maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameMogelijk klacht tegen Surinaamse ex-legerleider

Mogelijk klacht tegen Surinaamse ex-legerleider

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 jan – Coalitieparlementariër en ex-rebellenleider Ronny Brunswijk overweegt een strafklacht in te dienen tegen de NDP-voorzitter Desi Bouterse. Brunswijk voelt zich beledigd door uitspraken van Bouterse. Die zegt dat Brunswijk zich voorstelt als één van de voornaamste leiders van het land, terwijl hij een crimineel verleden achter de rug heeft.

Dat verleden zou geen bezwaar vormen voor de rest van de coalitie. “Dit is uw leider”, zei Bouterse tijdens een bijeenkomst in Nieuw Nickerie. Er werd een oud krantenartikel vertoond uit de jaren tachtig waarin Brunswijk aangemerkt werd als bankrover en moordenaar. Dat is pijnlijk aangekomen. “Als je als Surinamer bezig bent een carrière op te bouwen, en op zo een manier vernederd wordt, dan vind ik het een hele laffe daad”, zegt Brunswijk tegenover Radio 10.

Met zijn juridisch adviseur wordt nu bekeken of er voldoende gronden zijn voor een formele aanklacht. Tijdens de binnenlandse oorlog van de jaren tachtig zijn zowel het leger als het Jungle Commando beticht van gruweldaden. “Ik keur het ten zeerste af. Ik gebruik de weg van geweld niet meer”, aldus Brunswijk. Het Jungle Commando behoort tot de rebellengroepen die per vredesakkoord amnestie is verleend in 1992.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. BUNSIE billen e jam ing no. joe na rembo tog. nak bouta no. desi sok niet(……)bouta heeft ze alle maal in hun zak zitten troe storie.word vervolg. COMANDO schijft.


  Maak melding
 2. Maar dat ben(was)je toch Brunswijk,een bankrover,verkrachter,moordenaar en ga zo maar door.Of is dat al “schoongewassen”door de zetbazen?.Ben je het al vergeten die.,om het niet erger te zeggen.,de gruweldaden die door jou zijn gepleegd?.Nu wil je eerlijk zaken doen,na al die landingen ect.en en je voelt je vernederd.,je laat me alleen maar lachen.Je moet je nu toevallige “bazen”dankbaar zijn dat ze jou hebben “gewassen”,maar schoon is het niet,geloof maar.Ik wens je succes met de aanklacht,dan kunnen wij(volk)tenminste meer te weten komen over je verleden.


  Maak melding
 3. je kan bouterse vergelijken met wilders ze zijn even dom en roepen dingens zonder oplossing het word tijd dan men deze gek bouterse gaat negeren want vanaf ik hem ken komt er nooit iets verstandig uit zijn bek ik vraag mij af wat hij in nickerie zoek probeer de hij bevolking daar voor zijn eigen belang te winnen, waneer gaat deze regering krachtig reageren naar deze man toe en hem duidelijk maken dat hij zich ook aan regels en wetten moet houden het word tijd .


  Maak melding
 4. Maar het staat zwart op wit Dombo-Rambo en iedereen weet het.

  Maar door hebzucht van Oom Ro. & partners zit jij nu daar…eerlijk is eerlijk… wat heb jij… daar te zoeken Dombo ? SCHURK DAT JIJ BENT !!!!


  Maak melding
 5. Er is geen enkel land in de wereld die gasten in het parlement toelaten van wie bekend is dat ze tijdens voetbalwedstrijden een wapen trekken omdat volgens hun de scheidsrechter niet goed heeft gevloten,of die bekend staan als kinderlokkers,en ook die bekend staan als drugsdealer en smokkelaar.Kortom…De Surinaamse regering is een grote “Wild West Bende” waar iedereen die maar geld heeft wordt toegelaten


  Maak melding
 6. brunswijk dan moet je bij justitie verhaal gaan halen , en vragen waarom ze de ware tjd toen op dracht hebben geven om de posters te maken en in elke politie bureau te hangen . jij bent een ordinere djoeka ( boef) niet geschoold . ik ka weg weet je nog WK frankrijkaard ? wie frankrijk.


  Maak melding
 7. lijder heeft in ogen blinde schapen recht van spreken !?!heeft hij niet gemoord ?is hij geen veroordeelde crimineel, wereldwijd gezocht?loopt er geen rechtzaak tegen deze lijder ?ja hij heeft recht van spreken! de lamme lijd de blinden .

  opticien


  Maak melding
 8. Du met wie moeten we jou vergelijken qua domheid?sinds jij op het waterkant forum komt is het altijd een en al negativiteit ten opzichte van Bouta. Je negeert gewoon het feit dat nu de waarheid wordt gesproken en er bewijzen zijn over een lid van dit parlement dat o zo democratisch en integer zegt te zijn. Du jij bent echt een stumpert hoor en dat zal je ook blijven.


  Maak melding
 9. Hé hé gaat de beerput dan werkelijk open..

  Het wordt nog gezellig ook tussen de kemphanen..

  Ze hebben allemaal niks te verliezen dus laat ze maar komen..

  Alle twee een veroordeling achter de rug en wordt gezocht..


  Maak melding
 10. Nr6. Wat Bouta heeft gezegt over Brunsie is niets dan de waarheid!!!! Er is geen druppel over gelogen!!! Mooiste van alles is dat Brunsie geen dag in de cel heeft gezeten voor al deze misdaden!!! Hij heeft amnestie gekregen en gaat lekker vrijheid!!1 Geef Bouta dan ook amnestie anders meet je met 2 maten!!!!


  Maak melding
 11. du nr6 wanneer komt er iets zinnigs uit jou bek ga je brunwijk lopen verdedigen?dat zegt genoeg over jou niveau,besef jij wel wat vrijheid van meningsuiting betekent nee maar je zit van alles en nog wat te roepen,jij maakt er gretig misbruik van jou recht, om voor jou ……. pc te zitten en een heleboel shit uit te kraaien waar velen van moeten kotsen waarom mag bouterse het dan niet? je doet je naam eer aan dombo-du


  Maak melding
 12. Mi o probeer foe jepi joe 13,ik denk dat het een “kasaba”boom is.En dat hij de weg van geweld niet meer gaat bewandelen,is het van(af)24 januari 2008 “dame”.


  Maak melding
 13. Bouta verwijt brunsje dat ie een crimineel is. Hmmm dat is waar, maar wat ook waar is dat bouta ook een crimineel is. Hij is nota bene een veroordeelde crimineel (cocaine smokkel).


  Maak melding
 14. 25-01-2008

  Zienswijze en juridische aantekeningen in deze zaak

  Door Doctor BIGI SKRIFI

  KENNIS IS HET ENIGE GOEDE, ONTWETENDHEID IS HET ENIGE KWAAD.

  Noch door achterdocht, noch door vrees wordt de politicus gekweld, want deze politicus is bereid alle hinderlagen van het lot te ondergaan voor het WELZIJN van het arme volk en het land.
  DWAZEN ECHTER, DIE ALLES VREZEN EN VOOR ALLES ACHTERDOCHTIG ZIJN, LEIDEN EEN LEVEN IN ANGST.

  Omdat verveling toeneemt en omdat verveling de wortel van het kwaad is, kan het geen wonder zijn dat de politiek achteruitgaat en het kwaad toeneemt. Dit kwaad was al in het begin aanwezig. DE GODEN VERVEELDEN ZICH, EN DUS SCHIEPEN ZE BEPAALDE VERMINKTE ZELFZUCHTIGE INDIVIDUEN IN DE POLITIEK.

  Men moet ervan overtuigd zijn dat er maar twee wegen zijn om een strijd te beslechten: De weg van de wettelijke procedure en de weg van het geweld. De eerste weg volgen de mensen, de tweede de dieren. Daar de eerste niet steeds de oplossing brengt, moet men soms zijn toevlucht nemen tot het tweede.

  De juridische adviseur kan zich niet met vrucht beroepen op laster enof smaad bij de rechtbank. Er is een zeer grote kans aanwezig dat hij onheroepelijk zal worden terug gefloten door de rechtbank; Op grond van het volgende:
  1. Problemen bij het weerleggen van feiten.””HET LATEN ZIEN DAT IETS ONWAAR IS.””
  2. Problemen met het recht en de juridische gronden van “”VRIJHEID VAN MENING UITTING.””
  3. Problemen met het recht en de juridische gronden van “”PERSVRIJHEID””

  Ieder rechtgeleerde weet dat deze zaak weinig om het lijf heeft. De juridische adviseur zal blunderen en zijn imago beschadigen. Heb de moet je van je verstand te bedienen zeer geleerde heer.Onderwijs heeft niet op iedereen de zelfde uitwerking waarvoor het is bedoelt.

  ONWETENDHEID IS ONWETENHEID. UIT ONTWETENHEID KAN MEN GEEN RECHT AFLEIDEN OM IETS TE GELOVEN.

  Het is onmogelijk prettig te leven als politicus als je onwijs handelt.

  ALLEEN GESCHOOLDEN ZIJN VRIJ

  WIE NIET IN STAAT IS ZICH EENVOUDIG EN DUIDELIJK UIT TE DRUKKEN, MOET ZIJN MOND HOUDEN EN ZIJN BEST DOEN TOT HIJ HET DUIDELIJK KAN ZEGGEN.

  STOF TOT NADENKEN VOOR DE GRASS ROOTS

  GENADE EN ZEGEN VAN GOD EN CULTUUR

  Groet, ik Doctor BIGI SKRIFI


  Maak melding
 15. @nummer 14 en 21 het probleem bij julie is dat iedereen die tegen bouterse is dom word verklaart nergens in mijn posting neem ik het op voor brunswijk laat dat duidelijk zijn maar bouterse is en blijft een rat waarom gaat hij in nickerie brunswijk aanvallen denk daar maar goed over na bouterse is bezig raciale tegen stellingen aan te wakkeren daarom zeg ik dat de regering in krachtige bewoording bouterse moet duidelijk maken dat ook hij zich aan wet en regels moet houden wat hij ook bij ocer op de berm roep is ook niet mals , dat bedoel ik en als jullie de aanhang mij daarvoor gek verklaren vraag ik mij hoe zit met jullie verstand .


  Maak melding
 16. Ma’ is het niet waar dan, dat Brunsie een ordinaire bankrover is dan?

  Het is toch geen laster of smaad?

  Ef’yu ben fufuru en beroof bangie, dan fa yu no wanie sma karie yu berover?

  Je moet wel een stalenplaat in je kop hebben om dan een strafklacht te willen indienen. Suma skop’yu?

  Moesje takie, “eens een dief altijd een dief”.

  Ma’ heeft iemand nog een kopie van het krantenartikel waar het opsporingsbericht staat, waar het signalement en de tronie van Brunsie te bewonderen is? Graag online zetten.

  Grtz. Bally


  Maak melding
 17. men zegt dat bouterse een drugs crime is als men het proces gevolgd heeft dan weet men dat ned ging om deze man politiek lam te maken. 11 aan klachetn een maand voor de zitting komt een veroordelde langs als getuigen (nr12) krijgt staf ver mindering als hij zegt bouta te kennen en zaken met hem gedaan te hebben . proces: 11 aan klachten worden nietig verklaard aan klacht 12 die als laatste wordt toegevoegd is fataal voor bouta . conclusie deze verdachte mag elke weekend aan de grens met belgie ned vrij winkelen en een bos wandeling met zijn vrouw maken in breda. gaat met weekend verlof en justitie in ned ziet hem nooit meer , 2jaar later word deze verdachte op gepakt in antwerpen op een boven woning bezig met drugs zaken . hoe betrouw baar is zo een getuigen ?. justitie van belgie komt toit de conclusie dat deze ver dachten nooit bouterse nooit heeft kunnen ont moeten want die periode die hij op geeft aan de rechter in ned bleek hij in belgie een straf uit te zitten . antwoord van ned justitie, dat is belgie zijn eigen onder zoek wij houden ons aan de uit spraak .ned informand valt door de maand maar ned wijgerd deze straf terug te trekken wat een blunder . hopelijk is het duidelijk voor de mensen die zeggen dat bouta aan drugs heeft gedaan. leest het artikel getuige 12 drugs barron op gepakt in belgie .


  Maak melding
 18. DDB is echt een volslagen hypocriete, laffe, domme looser en straathond. Terwijl er een rechtzaak tegen hem loopt wegens lafhartige folter en moordpartijen waarbij hij te laf is om voor de rechter te verschijnen komt hij met dergelijke verhalen.
  Die man leeft echt in een volkomen andere wereld dan welk normaal mens ook.

  Laten we hopen dat het 8 december proces snel en kundig wordt afgerond. Dan kunnen we ons daarna richten op het nietig verklaren van afgedwogen amnestie regelingen en de andere zaken gaan uit zoeken. Inclusief natuurlijk de vele corruptie zaken.

  Dan is SME ook in één klap verlost van veel van de huidige incompetenten en corrupte politicie.


  Maak melding
 19. du de indruk die je bij mij achterlaat blijft onveranderd.tegenover aanvallen staat verdedigen en tegenover verdedigen staat aanvallen je snap er geen snars van.brunswijk moest met zijn poten van die man afblijven hij heeft zichzelf in de nesten gewerkt.heeft die … regering brunswijk krachtig aangesproken?gezien het feit dat beiden hun eigen (raciale) achterban hebben had hij beter die domme punthoofd van hem moeten gebruiken.sinds het vredesakkoord heeft brunswijk zich binnen de samenleving niet voorbeeldig gedragen en vele malen fysiek geweld toegepast.you can pull the man out the gutter but you can,t pull the gutter out the man.


  Maak melding
 20. het enige dat ik kan zeggen is du is en imbiziel heb nog nooit iemand gezien met zo een 1demensinale denkwijze. bouta kan niets goed doen .ik ben geen bouta fan maar hij heeft gelijk. wel hem vervolgen voor moorden maar die djoeka kan niets fout doen sterker hij zit in de coalitie. weet je wel hoeveel mensen hij eigenhandig heeft vermoord .weet je hoeveel drugs hij persoonlijk heeft gestolen meer als 5000kg dus ik weet niet wat du allemaal zit te raaskalen typich geval want enorme blindheid.


  Maak melding
 21. Deze bosbewoner is nu abrupt beland in een beschaafde wereld waar wet en regelving vastgelegd is. En nu probeert hij zijn gram te halen me mars noh.
  Wie heeft de politie inspecteur in ncikerie met een bijl bewerkt?
  Wie heeft vele verkrachtingen op zijn kerfstok?
  Wie heeft de meeste berovingen op zijn naam?
  En nu is deze oerwoudbewoner een parlementslid zonder een schoolstoel verwarmd te hebben ineens oprecht.
  Tevens is deze bosbewoner de eigenaar van voetbalclub inter gogotapoe die met een pistool loopt te zwaaien in het stadion.
  Bosbewoners en beschaving rare combinatie die abop partij. Zijn nederlandse taal is hoog abn. Brunsie is het geitelul of geitenlul?


  Maak melding
 22. De grootste crimmineel/moordenaar beschuldigt anderen van iets waarvoor hij cum laude is geslaagd.
  Deze man verdient niets anders dan de kogel of ophanging a la Saddam.
  Het maakt deze idioot niet uit als Suriname in chaos tuimelt,zie de jaren 80, als hij maar zijn hakje redt.

  Hij is en blijft voorlopig het grootste gevaar voor de ontwikkeling van het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES