Hulplijnen naar Suriname moeten efficiënter lopen

5

PARAMARIBO, 24 jan – De internationale hulp aan Suriname moet veel efficiënter. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Het vergt een betere organisatie van de hulp, wat het monitoren en bijstellen zal vergemakkelijken. Maar ook intern moet rap worden aangepast.

Dat moet gebeuren bij zowel de overheid als de particulier. ” Suriname moet eerst binnen de eigen begroting ruimte maken om deze projecten uit te voeren. Er bestaat vooral bij ministeries nog te veel de neiging om te denken dat donoren geld zullen opbrengen om de eigen ontwikkeling te financieren”, zegt Van Ravenswaay. Vooral de sociale projecten hebben te lijden.

Hulp van donororganisaties dient eerder te worden gezien als aanvulling. De besteding kan ook beter als lokale ngo’s al in een vroeg stadium betrokken worden. Voorbereiding van projecten kan zo beter worden afgestemd op behoeften. Teveel bestaat nog de neiging bij particulieren om achteraf aanpassing te vragen. Vier hulporganisaties van de VN zijn al bereid vanuit een centraal raamwerk te gaan opereren.


5 REACTIES

 1. Dit is toch het toppunt. Een oude gezegde is dat je een gegeven paard niet in de bek moet kijken.
  Het is toch de omgekeerde wereld dat de ontvangende partij eisen gaat stellen.


  Maak melding

 2. Het moet allemaal beter om ook sneller te kunnen stelen.

  2,5 milard gulden is zoe goed besteed dat ze hebben geleerd heo ze goed moeten bedelen.

  Bijvoorbeeld.
  Lobo heeft een been, overdag debelt hij overal om aan geld te komen. Na een bedel tour heeft hij genoeg geld om een kunstbeen te kopen, en elke week heet hij twee vrouwen bij zich om te kunnen genieten.

  Als het geld op is zet hij de kunstbeen aan de kant. Gaat hij weer op de bedel tour en zo vergaart hij zijn geld om net te kunnen overleven. En zo zijn de leiders in Suriname.

  Ze deugen geen van allen.

  Het is een corrupte bende geloof me maar.


  Maak melding

 3. Beste Minister Ricardo van Ravenswaay,
  als het waar is wat hierboven staat en u het echt goed bedoelt met Suriname, dan laat u uitzoeken wat tot nu is gebeurd met NGO projekten. Doe er dan uw voordeel mee.
  Begin met ISCL (Informatie en Studie Centrum Lelydorp) in Lelydorp /Tuinstad.Investering US$75.000,–
  Grote inzet Lelydorpers,EU,Billitonmij, Gemeente Lelystad in Nederland.
  Vandaag blijkt dat de schoolhoofden en uw welbekende districtscommissaris van commewijne ten eigen voordeel dit centrum benutten/uitbuiten. Geen onderhoud aan het Centrum (BIBLIOTHEEK)

  Succes!!!

  Lelydorper


  Maak melding

 4. Er moet toch wat gezegd worden denkt deze minister,en zeg dat “handen open houden”door andere miniteries moet ophouden.,daarna is coronie met de “probleem dijken” aan de beurt,en nu is het dat de “hulplijnen” efficienter moeten lopen.Iets concreets is niet te horen.Het irritante is dat je van deze man in de afgelopen jaren haast niets heeft gehoord.,en nu de verkiezingen in zicht zijn,heeft hij hoge “verkiezingskoorts en ijlt”.Mischien ziet hij nu spoken bij dag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.