allemaal met voorbedachten rade.
  Hoe komt het ineens dat de chinezen het vanzelf aanbieden.
  Als ze over drie jaar klaar zijn, dan hebben de chinezen al een contract voor palmen te planten. Let maar op ………..

  Mijn-, land- en bosbouw kunnen versneld ontwikkeld worden en de plaatselijke gemeenschappen beter te goede komen. Lees ik dit goed, ik denk dat het andersom gaat worden.
  Dus een mooie strakke weg komt goed te pas om de binnenlanden van suriname te plunderen. Er word alleen geasfalteerd voor eigenbelang voor afvoeren van hout en voor het ontwikkelen een nieuwe stad in de binnenland. China town
  Dat is allemaal al bekend, suriname word stap voor stap erop voorbereid. En zo klopt het de surinaamse bevolking word dom en stom gehouden. Ze moeten toekijken en ja knikken, dat is ook wat er van ze verwacht word .

  En let maar op de lokale bevolking schiet er niets mee op. Het enigste voordeel wat ze krijgen is dat ze sneller op en neer kunnen reizen ( naar de stad ). En zo zal de binnenlandse cultuur een beetje voor beetje verdwijnen.

  De volgende verkiezingen komen er straks en venetiaan maakt geen kans ( hoop ik), dus haalt hij alles binnen wat hij nog kan. Dus suriname en de surinamers met de rotzooi achter laten.


  Maak melding
 3. Wat een achterlijke president is die Venetiaan dat hij niet wil toegeven dat hij voortborduurt op een projekt van Wijdenbosch.Wat is er fout aan? Integendeel getuigt dat van groot leiderschap als je instaat bent belangrijke ontwikkelingen door te voeren. Wij moeten als Surinamers meer respekt voor elkaar hebben en gaan inzien dat we door samenwerken veel kunnen bereiken. Wijdenbosch verdient nou ook weer niet de schoonheidsprijs,maar we moeten toch die waardering uitspreken voor elke Surinamer die zich voor land en volk inzet


  Maak melding
 4. Natuurlijk in deze komende periode kan alles en dan ook alles getekend worden..

  De verkiezingen zijn al in zicht en de messen worden geslepen..

  Dit is een voorschot op wat nog komen gaat..

  Ik hoop dat het volk het beter krijgt..


  Maak melding
 5. Heel goede ontwikkeling.
  De regering heeft ingezien dat je niet opnieuw gekozen kan worden zonder iets te doen.
  De tijd van bakkeljouw en zoutvlees en zinkplaten brengen voor de binnelandbewoners om de verkiezing te winnen is voorbij.
  Hiermee zal de ecotoerisme een behoorlijke push krijgen.
  Ik hoop dat dit zal leren dat men niet door roof en moord snel rijk kan worden maar hard moet werken om alles tot ontwikkeling te brengen.
  Papo


  Maak melding
 6. Chinezen zijn jullie aan het inblikken.Die bomen die gekapt zullen worden willen zij zeker als afval? Ze weten dat jullie bedelaren zijn en geen verstand hebben van politiek.Jullie hebben geen bezef dat ze vaseline op jullie Go aan het smeren zijn? De Hollanders hebben Aron plat gewaals met hun zogenaamde miljaarden.En toch geen les van geleerd.


  Maak melding
 7. 23 januari 2008
  Zienswijze en juridische aantekeningen door:
  Docter BIGI SKRIFI and the bad medicine.

  China bevestig financiering wegen project????????

  Gefeliciteert meneer de minister met uw succes, maar heeft het volk met name de de mofinas geen recht op eerlijke informatie over de stand van zaken. Dit is geen kritiek, maar een andere kijk op de zaak.

  Net als andere buitenlandse infesteerders profiteert DEZE HULPVERLENER al lange van de zwakheden van de politieke machthebbers, door daar hun invloed te vergroten.DEZE HULPVERLENER heeft zich al lange tijd verzekerd van invloedssferen en concessies of zelfs politiek in ons land. Het hulpeloze land en zijn politieke machthebbers hebben en /of zullen ondoordachtzaam hun handtekening zetten onder zulke ongelijkwaardige overeenkomsten die voor lange tijd hun pijnlijke sporen gaan nalaten in de NATIONALE EIGENWAARDE EN DE NATIONALE TROTS. De zogenaamde ”HULVERLENERS”zullen in de loop der tijd de economie en de handel van ons land beheersen, door ontwetenheid en willekeur van de politiek.

  De massa van sociaalzwakkere, merkte en/of merkt echter weinig van de bestuurlijke chaos of van de afhankelijkheid VAN HET BUITENLAND.

  De BELASTINGINNER WAS EEN VAN DE ERGSTE PLAGEN VOOR DE PENSIONEN EN UITKERINGEN VAN DE REMIGRATEN NET ALS DE WOEKERAAR. Als gevolg van GEWETENLOOS OPTREDEN VAN ZWARTHANDELAARS EN PARASIETEN IN ARMOEDE EN ELLENDE. KORT GEZEGT; “” TOTAAL VERDORVEN””

  ZIJN DEZE INKOMSTEN GOED GEINVESTEERT? Hebben de sociaalzwakkeren en het onderwijs iets van gemerkt, door situatie verbetering?

  China bevestigt financiering wegen project!!!!!

  Economische ontwikkeling op het peil van de algemene richtlijnen van de politiek voor lands- ontwikkeling. Hier is er sprake van van diepe vernedering voor de NATIONALE TROST VAN LAND EN VOLK. De vernedering die land en volk moet ondergaan, diend alleen maar voor de persoonlijke bevrediging van de politici.

  Stelling; WAAROM GAAT MEN HULPZOEKEN TERWIJL HET LAND RIJK IS EN ECONOMISCHE HET GOED GAAT VOLGENS INDIVIDUELE POLITICI.

  Bewijs;
  STAATS OLIE BOEK RECORWINST VAN TWEEHONDERD MILJOEN DOLLAR. DE WINST LIGT 20 PROCENT BOVEN DIE VAN 2006.
  NIEUWS VAN ZATERDAG 29 DECEMBER 2007.

  De genoemde stelling en bewijs behoeft geen toelichting. Het is helder genoeg.

  Waar zijn al de hoogopgeleide met hun kennis gebleven? Heeft onderwijs het zelfde effect op iedereen? Waarom wordt het Nationaal belang, de Nationale trots van land en volk zo getregd door induviduele politici? Is deze handeling ontwetendheid,onzorgvuldigheid of willekeur?

  Politici, laat geen mogelijke belangen verstrengeling zich in uw ijver voor economische ontwikkeling zich ontwaren. Met name te noemen de buitenlandse investsteerders””HULVERLENERS””

  IK SLAAP MET MIJN OGEN OPEN EN SCHERP VERSTAND. De woorden van meer dan 27 jaar juridische en economische onderzoek specialisme”” STUDIE EN PRAKTIJK ERVARING””.

  STOF TOT NADEKEN VOOR DE GRASS ROOTS

  GENADE EN ZEGEN VAN GOD EN CULTUUR

  Groet ik, DOCTER BIGI SKRIFI


  Maak melding
 8. Voor wat,hoort wat!Men denkt dat alles gratis krijgt:mooi wegen/asfaltwegen,supermarkten etc..Chinezen zijn eenmaal keiharde zakenlieden..Nederland/amerika heeft in het verleden ook wegen aangelegd voor eigenbelang.
  Anders moet de overheid maar voor de wegen zorgen uit eigen belastinggeld.


  Maak melding
 9. Welk bevriende land stak de hand uit om suriname te helpen met onze wegen fatsoenlijker te maken?Cuba..?Venezuela,nicaragua?of misschien Nederland? Nee dus!Chinezen hebben interresse en voor wat hoort wat.Laat meer werkende mensen uit Azie naar hier komen,voor de land-en bosbouw..ik ben voor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES