dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameMarktwaarde Bruynzeel Suriname blijft toenemen

Marktwaarde Bruynzeel Suriname blijft toenemen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 jan – De waarde van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij blijft stijgen. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Alleen al het groeiende aantal ondernemers die zich aanmelden voor overname van het failliete houtbedrijf, is een duidelijk teken. Toch wil de regering haar tijd nemen.

De privatisering wordt weliswaar voortgezet. Anders dan voorheen zal wel beter worden gelet op marktontwikkelingen. De prijs van hout is alleen maar gestegen sinds de mislukte onderhandelingen met Doorwin. “Wij gaan eerst kijken naar aanbiedingen, die de ruimte bieden om aandelen te gooien op de Surinaamse kapitaalmarkt”, zegt Jong Tjien Fa tegenover de Ware Tijd. De bedoeling is zoveel mogelijk Surinamers de kans geven aandelen te kopen.

Het parlement heeft dit eerder als voorwaarde gesteld. Zowel buitenlandse als lokale bedrijven hebben belangstelling, waaronder Staatsolie. Volgens Jong Tjien Fa wordt gelet op onder meer afzetmarkt en financieringsbronnen van kandidaatkopers. Sinds het stilleggen van de bedrijfsactiviteiten ruim twee jaar terug, betaalt de overheid de lonen van de ongeveer driehonderd arbeiders. Behoud van zoveel mogelijk banen geldt ook als inzet bij onderhandelingen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. het is niet de markwaarde van bruinzeel die toeneemd maar men heeft het gemunt op onze bossen en daar moet iedere regering voorzichtig mee omgaan zie war vandaag aan de dag wat er gebeurd in de wereld overstroming de natuur die op hol is en suriname heeft ook gezien wat er kan gebeuren met die laaste overstoming .


  Maak melding
 2. laat de minister vertellen wat die marktwaarde is. haha
  hij is zo trots.wat die minister niet begrijpt is dat alles duurder word.
  hij kan ook wachten tot 2020 en dan weet ik zeker dat de houtprijs ook veel hoger ligt. maar in die 12 jaar heb je geen inkomsten.
  net als de afgelopen twee jaar dat het bedrijf sedert doorwin stil ligt.
  dat het reeds lang daarvoor stil lag en niet twee jaar, laat ik buitenbeschouwing.De schulden waarin het bedrijf zit, daar praat hij niet over.een failliet bedrijf die lonen betaalt? deze mannen zijn grappenmakers, men kent het woord ontslag niet in suriname. elke dag geen produktie is verlies ook al stijgt de prijs van het hout.
  de waarde van bruynzeel zou veel hoger liggen als het een producerend bedrijf was, dan pas zou je met trots kunnen praten over de marktwaarde.


  Maak melding
 3. Laat men deze procedure over aan een minister die niet capabel is?
  We merken straks wel hoeveel geld aan zijn strijkstok is blijven hangen mocht Bruynzeel ooit worden verkocht.


  Maak melding
 4. Verhaal en geroep van een schurk !!!!! Kijk alvast uit zijn fam. krijgt waarschijnlijk de problemen…..zzzzoemmm… zoem gratis Mazda.

  Datsun a dati bun toe….tut..tut..tut-te..re… tuuuuuuu !!!!!


  Maak melding
 5. Kennelijk heb ik een belangrijke college gemist die gaat over de stijging van de marktwaarde bij verminderderde (meer)opbrengst.
  Zij die meer bieden voor minder zijn niet goed wijs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES