vrijdag, juni 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieWaarde Surinaams bauxiet ontstijgt belastingen

Waarde Surinaams bauxiet ontstijgt belastingen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 jan – Suriname blijft erbij dat de laatste resten bauxiet zoveel mogelijk moeten opleveren. Minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen houdt het op een nieuwe kijk. “We willen meer halen uit de bauxietsector dan slechts belastingen.”

Het blijft niet bij woorden. Tijdens de onderhandelingen met de bauxietmaatschappijen Suralco en BHP Billiton is al aangegeven dat het niet bij het oude zal blijven. “We moeten op een andere manier kijken naar de bedrijven”, zegt Rusland. Het betekent niet dat de regering zich niet bewust is van de tijdsdruk. De mijnen in Oost-Suriname zullen hooguit in 2011 zijn uitgeput.

Maar over één nacht ijs gaan is geen optie. “De onderhandelingen moeten ervoor zorgen dat de raffinaderij te Paranam door blijft draaien en er verhoogde economische activiteiten plaatsvinden in West-Suriname. Het betekent meer werk voor onze mensen en betere leefomstandigheden”, aldus Rusland. De maatschappijen vinden lokale verwerking te duur.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. “We willen meer halen uit de bauxietsector dan slechts belastingen.”

  ….Wat een verkwisting al die tijd…….

  ………………………………………

  De maatschappijen vinden lokale verwerking te duur.
  …Het is en blijven schurken…..iemsabie !!
  ……………………………………..


  Maak melding
 2. Heel goed gedaan heer Rusland. Suriname heeft de tijd zou ik zeggen omdat het in de wereld steeds schaarser wordt waardoor bauxiet vele keren hoger zullen worden. Voorheen heeft Sur. bijgedragen aan de groei en grote winsten van Alcoa (moeder van Suralco) en de Billiton.
  Uw zienswijze is de juiste en meest lucratieve voor Suriname


  Maak melding
 3. De tijd zal wel leren wie gelijk gaat hebben.Na een paar jaar kan je mischien wat meer krijgen voor het bauxiet,maar het kan ook zo zijn dat de US dollar in waarde verminderd.Als dat zo zal zijn,dan heb je in principe niet veel meer gehad.Wie had ooit durven dromen dat binnen de korste keren,1 Euro nu US 1,47 waard is.Althans ik niet.


  Maak melding
 4. Ze willen het naar Trinidad brengen om daar te verwerken.
  Want ze hebben een mooie gas-deal gesloten met Britisch Petroleum en daardoor minder kosten bij de verwerking.

  Suriname moet dit keer gewoon alles afblazen.

  Geen enkel overeenkomst.
  Gewoon zelf verkopen aan de meest biedende partij.
  Onze bauxiet moet gewoon op de veiling.

  wie wil hoeveel ton voor de hoogste prijs.

  Papo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES