Suriname berekend op spin-off Franse legeractie

18

PARAMARIBO, 16 feb – Suriname houdt terdege rekening met mogelijke bijwerkingen van de voorgenomen legeracties in buurland Frans Guyana. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. Onder meer is het leger in verhoogde staat van paraatheid gebracht in het zuidoostelijk deel van de Marowijnerivier.

Ook is een speciaal team van ministers in constant beraad over de verwikkelingen aan de grens. Onder meer wordt er rekening mee gehouden dat goudzoekers de grens oversteken als de illegale mijnbouw in Frans Guyana eenmaal wordt aangepakt. “Wij kunnen ons geen illegale goudzoekers in het binnenland veroorloven”, zegt Fernald tegenover de Ware Tijd.

Alle mogelijke vluchtroutes zullen optimaal worden bewaakt. “De traditionele militaire posten zijn als observatieposten in het gebied. Over de start van deze actie van de Fransen en het verloop zullen wij genoegzaam geïnformeerd worden”, aldus Fernald. Overigens wordt niet verwacht dat de acties morgen al beginnen. De Franse president Sarkozy wil duizend militairen afsturen op de illegalen.


18 REACTIES

 1. Dan laat jij het leger zelf naar goud zoeken en wedden dat geen enkele uitbuiter daar komt.

  Doe een keer toch een klein beetje slim….blijf niet altijd dom doen !!!!!!!!


  Maak melding

 2. De Franse president Sarkozy wil duizend militairen afsturen op de illegalen.

  “Wij kunnen ons geen illegale goudzoekers in het binnenland veroorloven”, zegt Fernald tegenover de Ware Tijd.

  Naar dan wat doen al die brasileros in het binnenland van Suriname. Ferdnald je slaapt noh? Wat lul je uit je nek mang.
  Er zijn zoveel illegale goudzoekers dat als de belastingdienst belasting zou ophalen van alle gevonden goud dan zou dit vele miljoenen SRD’s schelen. Maar kennelijk wordt het goud voor Surinamers gewonnen die op hun beurt vrienden hebben in de regering en justitie en politie waardoor hen niets kan worden gedaan.


  Maak melding

 3. Suriname berekend op spin-off Franse legeractie.

  Suriname zeggen zij….maar vraag de Suri. op straat, dan krijg jij te horen::::: dat de machthebbers de boel gewoon als gewoonlijk weer verkwanselen.


  Maak melding

 4. hallo libo van sky woensdag in bakana tori………nederlandse studenten vormen en bedreiging voor de surinaamse samenleving.die dag had hij het over archief ,archief mi boy,nadien kwam hij op de kwetsie 1000franse milietairen,laat hij het bandje terug draaien dat is ook archief geworden,waar hij studenten beschuldigen dat zei een bedreiging vormen voor suriname,velen luisteren met een oor of zijn gefocus naar het volgende mist stap in het parlement,dat ze niet eens horen dat limbo studenten zien als een bedreiging voor su.laat dat bandje horen limbo,jessrum was ook in de studio…..het is archief laat horen limbo


  Maak melding

 5. Vene is een waardeloze opperehoofd.
  Speelt geen enkele rol van betekenis in politiek surbo.

  Weet niet eens waar de grenzen zijn van het land of wil het niet weten is horende doof.

  Kan geen opdracht geven om e.e.a. nategaan laatstaan als opper-bevel-hebber van het leger de manschappen naar de marowijne alswel de corrantijn rivier te sturen..

  Alleen om te controleren wat er gaande is..

  Wat dat betreft petje af voor wijdenbosch.

  Ram ram komt niet verder dan bauw-grong al waar hij woont en het parlement in parbo..
  Die is helemaal doof spreekt enkel gebaren taal..


  Maak melding

 6. Die fransman denkt laat mij,Militairen opsturen,het is een rijkgebied dat in voordeel vanmij zal vallen,een minister Fernald die nog onder zijn deken ligt,heeft geen drup ervaring op militair gebied hij zit die stoel gewoon te verwarmen, de memre boku kazerne zien er onverzorgd uit,misschien; denkt hij met zijn karate gezicht dat gebied te verdedigen.


  Maak melding

 7. Zelfs de Palestijnen vechten met stokken en stenen voor een gebied wat hun land is en de surinamers die wapens hebben kunnen het gebied niet eens aanpakken waar al die illegale goudwinners zitten. Zielig zielig


  Maak melding

 8. Volgens de Minister zullen alle uitvalswegen worden bewaakt door het Nationaal Leger en is in staat van verhoogde paraatheid gebracht.Ik vraag me af wie de hij voor de maling wil nemen.De manschappen in de buiten-posten beschikken niet eens over buitenboord-motoren om uit te varen voor patrouile-controlle, en zijn vaak sfhankelijk van derden.De “uitrusting” dateerd veelal van de jaren 50/60 en zijn haast niet aangepast.,zelf in het binnenland moeten veelal met 1 paar uniform doen.,over de foerage is ook niet om over naar huis te schrijven.Over andere zaken zal ik het niet over hebben.Kortom.,hij heeft niet geinvesteerd binnen het leger en is vaak afhankelijk van giften van buitenlandse leger-eenheden die voor korte tijd Suriname “bezoeken”en de spullen niet terug willen brengen.Zelf de kazernes zijn pas “halfklaar”.Achter de luie stoel zitten en blablabla zeggen en dromen., dat er konstant met de speciale team van ministers in beraad zijn.,houd hij zichzelve voor de gek.,omdat iedereen weet hoe de vork in de steel zit.Zo zie je dan dat een goed uitgeruste en mobile leger noodzakelijk is om ingezet te worden waar dat noodzakelijk is.


  Maak melding

 9. no17 jij heb goed geluisterd naar limbo,ik heb hem zelf gebeld,hij zei dat het niet zijn bedoeling is,om nederlandsestudenten in discrediet te brengen.hij zat fout,maar jij niet,iedereen maak foutjes jij niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.