Werkgelegenheid toetsteen regeerbeleid Suriname

5

PARAMARIBO, 8 feb – De mate waarin werkgelegenheid geschapen wordt, zal een belangrijke toetssteen zijn van het regeerbeleid. Dit zegt minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM. In zowel de planning als de uitvoering wordt dan ook veel plaats ingeruimd voor bestrijding van werkloosheid.

Werkgelegenheid wordt zo hoog aangeslagen, dat gesproken wordt van sleutel tot sociale en economische ontwikkeling. “Een leidraad voor de toekomstige economie”,zegt Amarello-Williams. Werkgelegenheid zal dan ook één van de hoofddoelen vormen van de nationale ontwikkelings- en arbeidsmarktstrategie. Een voorname plaats is ingeruimd voor de particulier.

Partnerschap tussen overheid en bedrijfsleven wordt de komende jaren belangrijker dan ooit. “Meer werk voor meer mensen moet iedereen voorzien van een inkomen en een bestaan en daardoor groeit de economie”, aldus Amarello-Williams. Ook sociale zekerheid en bescherming krijgen een prominente plaats. Bevordering van ondernemerschap moet het allemaal veilig stellen.

- Advertentie -

5 REACTIES

 1. er staan hier op deze site heel wat artikelen met geweldige kopjes, maar als je begint te lezen is het ALWEER een minister met veel gepraat, mooi plannen, maar alleen maar gepraat geen daden en dat duurt al jaren….

 2. Doen dan laten zien en dan kom jij uitleggen zo niet mond dicht.

  Er zijn genoeg domoren op de wereld meer hoeven niet bij

 3. Suriboy19,

  DAt was sinds 1975 zo geweest! Het blijft bij bla bla bla. Ze hebben allemaal een modder-fobie en bang om hun handen in het modder te stoppen. Want ze zijn allemaal geboren in een mooi paleis met marmeren vloer en de straten van Paramaribo is schoon en mooi en Hakrin bank is WORLD TRADE center en WijdenBosh brug is de Manhatten brug!

  Vraag maar aan de “Toet”-fielen! 🙂

 4. Niet zo negatief,deze mini-ster was directeur v/d SMS.(Scheepvaart-Maatschappij-Suriname)

  Daar heeft ze bewezen wat ze kan!!!

 5. Meer Chineze bedrijven toelaten. Ze kunnen voor heel veel werkgelegenheid creeren en zijn van essentieel belang voor Suriname.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.