vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameVechtpartij dieptepunt voor Surinaams parlement

Vechtpartij dieptepunt voor Surinaams parlement

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 dec – Een absoluut dieptepunt. Zo typeert fractieleider Otmar Rodgers van coalitiepartner Nieuw Front. “Het is een absoluut dieptepunt in ons parlementair leven. We hebben het betreurd dat een man op de grond liggend, schoppen zijn toegebracht. Iemand die zich niet kan verdedigen, behandel je niet op die manier.”

Rodgers gaat kennelijk voorbij aan de formele verklaring van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. Die zegt dat hem geen blaam treft. Toch is op de beeldopname Somohardjo duidelijk schoppend te zien naar de op de grond liggende Rashid Doekhie. “Dat maakt het dieptepunt nog meer absoluut”, zei Rodgers in het parlement. Ook de aanleiding is niet om zonder meer overheen te stappen.

Somohardjo heeft zich gestoord aan aantijgingen van Doekhie over zijn vermeende betrokkenheid bij corruptie op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer. Het ministerie staat onder beheer van Somohardjo’s politieke partij Pertjajah Luhur. “We hebben nota genomen van de kritiek op het grondbeleid en stellen dat er elementen van waarheid in zitten”, aldus Rodgers.

Er moet daarom een onderzoek komen van regeringswege. “We willen absolute zekerheid. Wij verwerpen elke vorm van corruptie, ook bij het gronduitgiftebeleid.” Ook moet de lang verbeide Anti Corruptie Wet zo gauw mogelijk ingevoerd worden. De behandeling ligt al maanden stil. Volgens de oppositie ligt dit aan de neiging binnen de coalitie om elkaar de hand boven het hoofd te houden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
 1. beste heer Rodgers.Met uw staat van dienst, geen politieke onbenul, begaat u hier een grote fout.
  Wil dit kabinet toch vertrouwen winnen van de kiezers van de hele surinaamse gemeenschap, moeten er stappen ondernomen worden richting de somo en brunswijk.
  Het meest voor de hand liggende Ze moeten opstappen.” een fruitschaal waarbij een appel aan het rotten is gooi ik weg”.
  Het parlement die het kabinet bewaakt,maar geen goed voorbeeld geeft vanwege een schop partij is geen voorbeeld voor de hele Surinaamse gemeenschap> Betekent niets anders dan vertrekken. Dat gebeurt overal. Willen wij Suriname redden , moeten Somo waar heel velen geen hogedunk van hebben opstappen. Doet u dat niet komt het niet goed komen ook geen investeerders in het land.
  Willen wij suriname de beste maken in heel caribische gebied, moeten wij korte metten maken met gasten die geen benul hebben van de politiek. en geen opleiding hebben. anders blijft het door etteren.
  Suriname is niet verloren maar dan moet er nu ingegrepen worden
  toff


  Maak melding
 2. Het is en blijft een bananen republiek en de corruptie zal er nooit verdwijnen. Het zijn niet de gewone burgers die dat in het verleden en nu in deze tijd corrupt zijn geweest, maar juist diegene die het voorbeeld moeten geven. Wat de incident betreft in het parlement dat een parlements voorzitter die het voorbeeld moet geven en de orde hoort te handhaven iemand schopt is gewoon schandalig.

  ramsesV


  Maak melding
 3. Tuurlijk gaan ze El SOMO niet aanpakken. Als SOMO of BRunsie eruit stapt is het kabinet gevallen. Dit is dan ook de reden dat nog front nog de coalitie deze partijen zullen aanspreken.

  INeens hebben javanen grote stukken land te sarammacca en commewijne. Ze staan ook te koop on de site onroerendgoed van waterkant.


  Maak melding
 4. Roy Rodgers is aan het woord. Deze man heeft Rabin Parmessar vals beschuldigt bij de Verkiezingscommissie dat Rabin 1 ned-paspoort zou hebben.

  ! beste leugenaar en hypocriet in de regeringscoalitie. Roy Rodgers ,wij nemen jou woorden met 1 flinke dikke korrel zout.

  Ook jij houdt je partij-genoten de hand boven het hoofd , zoals jij het brengt. En ook jij bent corrupt. Het is dat NDP-ers ook zitting hebben in enkele Loge-instituten .

  Dat jij niet in corruptie-onderzoeken voorkomt. Maar pas op , ook 1 elastiekje heeft zijn rekbare grens. Eens zal die knappen , en dan ????? Vr. Groeten,……


  Maak melding
 5. Ach wat zielig komt het echt uit jouw hart U, is zoek in die zaal de goede niet na gesproken Hr.Rodgers? ik tenminste :geloof geen moer met jouw zielig betoogd.

  zo,n tiener verkrachter moet geschoold worden
  Pedagogisch is zoek bij somo, aanpakken om te stelen is wel perpek (perfect) bij deze schoft,
  die ander crimmineel””God rekend wel met hem af ,””Rashied laat dit niet zo liggen,niet vergaderen onder gasten.


  Maak melding
 6. Het is zeer zeker een diepte punt, niet omdat rogers het zegt, die slijmbal. Als hij het zo erg vind dan moet hij de president advisreen om het parlement te ontbindne.


  Maak melding
 7. De Nationale Assemblee is Circus Stupido.

  Het niveau van de meeste leden is bedroevend laag, sommige hebben geen of nauwelijks scholing genoten en tot inhoudelijke discussies komt het zelden of nooit.


  Maak melding
 8. Beste Lezers,

  Hoop dat het werkelijk is wat HR .Rogers zegt dat er een onderzoek komt naar de eventuele Corrupte handelingen van ambtenaren cq. minister.

  Na hr. Dwarka(defensie);GILDS(justitie) ; mw.AMOFO (TCT) ;balesar (OW);Alibux. Eventueel de huidige minister van NATUURLIJKE HULPBRONNEN (NH)… .. ..Hoop dat er toch een degelijke ANTIE CORRUPTIE WET KOMT.Hoop dat met 49 stemmen wordt het wet aangenomen in het PARLEMENT. En onze staats hoofd het ondertekend??


  Maak melding
 9. meneer rodgers dit is pas mannentaal, mijn complement
  dit moet een voorbeeld zijn voor de overige coalitie leden. vooral de ééndaagse kuikens in het parlement. in het bijzonder die meid kamlawatie sharmila


  Maak melding
 10. jamer
  el somo kon president worden.
  maar jammer somo….
  jij wordt het niet meer…
  javanen die zijn vaak erg slap….
  te veel feesten
  ik heb het al eerder gezegd.
  als u 4 0f 5 keren per maand feest ,doe er een minder …
  als ook de javanen door gaan met feesten ..
  hebben ze geen tijd voor het opbouwen van het land …
  als anderen het gaan doen .net zoals in indonesia (de chinesen ) zijn toen vermoord door deze javanen.
  daarom zeg ik nu tegen javaan ,
  begin eerst minder te feesten kom je niet in problemen als een man (vrouw) el somo.
  jammer
  misschien wordt nu de heer doekhie wel president….
  dus doekhi pak het op een mooie manier aan en maak kans op deze titel.

  jammer de een is nog een groter boef dan die ander….
  sterke mensen bestaan niet….
  die liggen ook onder de grond…
  datra


  Maak melding
 11. Van harte heer Rodgers,toch op je oude dag nog een geweten tonen, ach liever laat dan nooit.
  Wel is het raadzaam om je gronden terug te geven aan het volk, bouw desnoods een bejaardentehuis.


  Maak melding
 12. Die schop van Somohardjo was niet fraai. Dat verdient een berisping. Maar de hoofdoorzaak van de vechtpartij was de klap van de heer Doekhie op het hoofd van de heer Somohardjo. Iemand op het hoofd slaan is overigens ook gevaarlijker dan iemand een schop op zijn achterste geven.

  Overigens denk ik dat de heer Bouterse de steun van Somohardjo straks nog nodig heeft als hij na het decemberproces een gratieregeling door de Assemblee wil krijgen. Maar ja, het IQ van de meeste NDP’ers is dermate laag dat zij daar nog niet eens aan gedacht hebben.


  Maak melding
 13. nog even geduld; binnenkort als het watra stijgt van de surinaamse rivier dan stromen de haaien rechtstreeks naar het parlement op zoek naar dit groep onkruid dat welig tiert in suriname.
  opgeruimd staat netjes….


  Maak melding
 14. Ik ken genoeg Surinaamse studenten van de universiteit die afgestudeerd zijn in Suriname maar er niet blijven wonen en zijn geemigreerd naar een ander land. Omdat ze niet gestuurd willen worden door een stelletje ongeschoolde hersenloze idioten die alleen maar hun eigen zakken zitten te vullen.


  Maak melding
 15. Bananen republiek?., dat mek so surland de ondro watra ding keskesie in a dna njang ala ding bana, ding wrokomang abi foe dok in a watra now foe kies krobia. Ma dat toe o keba,want pae somo wil die krobia ook hebben, als die van de miss jawa.Gewetenloos.Antie corruptiewet o soortoe, dang alamala sherrif have to lock up, ma da soema o sroto sherrif dang?. Ik kom niet uit,komt mischien door a kouweweer, jep mi baja.


  Maak melding
 16. Rogers heeft gelijk.
  Probleem van SME is dat iedereen aan partij politiek doet. Dat alle partijen den alsof zij slachtoffer zijn. Ook hier op dit forum zien we weer veel weisman reacties.
  Laat er snel een anti corruptie wet komen laten er snel onderzoeken en rechtzaken kmen naar alle beschuldigingen uit het heden en verleden. Dan zien we wel wie er allemaal boter op hun hoofd hebben.
  8 december is het begin en moet doorgaan willen we ooit volwassen worden.


  Maak melding
 17. waneer is somo voorbeeldig geweeest in nederland met zijn vechtpartij in suriname met zijn aanranding tijdedens he minister van socailezaken.en hij heeft met zijn brute kracht het ministerie van NH genomen anders zou hij geen regering willen vormen met nieuw front en nu dank zij somo mag minister jongtijnfa als doen het lijkt dat het eigendom is van somo en jongtienfa en als iemand iets waarheid zegt bedreigd somohardjo het nieuwfrontregering.iedereen weet over somo en brunswijk dat ze criminelen zijn.


  Maak melding
 18. Beste lezers,

  Het was een inderdaad schandalige vertoning in het parlement van onze swietie sranang. Maar laten we eerlijk zijn, welke politieke beweging of politicus is tot op heden gelukt om suriname echt op het rechte pad te krijgen. Iedereen heeft recht om politiek te bedrijven in suriname totnutoe, er is nooit stilgestaan wie nou wel of niet capabel ervoor is. Dus laten we nou niet opeens laatdunkend doen over een bepaald etnische politieke leider, in dit geval dhr.Somohardjo, want geen enkele hindoestaan, creool of chinees of wat dan ook heeft het beter gedaan. Ze zijn en waren stuk voor stuk allemaal zakkenvuller geweest, dus waarom een uitzondering voor deze javaan.

  A tang so


  Maak melding
 19. De Nationale Assemblee is Circus Stupido.

  Het niveau van de meeste leden is bedroevend laag, sommige hebben geen of nauwelijks scholing genoten en tot inhoudelijke discussies komt het zelden of nooit.

  NATIONALIS


  Maak melding
 20. kondremang wi no habi fragga moro a sarie
  maar het zij zo
  het hoogste rechtcollege waar gevochten wordt
  jammer jammer
  daggoe moro boeng
  want die blaffen alleen maar waf waf


  Maak melding
 21. geachte redactie,

  “Een absoluut dieptepunt. Zo typeert fractieleider Otmar Rodgers van coalitiepartner Nieuw Front”.

  “Het is een absoluut dieptepunt in ons parlementair leven. We hebben het betreurd dat een man op de grond liggend, schoppen zijn toegebracht. Iemand die zich niet kan verdedigen, behandel je niet op die manier”.

  En zo kwam de bekende fractieleider van het Front (NPS) ‘om de bocht’ kijken.

  En dit zeggen wij niet om wie dan ook minachtend te willen bejegenen, Rodgers heeft een lange staat van dienst. Maar dit gedrag is typerend voor wat wij bij haast elke verkiezingscampagne van het Front eerder ook meegemaakt hebben. En telkens was de NPS-scenarios de schuld van de bekende of onbekende tegenpartij, nimmer van de dader zelf.

  Nogmaals, “boer pas op uw ganzen”.

  Maar dat juist deze man op deze wijze een mondje wil meeroeren in deze case, treft vooral ook mijn verbazing, daar dit wangedrag van Somo en collega, niet anders is dan het ‘resultaat’ van meer dan 50 jaar oude politiek. Hoe wil je dat het kind zich daar buiten anders gaat gedragen, als thuis ‘leugen, bedrog en Parlementaire-dictatuur’ jaren lang tot een deugd gemaakt is.

  Front-Politici zowel van de NPS al;s de VHP, die ondanks hun ‘bejaarde leeftijd’, in het Parlement blijven hangen, zolang zij er niet bij neervallen. Elke ruimte aan onze jongeren weigeren te bieden om het Parlement een nieuw gezicht tegeven. Grootmeesters zijn in het kwaadspreken en laster verkondigen jegens collega parlementariers. Dat lijken ons niet diegene die in deze discussie recht van spreken hebben.

  Zij zijn infeite juist de grondleggers geweest van deze citroenzuure-cultuur binnen ons hedendaagse Parlement, welke momenteel wederom bezet is geworden door lieden die eerder het barbarisme binnen ons Parlement definitief een plek proberen tegeven, dan het betreuren wangedrag onder hun collegas. Een toneel opvoering van ene Rodger anno 2007, welke kant noch wal slaat, daar deze Rodger debet is aan deze zelfde cultuur.

  Deze voormalige onderwijzer en ‘daggeldenjager’, is in onze ogen een aanfluiting voor ons Parlement, daar gezien zijn lange jaren van aanwezig zijn binnen dit Surinaams Parlement, blijkens nu, hij kennelijk niet veel aan heeft weten bij te dragen voor wat betreft ‘een gezonde Surinaamse Parlementaire cultuur’.

  Anno 2007, gaan zij nogsteeds schoppen door de zaal, zelfs in het bijzijn van de Griffier van het Parlement, mannelijke en vrouwelijke collegas, publiek op de tribune, alwaar TV cameras het ‘wangedrag van een patient’ voor eeuwig voor de volgende generaties vastlegt.

  Gelukkig voor Surinaams Parlement, dit m.b.t. het ‘diepte punt’ waar Rodgers het over heeft, dat het slachtoffer heer Doekhie, de de brute mishandeling overleeft heeft.

  Het slachtoffer stond gelukkig zelf op. Het slachtoffer leefde nog.

  Gelukkig…


  Maak melding
 22. En dat iemand als datra dit moet zeggen over feesten van EEN javaan, alsof de creolen het beter doen dan de javaan.
  Zie hoeveel creoolse vrouwen met kinderen zonder vader rondlopen zowel in Suriname als in Nederland.
  Dus kom op met wijzen op een bepaalde groep,
  trouwens er word door een javaan, hindoestaan en een creool geruzie waarom dan alleen op een javaan wjzen.
  En die Doekhie is ook geen lievertje hoor.


  Maak melding
 23. ik vind het schandalig dat er een vechtpartij heeft paatsgevonden in het parlement van Suriname, wat geeft het parlement een goeie beeld aan het Surinaamse volk….ik vind dat ze alledrie geschorst moeten worden….een vechtpartij in het parlement kan gewoon niet getolereerd worden…echt SCHANDALIG!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES