Suriname is onverdiend op de vingers getikt

5

PARAMARIBO, 24 jan – Suriname is onterecht en onverdiend op de vingers getikt door Cariforum-functionaris Percival Marie. Dit zegt minister Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij. De Anton de Kom Universiteit heeft zijn uiterste best gedaan om het door de EU goedgekeurde rijstproject uit te voeren. De EU gaat niet vrijuit bij het niet halen van het tijdschema.

“Ik heb vaker aan de EU gezegd dat het niet altijd de schuld is van het ontvangende land dat projecten vertragen. Bureaucratie bij de uitvoering speelt ook een grote rol”, zegt Raghoebarsing. In tegenstelling tot zijn ambtgenoot Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, vindt hij dat de universiteit geen blaam treft. Ook is de EU-hulp aan de regio niet op de helling.

Marie vindt juist wel dat het hele hulppakket voor de rijstindustrie in het Caribisch gebied te lijden zal krijgen. “De gelden zijn niet in gevaar. Ik spreek diepe afkeuring uit over de tik op de vingers van de heer Marie. We weten dat de universiteit hard gewerkt heeft”, aldus Raghoebarsing. Het vermeerderen van goede rijstrassen mag dan niet naar wens gelopen zijn, de andere projecten lopen gesmeerd.


5 REACTIES

 1. Regeering,nu dring je door bochten heen om het goed te praten,maar ook dit is ook al eerder voorspeld.De ene minister zeg een ander verhaal,en de andere weer iets anders,typisch.Het is niet heerlijk om de vingers getikt te worden,maar dan moet men de door jullie zelf opgestelde huiswerk goed doen.,en niet telkens ontkennen als iets fout is want de mensen van Cariforum hebben ook veel verstand van de zaak.


  Maak melding

 2. rot op met je eu hulp, ga zelf voor oplossingen dragen, uit eigen inkomen bronnen, laat de surinamer meer geld sparen op de banken en met dat geld; nationale projecten financieren voor eigen welzijn voor de bevolking!


  Maak melding

 3. Ha, Ha, Ha, hi, Hi, Hi!! Stond erbij en keek ernaar!!!

  Ga toch wiet planten man! en Johnson’witte
  poeder in de vissen stoppen om naar Nederland te produceren!! Daar zijn jullie heel goed in een echte proffesionals!!!

  Natuurlijk is DAT DE hulp van EU, wordt door hun onschuldige burgers stiekem afgenomen!! Weet je hoeveel mensen en huizen jij daarmee kapot maakt???
  Je moet bij zijn dat je op je vingers getikt bent. Als ik het was, had ik je zodanig getikt dat jou binnenste klokje nooit had getikt.

  Ga kippen kweken en misschien wordt jij betre van boef!!!

  Gunner


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.