VS bij effectieve rampenbestrijding in Suriname

0

PARAMARIBO, 8 feb – Suriname rekent op de Verenigde Staten van Amerika bij het voltooien van de eigen rampenbestrijdingsstrategie. Dit zegt directeur Jerry Slijngaard van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding, NCCR. De hulp die geboden is de afgelopen jaren heeft een goede aanzet gegeven. Suriname is goed op weg.

Weliswaar zijn er nog wat haakjes en oogjes. Die hebben meer te maken met lokale omstandigheden. Zo ontbreekt nog geschikte wetgeving. “We hopen nog dit jaar de wetgeving af te hebben, zodat een compleet rampenplan kan worden opgesteld”, zegt Slijngaard. Het plan moet nationaal uit te voeren zijn. Dit vergt ondersteuning van onder meer de regionale besturen.

De afgelopen tijd is dan ook druk afgestemd met de administratieve leiding van de districten. De Amerikaanse hulp is een welkome aanvulling op de eigen inspanningen. Vorig jaar zijn trainingen gegeven in hulpverlening en dit jaar is trainingsmateriaal geschonken. “Er is nog grote behoefte aan hogere kadertrainingen”, aldus Slijngaard. De Amerikanen zijn bereid die te bieden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.