donderdag, mei 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameCoalitie in Suriname wil laatste 2 jaar uitbuiten

Coalitie in Suriname wil laatste 2 jaar uitbuiten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 jan – De laatste twee jaar van het kabinet Venetiaan zullen stevig benut moeten worden om de kiezer gunstig te stemmen. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie. Als bestuurslid van de Surinaamse Partij van de Arbeid ziet hij de regering volgaarne een succesvolle rit uitzitten. Dat zal vooral moeten betekenen dat de samenleving de vruchten plukt.

Pas als de burger ook werkelijk in eigen zak de economische verbeteringen merkt, kunnen de verkiezingen met zelfverzekerd tegemoet worden gezien. “Willen we als huidige regering in het zadel blijven, dan zullen we de komende twee en een half jaar keihard moeten werken”, zegt Marica tegenover de Ware Tijd. Vooral gemarginaliseerde groepen moeten worden bedacht.

Meer koopkracht en verbetering van de leefbaarheid zijn de sleutelbegrippen. Het is de meest zekere strategie om de oppositie een slag voor te zijn. Er hoeft dan niet te worden gevreesd voor de trend in het Caribisch gebied, waarbij regeringen worden weggestemd. “Zittende regeringen hebben het tijdens verkiezingen altijd moeilijk”, aldus Marica. Het Nieuw Front, de grootste coalitiepartner, heeft zijn zetelwinst al gestadig zien slinken sinds 1987.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Dit is echt zielig, sat een regeringslid oftewel een minister verkondigt dat hij de komende periode aan de bask moet om zieletjes te winnen voor de komende verkiezing. Hiermee geeft hij zelf aan dat de voorgaande jaren niets is gepresteerd. Was het wel het geval dan was de extra inspanning niet nodig.


  Maak melding
 2. wat willen jullie doen praat niet teveel anders gaat het volk balen in acktie gaan ben je zwak bouta of wil je liever niets doen sterk zijn militiar denken militiar zijn koffer pas nniet bij al wil je het help niet all the best


  Maak melding
 3. Is er een alternatief voor deze politieke partijen?
  Een die gaat inzien dat het visum beleid regelrecht werkt tegen de ontwikkeling van het land.
  Een die niet met dieven en misdadigers is gevuld.
  Een die echte concurrentie in de luchtvaart gaat toestaan.
  Een die betere controle gaat uitoefenen op de belastingen die er betaald moeten worden.
  Een die corruptie te lijf gaat bij de duane etc etc.
  Een die het makkelijk maakt om een vergunning tot het opzetten van een bedrijf in lijn brengt met dat van de rest van de beschaafde wereld.


  Maak melding
 4. PARAMARIBO, 21 jan – De laatste twee jaar van het kabinet Venetiaan zullen stevig benut moeten worden om de kiezer gunstig te stemmen. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie.
  ………………………………………
  Kijk dit is liegen en bedriegen…jij staat te kijken en die schurken nemen jouw in de maling….gewoon de mens dom houden noemt men dat………Het gaat goed !!!!! met de economie roepen zij elke dag maar de man/vrouw/jongens/meisjes blijven bloot empty pocket…Pai-sa na hi….broke…bloot….mama hungry..iemsabie.


  Maak melding
 5. Het volk verdiend iets beters,er gaat geen dag voorbij,nationaal of internationaal maken ze van de een en de andere blunders.Ja minister gelijk moet ik je geven,als het volk niet merk ,dan geloven ze je voor geen cent.Tot nu toe hebben ze helaas alleen maar mooie woorden gehoord,maar die zijn niet waar,en je vult daarmee de magen niet.5 voor tijd ga je dan je huiswerk maken.Grappig ben je.


  Maak melding
 6. Mij houd je niet voor de gek man, maar de FRONT aanhang wel, op zouten jij,donderen julie maar eens een keer op zeg stelletje corupte boeven bij mekaar land veraders god gaat julie allemaal straffen wacht maar het duurt niet lang meer.


  Maak melding
 7. Nou nou wat een gelul allemaal,Betreft deze gang van zaken,elke reactie,s van het surinaamse aangelegenheden praat en zegt men over negatieve en positieve dingen over suriname,een ding wil ik bij deze bijvoegen,het volk heeft deze bende,s aangesteld als volksvertegenwoordigers van dit land,nu moet het volk van suriname massaal de straat op om deze huidige regering naar huis te sturen,oe foega keba nanga ding tot hier en niet verder,laat de nieuwe generatie,s het mooie land suriname proberen uit deze ellende verlossen,misschien is deze een optie,s graag gedaan.


  Maak melding
 8. Beste lezers,

  Heel goed gezegd als de Regering nog circa 29 maanden goed haar best doet ,doet het kies gerechtigdebevolking haar best om wel te belonen of juist af te straffen.Dus spannende tijden voor de boeg.Zeker met de December-ontwikkelingen hoop het beste.


  Maak melding
 9. de waarheid is hard om aan te horen, en het is nog ook een minister die het verteld , hoe het volk belazerd wordt, trouwens het volk is altijd belazerd,,de aap komt uit de mouwen hoe er altijd gedacht is over het volk, dom stemvee, en vergis je niet , ze trappen de volgende verkiezing er weer in, wat een nivo.


  Maak melding
 10. Schaf de visum voor ex-surinamers af.
  zodat ze hun land ten alle tijde kunnen aandoen.
  Behandel hun niet als buitenlanders.
  Geef ze desnoods een visum voor 10-jaar in een keer.
  Dan heb je tenminste wat gedaan i jou zittingsperiode.

  Want aan het einde vande rit willen de ex-surinamers ook weten wat de regerig voo hun heeft gedaan

  Papo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES