maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMogelijk extra registratie illegalen in Suriname

Mogelijk extra registratie illegalen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 jan – De registratieperiode voor illegale vreemdelingen wordt mogelijk verlengd. Dit meldt de Ware Tijd. De laatste twee weken van december zijn niet voldoende gebleken voor het registreren van de duizenden voornamelijk Chinezen, Brazilianen en Guyanezen die zich hebben gemeld. De toeloop is vooral op het laatste moment overweldigend geweest.

De districtscommissariaten waar de registratie plaats heeft gevonden, tonen zich enigszins overvallen. Onder meer in Nickerie hebben zich per dag minimaal honderd personen gemeld. “Kennelijk had men niet verwacht dat er zoveel illegalen in Suriname wonen”, zegt Ronald Gajadhar, woordvoerder van het ministerie van Justitie & Politie. Er zal dan ook een evaluatie worden gemaakt van de registratieronde.

In Nickerie alleen al wordt het aantal geregistreerde illegalen geschat op ongeveer tweeduizend. “Het werd hoog tijd de vreemdelingen in kaart te brengen”, zegt districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar van Nickerie. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie wil een effectiever vreemdelingenbeleid. Wie zich niet heeft laten registreren, riskeert uitzetting.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Meneer Santhoki is goed bezig. In de stad zie je nu al de resultaten van zijn beleid.

  Goed werk. Nu deze stap gezet is komt er natuurlijk meer orde in SUriname.

  Goedzo.

  Lange leven deze man en zijn volgelingen.!


  Maak melding
 2. En als ik op vacantie ga in mijn geboorteland wordt het mij zo moeilijk gemaakt om een verblijfsvergunning of om met mijn europees rijbewijs rond te rijden. En voor alles moet ik dik betalen, zoals visum, verblijf, extra verblijf, rijbewijs registratie, enz, enz. Dus in een adem kan ik stellen dat ILLEGALITEIT loont.


  Maak melding
 3. meneer santhoki jij ben een man naar mijn hart en niet alle mensen of nog duidelijker surinamers die houden van orde en regel deze minister is een surinamer die ik echt waardeer .


  Maak melding
 4. Kondreman.
  Je mag in Suriname geboren zijn. Maar als je niet de Surinaamse nationaliteit bezit ben je een vreemdeling. So simple is that.
  Als Nederland zijn eisen stelt (ook voor Surinamers die voorheen Nederlander waren) hoor je geen geklaag. Hou toch eens een keertje op met dat geklaag. Ben je Nederlander dan ben je voor Suriname een vreemdeling. Punt uit….


  Maak melding
 5. kondreman je hebt 100% gelijk.

  als wij naar sur gaan nemen we geld mee.
  op de luchthaven worden we als honden aangekeken, en dan zie je een groep van 10 of meer chinezen langs de mp post voorbij lopen.
  ze kunnen zich toch daar direct aanmelden dat ze illegaal zijn. enigste wat ze hoeven te doen, bordje hangen illegalen hier.
  ik ben benieuwd hoe ze dit gaan aanpakken.

  mischien hebben ze hulp van nederland nodig, zelf zullen ze dit nooit kunnen oplossen


  Maak melding
 6. “…“Kennelijk had men niet verwacht dat er zoveel illegalen in Suriname wonen”, zegt Ronald Gajadhar, woordvoerder van het ministerie van Justitie & Politie. …”

  Kennelijk had men geslapen in Suriname…


  Maak melding
 7. Zijn Surneds ook illegalen; en zijn chinezen legaal surinamers. als dat zo is, dan zit er stront bij de immigratie-dienst, de hersens zijn aangetast en daardoor functioneert het departement al jaren niet optimaal..binnenkort is het personeel ook vervangen door chinezen, want dan kun je alle surneds helemaal niet helpen, want alleen de chinees is makkelijk legaal welkom..front eet stront..broem-bere politiek.


  Maak melding
 8. Laat ze daar in suriname gewoon lekker leven..

  Mijn moeder zegt altijd dat je niet naar andere mag wijzen!!

  Volgens mij wonen er meer Surinaamse illegalen in nederland…


  Maak melding
 9. Goed zo, spoor ze allemaal maar op, en kijk wie je er gelijk uit kan gooien.

  Ook die goudzoekers die Suriname binnenkomen, goud zoeken, die verkopen in euro’s en usd en het geld meenemen naar hun land bv Brazillië om er een winkeltje ofzo te beginnen.

  Laat Suriname’s die het iets moeilijker hebben dan liever op zoken gaan naar dat goud dan verdienen ze ook wat en geven ze dat ook in Suriname uit, met andere woorden het geld blijft in het land.

  De goudprijs stijgt momenteel enorm dan laat je al die illegalen er mee vandoor gaan, een paar gram is al gauw 100 euro waard.

  Suriname moet Surinamers op zoek laten gaan naar die goud en die tegen een afgesproken bedrag kopen van de zoekers, hoe meer goud een land heeft des te meer geld het kan drukken en ze een beter positie krijgen.

  Wat heeft Suriname aan die illegalen?? Het zijn allemaal criminelen die een beter leven willen door hun activiteiten in Suriname willen voortzetten en Suriname en zn inwoners er overlast van krijgt.

  Wat gebeurt er dalijk als Suriname een land van sextoerisme wordt?? Als daardoor de aidsprobelemen alleen toe zal nemen enz.

  Die illegalen moeten het land worden uitgesodemieterd.


  Maak melding
 10. KWAKOE,

  jij ben een perfecte voorbeeld voor een domme surinamer. ten eerste als jij zo denkt moet je een andere naam gebruiken, en zeker geen KWAKOE.als jou vader en moeder nederlanders waren, zou je dan het zelfde zeggen.maak niet uit waar je als surinamer bent, suriname is en blijft ons land.


  Maak melding
 11. De regering kan mij niet zeggen, dat ze niet hadden gedacht dat er zoveel illegalen in su woonden. Volgens mij hadden ze niet verwacht det er zoveel illegalen zich zouden aanmelden.
  Als de regering alle illegalen in kaart hebben gebracht, wat willen ze bereiken, hoe willen ze deze mensen aan een baan helpen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES