Jongerencollectief Suriname: parlement moet weg

10

PARAMARIBO, 18 dec – Het parlement moet onmiddellijk weg. Dit stelt het Jongerencollectief Suriname, JCS. De vechtpartij tussen parlementsvoorzitter Somohardjo en twee andere parlementariërs is het toppunt. De jongeren hadden al geen hoge pet op van het college.

In plaats van het bespreken van sociaal relevante problemen, zou slechts aangestuurd worden op elkaar het leven zuur te maken. Weinig productiefs dus. “Het parlement is een slecht voorbeeld voor ons”, staat in een petitie die frappant genoeg is aangeboden aan het parlement zelf. Het zou hoogtijd zijn te ontbinden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Ook de regering mag inpakken.

President Venetiaan zou er niet voor terugdeinzen de jongeren te criminaliseren. Venetiaan vindt dat het JCS deel uitmaakt van een politiek scenario. De bedoeling is de regering ten val te brengen. “Daarom hebben we het vertrouwen in de regering opgezegd”, aldus het JCS. Het straatprotest van de groep was tot nog toe slechts gericht op het afdwingen van sociale verbeteringen.


10 REACTIES

 1. ik vind goed dat jongeren opkomen voor een rechten maar doe rechtvaardig als jullie deze regering weg hebben vind ik niet slecht maar dan moeten jullie ook zo dapper zijn om andere gevallen die ook tegen de rechtsgang van suriname zijn ook aan de kaak stellen dan vind ik jullie eerlijk maar laat jullie door geen enkele politieke mislukkeling gebruiken


  Maak melding

 2. Suriname is vrezlijk verdeeld en dat is het probleem, aan de ene kant een regering die niet regeerd en aan de andere kant nabestaanden die om genoegdoening vragen, het interreseerd hun helemaal niet wat het teweeg brengt bij het Surinaams Volk, zij zijn belangrijk hun verlies is belangrijk als zij krijgen wat ze willen dan is alles weer oke met Su, misschien moet het Su Volk op straat komen en deze lieden opdonderen uit Su, gewoon amdat dat wat zij vinden dat moet niet is wat Su nodig heeft.

  Stelletje verwende K lijers.

  A.KOMTJIE


  Maak melding

 3. Venetiaan vindt dat het JCS deel uitmaakt van een politiek scenario. De bedoeling is de regering ten val te brengen.

  Zit er soms niet een addertje onder het gras? Dit omdat ik toen op vakantie was in Suriname in de periode van het school stemmen onder de jongeren. Geloof mij maar: De opkomst stelde niets voor en de regering had toen aangegeven het JCS stop te zetten, omdat de meerderheid van de jongeren geen interesse hadden.
  Nu de regering weg hebben????? Venetiaan heeft groot gelijk. Wie zit achter de jongeren aan??? hebben zij wel een goed diploma voor morgen??
  God mag alles weten.

  Janny.


  Maak melding

 4. Beste JCS,

  Jullie hebben inderdaad gelijk. Een regering met ongeschoolde krachten als Bokito en Saoto Soep kennen geen waarden en normen waarbinnen een rechtsstaat moet functioneren.
  De gasten die kennis hebben en die het land beter kan besturen worden het land uitgepest. Criminaliteit onder bepaalde groepen van de samenleving neem sterk toe.
  Parlementariers die wetten moeten maken die lopen met vuurwapens op zak en in de DNA van Suriname.

  Ik denk dat het inderdaad nu tijd is dat Vene inziet dat hij de verkeerde partners gekozen heeft om het land te besturen.

  Dit laat mij denken aan zelfverrijking,corruptie en geschiedenis schrijven als het langszittende president in Suriname.

  Ik denk dat jullie dit niet zomaar voorbij moeten laten gaan en dat jullie de straat op gaan tot er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.

  De regering Vene. heeft de grootste blunders gemaakt en zichzelf sterk verlaagd in de ogen van het volk door het kiezen van verkeerde politieke partners.

  Het proces van Bouterse is slechts een politieke spel. Nederland ziet een markt/ kans om af te zetten en Vene denkt daarmee zijn grootste politieke concurrent te verzwakken.

  Een ieder die in de fout is gegaan moet gestraft worden. En dat geld ook voor Gilds,Brunsie (Bokito) en Somo.

  Het gevecht in de DNA moet gezien worden als een gevecht op een werkplaats waarbij harde sancties toegepast moeten worden om dit te voorkomen in de toekomst.

  Dit heeft de wereld inderdaad geschrikt en dat is terecht ook.
  Mensen die analfabeten zijn horen te werken op het platteland of in het binnenland. En dat werk moet nietgezien worden als een shit baantje maar de Right Man on The right Place…

  Ik wens jullie veel succes met jullie acties en maak er wat van zodat we als Surinamers trots kunnen zijn op ons Land..

  Geen boeven geen corruptie, geen moordenaars,geen drugdealers en ook geen kinderverkrachters.. die een wet moeten maken waaraan wij als kleine man aan moeten houden…

  Zielig..


  Maak melding

 5. ben helemaal eens met de jongerencollectief suriname,deze regering inclutief met het hele parlementaire aangelegenheden moeten zijn biezem pakken en oprotten.Er is geen gerechtigheid,respect laatstaan normen en waarden geen sprake van,weg met deze bandieten en uitbuiters,ze horen hier niet in suriname thuis,stuur ze maar naar de jungle om daar zijn karwei af temaken.stelletje oplichters en bandieten… zij ze


  Maak melding

 6. Dat de Parlementariër Rashied Doekhie van oppositiepartij NDP, op de vuist ging met parlements voorzitter Paul Somohardjo. Was te recht… De ruzie om een zwendel met gronden door het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Grondbeleid… DEZE KUT JAVAAN heeft met NEDERLANDERS DEALS GESLOTEN

  Dat Doekhie meent bewijzen te hebben is dus echt waar dat Somohardjo bij die zwendel betrokken is. het leukste van dit verhaal is dat President Venetiaan er niet voor wist terugdeinzen deze stukklen als laats te onderteken na dat de meeste van hun een steek penning hebben gehad..

  sorry, Ik spreek de waarheid, ben op de hoogte dat deze porojecten binnen 3 jaar zullen op starten. Ik schrijf dit omdat ik als ras echte surinamer skita het heb aan deze regering.. en die moet nu echt inpakken.
  en op rotten..

  Aan de Ex-leider van het Jungle Commando Ronnie Brunswijk, die nu parlementariër in de coalitie is, wil mededelen,meer met zijn eigen volk bezig te zijn en de staat afdwingen de sociale verbeteringen van zij doel groep te herstellen,

  In plaats te
  kutten..Al is Rashied Doekhie van oppositiepartij NDP Ga er goed over na denken soldier en weet van niets

  In Suriname zal er altijd een verdeeld heid zijn en nimmer nooit een eenheid
  en vergeet niet, de neger heeft tot heden niets, nada, notie,..

  kijk goed om je heen wie je stad runt
  jij bent het in iedergeval niet..
  Weleen mee loper in het geheel die nog lang niets weet waar je vandaan komt als Neger


  Maak melding

 7. Laakpoort.
  uw reactie heeft zeker heel goede ideen en voorstellen.
  Helaas vervalt in een redenering die aantoont,dat u kennenlijk ook slachtoffer bent van het zogenaamd minderwaardig beeld dat gecreerd wordt over mensen van Afrikaanse afkomst. Helaas schijnt u ook daarvan slachtoffer te zijn. Want, het is niet waar dat de mensen,die u aanduidt met het zogenaamde “N” woord. niets hebben. Hopelijk heef u vele landen en culturen gezien. Want dan zult u merken dat uw vernietegend pogende redenering diep gewortelde angst moet zijn gebasseerd.
  Op elk gebied van de samenleving in suriname en wereldwijd zijn de Afrikaanse mensen goed tot redelijk goed vertegenwoordigd.
  Uw kritiek kan meer waarde en waardering genieten wanneer u echt bezig bent om cooperatief te zijn in het leven.
  De westerse europese manier van denken en werken in competitie verband maakt het wel moeilijk. Dat is te begrijpen. Maar in het leven gaat het vooral om het realiseren van bewustzijn en mens bewustzijn om te kunnen stijgen boven de alledaagse negatieve manier denken redeneren en handelen.
  Aangezien dat bewustzijn niet makkleijk te bereiken is in de eerder beschreven maatschappij van competitie ontslaat het ons niet ervan om in de gaten te houden, dat de beste manier om een groep een gezin, een samenleving op te bouwen cooperatie is en altijd. Zelfs ook als eist de concurerende egoistie wereld van vandaag anders.
  Think about it. Als u wilt en kunt begrijpen wat ik bedoel stel ik u voor om de huidige verkiezingen in de verennigde staten te volgen. Dan zul je waardigheid horen en zien.Ook in Suriname.
  Suriname is en heel sterk land.Dit omdat er nog voldoende cooperatieve mansen zijn. Dit ook binnen alle bevolkingsgroepen van Suriname. Probeert het. Maak een goede Analyse van de Surinaamse bevolking dan zult u zien en beleven wat ik bedoel. Maar leer uw geschiedenis ook kennen. Hierdoor zal het u misschien beter lukken om uw wens,dat Suriname verder vooruit gaat prettiger onder woorden te brengen .Het zal uw weergave ook waarheidsgetrouwer maken.
  Helaas bent u niet de enige die daaraan zou kunne werken . Maar dat is niet erg. Dit zolang we bereid zijn te leren en niet slechts dingen te beweren die wat niet goed hebben onderzocht. Mensen als u kunnen helpen voorkomen,dat Suriname een richting opgaat welke niet hoeft. Think about it . Een ider heet zijn waarde en waardigheid. Wat een persoon fout doet hoeft niet de hele groep tot straf te zijn of als kenmerkend worden opgelegd. Daarom is het goed om te leren en te lezen van grote voorbeelden en daar horen onder andere Nelson Mandela, DesMond Tutu.dr. Martin Luther king,Oprah Winprey, Anton de Kom en nog vele vele andere bekenden en minnder bekenden bij. ook voorkomen in allerleis samenlevingen en bevolkingsgroepen wereld wijd.
  Tan bun


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.