zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenNatuurDijk in Coronie deel behoudsstrategie Suriname

Dijk in Coronie deel behoudsstrategie Suriname

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO/TOTNESS, 23 jan – De aanleg van de zeedijk in het district Coronie maakt deel uit van het streven naar behoud van Suriname’s kustlijn. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay. De veranderende klimaatomstandigheden nopen tot snel handelen. De dijk moet dan ook zo snel mogelijk worden gerealiseerd.

Langer wachten is onverantwoord, de kritiek in vooral Coronie zelf ten spijt. “Het is blessuretijd. Het zeewater is Coronie al dicht genaderd”, zei Van Ravenswaay tijdens een bijeenkomst met bewoners. Juist omdat gevreesd wordt voor natuurrampen is voortvarend gehandeld. Het Nederlandse MNO Vervat zal nog dit jaar van start gaan met de aanleg.

Volgens Alexander Feller van het plaatselijke actiecomité Noordelijke Coronie Polders, had het goedkoper gekund, maar vooral ook verantwoordelijker. De dam zal weliswaar het oprukkende zeewater buiten houden. “Maar we hadden liever een natuurvriendelijke dijk. Deze gaat vijfentwintig miljoen euro meer kosten”, zegt Feller. Hij ziet de plaatselijke waterhuishouding en dus het lot van landbouwers niet verbeteren.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

6 REACTIES
 1. de dijk moet snel komen, vooral in het belang van coronie zelf, omdat als de dijk er is, wordt het zwamp water weer zoet, waardoor coronie dagelijks duizenden krobia en kwie-kwie vissers uit kwatta kan huisvesten langs het water van de oostwestverbinding en waar de lokale bewoners hun waar kunnen verkopen, waardoor de bewoners zo hun eigen winkel stand tot verder bloei komt….


  Maak melding
 2. Ach ja , het is vooruitgang ja, maar vergeet niet dat het nog steeds het zelfde tactiek is van vroeger (voor DDB) bedoel als er verkiezingen naderen dan begint men een heleboel te doen, weet je nog wanneer de ramgoelan weg is geasvalteerd en het wintiwai project, zonder de de afwatering eerst was geregeld?!!!
  Let wel het is goed dat dit gebeurd, maar vraag je af waarom er niets op het gebied van productie word onder nomen, en ik bedoel geen defftstoffen ontginning, denk in termen van para-industries. wat men nu doet is wat men had moeten doen met dat 3.1 miljard weet je nog? Su was een van s`werelds grootste rijst producenten, weet je nog?!
  Wat ik zeggen wil ga niet te vroeg juichen, vraag je af met welk geld het word gefinancierd vraag je af waarom in kosten van aardolie niet worden gebruikt om andere productie sectoren op te starten, b.v. palm olie, die toen ter tijd door de su elite en brunswijck plus Ned opzettelijk is vernietigd, of ben je dat vergeten.weet je nog dat er een tijd was dat Surinamers op de bon rijst moeten kopen, weet jij nog wanneer of was je nog niet ter wereld, vraag het dan maar aan jou ouders of groot ouders.

  A.KOMTJIE


  Maak melding
 3. A.KOMTJIE
  A . Kaarsbaan A . KOMTJIE

  h ja , het is vooruitgang ja, maar vergeet niet dat het nog steeds het zelfde tactiek is van vroeger (voor DDB) bedoel als er verkiezingen naderen dan begint men een heleboel te doen, weet je nog wanneer de ramgoelan weg is geasvalteerd en het wintiwai project, zonder de de afwatering eerst was geregeld?!!!
  Let wel het is goed dat dit gebeurd, maar vraag je af waarom er niets op het gebied van productie word onder nomen, en ik bedoel geen defftstoffen ontginning, denk in termen van para-industries. wat men nu doet is wat men had moeten doen met dat 3.1 miljard weet je nog? Su was een van s`werelds grootste rijst producenten, weet je nog?!
  Wat ik zeggen wil ga niet te vroeg juichen, vraag je af met welk geld het word gefinancierd vraag je af waarom in kosten van aardolie niet worden gebruikt om andere productie sectoren op te starten, b.v. palm olie, die toen ter tijd door de su elite en brunswijck plus Ned opzettelijk is vernietigd, of ben je dat vergeten.weet je nog dat er een tijd was dat Surinamers op de bon rijst moeten kopen, weet jij nog wanneer of was je nog niet ter wereld, vraag het dan maar aan jou ouders of groot ouders.

  A.KOMTJIE
  A . Kaarsbaan A . KOMTJIE

  Brunsie gaat een raffinaderij op zetten voor palmolie. Somo gaat de directeur ervan worden. Het komt allemaal goed


  Maak melding
 4. Dat verhaal over de zeedijk van Coronie heb ik sinds mijn jeugd jaren gehoord,en hebben mijn ouders zelf 3 grote lappen grond verloren.Maar van een strukturele oplossing is er nooit sprake van,wel een paar paaljes hier, en daar wat modder en het koste in de miljoenen.Ja minister je hebt wel gelijk,in “blessuretijd” kaart je zaken aan,zonder aan te geven hoe en wanneer.Verkiezingskoorts is dit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES