Suriname eerste One Laptop Per Child-land in regio

7

PARAMARIBO, 31 jan – Suriname wordt het eerste land in het Caribisch gebied waar het One Laptop Per Child-project zal worden uitgevoerd. Er zullen alvast tweehonderd laptops worden uitgedeeld op scholen. Initiatiefnemer is het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur. Gekozen is voor een joint venture met multinational Nortel.

De keus is strategisch. “Ga je het als land zelf proberen, dan kun je toch niet komen aan de producten, omdat je die in grote hoeveelheden moet bestellen”, zegt Currie tegenover de Ware Tijd. Via Nortel is het wel gelukt kleinere hoeveelheden te bestellen. Het moet als een soort tegenprestatie gezien worden voor de goede samenwerking met Telesur. De voorkeur bij het uitdelen van de laptops gaat naar kinderen met een handicap.

De laptops komen met camera en zijn waterbestendig. Ook is het eenvoudige gebruikersprogramma Learn It geïnstalleerd. De bedoeling is ook het internet aan te prijzen als educatieve hulpbron. Telesur zorgt voor de draadloze verbinding. “Maar alleen kunnen we het niet. We zullen de hulp nodig hebben van bijvoorbeeld de overheid en andere spelers, die hun infrastructuur ter beschikking stellen”, zegt Nortel-topman Ray Bulengo.


7 REACTIES

 1. Wow, op zich een goed plan, maar dat plaats suriname (één van de 17 rijkste landen volgens optimistische nationalisten)wel gelijk in categorie onderontwikkelde landen. Of zie ik het verkeerd. Een land met nog geen miljoen inwoners????????????????


  Maak melding

 2. “De voorkeur bij het uitdelen van de laptops gaat naar kinderen met een handicap.”
  Wat voor een handicap? Lichamelijk, geestelijk??

  Er is sprake van discriminatie! Ik heb het liever dat ze de laptops aan de basisscholen uitdelen of zelfs aan de middelbare scholen!

  Waar is minister van Onderwijs??????? SLaap die nog??


  Maak melding

 3. lekker stoer willen zijn, terwijl je niet eens een behoorlijke internet infrastructuur kunt realiseren van nickerie tot albina; dank zij de nieuwkomers op telefonie en internet gebied zit je de stoere bedrijf te willen spelen…TE LAAT, had je maar beter moeten nadenken; ik hoop dat surinamer massaal overstappen bij de concurrent!!


  Maak melding

 4. wanneer in hemelsnaam is iets goed in Suriname? Wat leuteren jullie altijd negatief. Mensen daar doen hun stinkende best om er iets van te maken en jullie melkmuilen over andere zaken. Suriname heeft niet alleen problemen omdat het in ontwikkeling is een slechte regering heeft en veel moet doen aan zijn infrastructuur, maar ook omdat de Suriname klaagt als een Europeaan, alsof ze het zich kunnen permiteren! In ieder geval juich ik het initiatief toe en laten het er meer worden.


  Maak melding

 5. Juf er is een slang in de klas, juf waar kan ik water halen om te drinken, juf er komt hemelwater in de klas.
  Juf iemand heeft hier geschreven met stront van Front.

  Ga zo maar zo door de problemen blijven, niemand in Front zal zijn snoep reisje inleveren om de school kinderen te helpen.
  Nee, nee, toch wij zijn hebzuchtig toch….en daarom Front.

  U ziet het, en wil toch niks geloven.

  Laptop game boy.


  Maak melding

 6. Ai Nummer 4.; je hebt gelijk!!
  Zoals baas van mustika het zegt het was altijd tele-teki 2x en nu noemen ze zichzelf tele-gi.
  Laan ze maar ophouden. Overstappen allemaal!!!
  Nu pas willen ze geven, nadat ze eeuwenlang van ons hebben genomen. Degene die nog hoog van telesur praat is gewoon achtergesteld. Sorry!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.