dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDecemberproces in Suriname gaat 17 december door

Decemberproces in Suriname gaat 17 december door

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/BOXEL, 30 nov – Het strafproces rond de Decembermoorden wordt voortgezet op 17 december. Dit heeft de Krijgsraad besloten. Onder meer wordt meer tijd nodig geacht voor bestudering van excepties die zijn opgeworpen door de advocaat van ex-legerleider Desi Bouterse.

Volgens mr. Irwin Kanhai moet de raad zich onbevoegd verklaren om de aanklachten tegen Bouterse in behandeling te nemen. Bouterse zou bij het Hof van Justitie terecht moeten staan, omdat hij ambtsdrager was ten tijde van de executies. Door de Officier van Justitie, Mohamed Amin, werd aangeveord dat Bouterse wel degelijk militair was en als zodanig gefungeerd heeft.

Volgens de Krijgsraad is ook meer tijd nodig om de advocaten van de andere verdachten meer tijd te gunnen de dossiers door te nemen. De sfeer in de voormalige militaire basis te Boxel was redelijk beheerst. Nabestaanden en verdachten vermeden elkaar zichtbaar tijdens de vrije momenten. Hier en daar werd een koele blik uitgewisseld. “We zijn blij met het proces”, zegt voorzitter Betty Goede van de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede, OGV.

De OGV heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor berechting van de verantwoordelijken. “Het doet ons goed dat het eindelijk zover is”, aldus Goede. Bouterse heeft verstek laten gaan op de eerste dag van het proces. Vooral de pers verwachtte hem wel, zeker nadat zijn advocaat beweerde dat hij wel zou verschijnen. De oud-militairen Marcel Zeeuw, Etienne Boereveen en Arthy Gore kwamen wel opdagen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

77 REACTIES
 1. En na 17 DEC 2007 wordt het weer tot 17 DEC 2008 uitgesteld let maar op poletiek. ze gaan wreed op hun bek vallen stelletje corupte boeven bij mekaar inclusief ELVENE
  lang leve BAAS BOUTA EN DE NDP met zijn achterban.


  Maak melding
 2. Ik heb het gevoel dat ook al wordt dit strafproces voortgezet dat Desi bouterse of niet de straf krijgt die hij verdient. Misschien de andere verdachten(militairen) wel.
  Zelf denk ik dat de rechterlijke macht in Suriname niet sterk genoeg zal zijn( ik hoop het wel) om hem voor altijd vast te zetten(levenslang) want moord is moord toch en hij was er bij betrokken. Dat moge duidelijk zijn.
  Mijn vraag of iemand mij kan zeggen of de rechterlijke macht weldegelijk sterk genoeg is. Ik heb daar niet veel kennis van.
  Desi Bouterse heeft denk ik nog steeds macht en mensen kunnen bang gemaakt worden en zich terug trekken. Ik hoop dat mensen zich niet uit het veld laten slaan zodat ook de nabestaanden hun rust krijgen. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Suriname kan dan afgesloten worden..

  Groeten Lex


  Maak melding
 3. hoe kan de krijgs raad deze zaak behandelen , als ex militair weet ik dat je na een jaar uit dienst nog onder krijgs tucht valt. dus bouters ekan nooit door een militaire rechter worden veroordeeld.dus dat betekent dat alle ex soldaten na hun afzwaaing hun hele leven door een militaire recht bank veroordeeld te worden.


  Maak melding
 4. Lex vreet jouw eigen braaksel goed dat het duidelijk voorje is,heb je ook wapens van sandoppie in je huis ,weer een senario van sandoppie wapens gevonden die hij in noord in een busbusi van noord bewaard had.


  Maak melding
 5. 17 dagen is voor de krijgsraad een redelijk termijn om te komen tot beantwoording van de ontvankelijkheidsvraag. Het hele proces kan nog maanden lang duren. Ik begrijp niet dat er al direct negatief wordt gereageerd hierop. Alles draait immers om zorgvuldigheid en dus moet er ook worden bestudeerd of de Raad bevoegd is. De kernvraag luidt: Had Desi Bouterse gehandeld als Militair (bevelhebber) of als Burgerlijk bestuurder?


  Maak melding
 6. haahahaha….mensen hadden heelveel verwacht en menigeen is teleurgesteld in de gang van zaken want….het wordt 17 december, vervolgens ergens in januari 2008….daarna juni 2008 in september gaan de rechters met vacantie dus het wordt begin november 2008.Er moeten stukken worden bijgevoegd en die kunnen pas in februari 2009 worden bekenen……..daarna gaan een paar rechters met pensioen……en wordt er naar andere capabele vervangers gezocht.En aangezien de verkiezingen in zicht zijn heeft men andere dingen aan zijn hoofd…….met een overweldigende meerderheid wordt de verkiezing in 2010 door de NDP gewonnen en het is afgelopen met het 8decembercyndroom.!!!!!


  Maak melding
 7. Als bakra ga ik jullie vertellen jongens hoe dit proces gaat aflopen. De schuldigen zullen worden veroordeelt, ook Bouta, maar Bouta zal de kans worden geboden ( al dan niet met een zakcentje ) naar het buitenland af te reizen zodat hij zijn straf kan ontlopen.


  Maak melding
 8. WOEIIIIII WAT EEN GRAP
  ik mag zeggen dat de rechtbank zwaar is met alle respek so so bradie ede mang en oema
  maar jammer ze hebben een zwakke case.
  want die andere verdachten waren gewoon om de zaak spanend te maken maar baas kotie ding spang als je die bakaras zag ze waren echt teleurgesteld baas zat leker te hengelen te baas harie wang kwie zingt hij ai sranang mie mooi swietie kondre en ik ga jullie een pingie geven 17 december gaat baas op pingos jagen maar sangtakie sangsrieka perat skrekie want baas pieping dan moest hij een pion laten vallen en dat waren die zogenaamde m16 werktuigen
  groetjes apoekoe jesie ede mang AIVB


  Maak melding
 9. Het lijkt er op dat ze na elke zin uit kanhai zijn mond, twee weken moeten gaan nadenken.Zegt genoeg over hun kwaliteiten.
  Deze excceptie hadden ze moeten voorzien en ook nog gepast antwoord op hebben.

  Maar …..Nankoesing is er uit…ze hebben dus zogenaamd onderzocht…maar er komt daar verder geen vervolging uit voort hoor neeennn, hun maatje nankoesingh blijft lekker daar.Zaakje verder in hun bekende doofpot.Heeft nankoesingh hawker geexecuteerd?von niesewand weet het antwoord, hij heeft onderzocht, ga hem vragen.

  En… Santhoki.. a dat slik en braaksel baka.En zoals al zijn onderzoeken naar uitspraken van de NDP en Bouterse gaan we verder niks over horen.Hoop sensatie en beschuldigingen door santhoki.Zegt al genoeg over de man die graag president van suriname wilt worden.Deze VHP leugenaar heeft Suriname echt niet nodig. Zoek een ander hoor .Als Santhoki niet binnen 2 weken zijn beschuldiging met bewijzen staaft en niet over gaat tot arrestatie van Bouterse, dan weet je met wie je te doen hebt.
  Hij is zo geschrokken toen zijn drugs verleden bekend werd ,dat hij in wanhoop allerlei fantasien is gaan blerren.

  Nina Jurna was zo teleurgesteld op de televisie mang,tje poti.


  Maak melding
 10. Het volk mi gado, die zitplaatsen voor het volk zijn niet benut…
  wel enkele nederlandse studenten zijn geweest maar de surinamer is thuis gebleven.Al die zogenaamde aanhangers van nabestaanden en vrienden van slachtoffers..kibri tirie, niet te vinden,dok.Net als tijdens die begrafenissen na 8 december…alla mala dok libi den man in de steek.No wan fu den go ber Daal.Fred van Russel wan ben go.De rest dok.
  En nu weer.
  Maar tapu internet soso bigi mofo.De eerste dag van het proces? Dok.kijken ifu san o p’sa.Dalijk do gi bigi taki.
  Je gaat ze hier zien op dit forum.Je ziet ze al jaren.Sommigen beweren vrienden van slachtoffers te zijn,alla soort lei. Vandaag hebben ze niet de ballen gehad om hun steun daar te Boxel te betuigen.Maar na bouterse do kar’ lafaard.Kijk in de spiegel.Un frede ,un ben frede in 80 en un frede tide.


  Maak melding
 11. Als militair bd, maak ik mij niet druk met nabestaanden in welk land dan ooit die mij persoonlijk zouden willen vervolgen.
  De poltiek is altijd de verantwoordelijke voor welke schending dan ooit gedaan door militairen.
  Wat wel speelt zijn de belangen van de heersende politiek op het moment dat nabestaanden hun recht gaan zoeken.
  Als militair heb ik zer zeker mensen gedood maar ik kan je niet vertellen hoeveel, uit een automatisch wapen komen er meer kogels uit dan bij een executie.
  Wat wij niet moeten vergeten is dat bij een vuur peleton niemand weet of hij de schutter is omdat het militairrecht dat zo wil.
  Saluut.


  Maak melding
 12. Beste Sranangmans,

  Hetgeen ik voor bevreesd was, is jammerlijk genoeg aangevangen. De gesleepte messen zijn nu gebruiks klaar. Sranangmans, we hebben als volk gefaald en zien de negatieve gevolgen van deze rechtzaak niet voor de lange termijn. Elke andere natie had voor een andere strategie gekozen. Het grote Amerika heeft het dossier van de moord op president Kennedy voor meer dan 140 jaar bevroren. Waarom denk u? Het Lockheed schandaal in Nederland werd met sisser behandeld en prins gemaal werd van enkele decoraties ontdaan. Pik Botha in Zuidafrika, Ian Smith van Rodesia werden allemaal tactisch niet veroordeeld voor hun daden. Waarom denk u? De heer Lubbers die betrokken was als minister-president bij koopsompolissen, de schandelen rondom de bouwfraudes, de zaak rondom irt. Waarom zijn wij Sranangmans zo rechtvaardig of haatdragen in het kortzichtige toe. Wat hebben we er nu aan om deze zaak te behandelen? Ik denk dat alleen maar onrust en verwarring het resultaat zal zijn. Als we toch deze zaak willen behandelen, laten we een waarheidscommissie het werk doen. Ook kunnen we ervoor kiezen in het belang van de natie om het dossier voor tenminst 50 jaar niet openbaar beschikbaar te stellen.

  Sranangmangs, ik heb maar een belang voor ogen en dat is voor de samenhang van de natie Suriname.

  Sranangmangs,
  Tang Boeng


  Maak melding
 13. In elk geval gaat het proces gerekt worden tot zeker aan de volgende verkiezingen. Anders heeft Front geen verkiezingsissues om op terug te vallen, het proces is de enige verworvenheid vam het Front, verder doen ze geen M.


  Maak melding
 14. @nr 7, Goed gezien man.Je hebt zeker rechten gestudeerd want je reactie is een zinnige. Een uitstel tot 17 dec. is redelijk het is niet te kort en niet te lang. Ik ben blij dat er door de krijgsraad zorgvuldig wordt omgesprongen met de verweren van de verdachten want anders ga je horen dat het geen eerlijk proces is.Dit is alvast het eerste bewijs dat de rechters vastberaden zijn om een eerlijk proces te garanderen.


  Maak melding
 15. gewoon de bouta en al zijn handlangers oppakken en fors berechten, desnoods hardhandig,want blaffende honden bijten niet en voodoe help bouta ook niet,snel die zaak afhandelen,voordat ze alle belangrijke getuigen opruimen.een kat in het nauw maakt rare sprongen.suriname en nabestaanden, ik houd van jullie.GOD slaapt niet, wij slapen


  Maak melding
 16. Bouterse zei dat hij niet zou verschijnen op de eerste dag van langverwachte mega process.
  Bouta is “macho” zo gezegd zo gedaan. Bouta, geniet maar rustig in het binnenland van onze puur natuur.


  Maak melding
 17. lex ik wil wel een poging wagen,hoewel het mij lijkt dat jij niet gauw leerd, Baas D is hoofd verdachte maar welke bewijs heb jij dat hij erbij was??? was jij er ook? en waarom is de rechterlijke macht in Su niet sterk genoeg om deze zaak af te handelen, heb je soms een minderwaardigheids complxxx???

  all the best DDB

  A.KOMTJIE


  Maak melding
 18. moet je nou lezen hoe die idioot van nummer 6 reageer echt net iemand die aandacht nodig heeft zonder een argument deze mensen moet je gewoon dood zwijgen niets waard zijn ze geen stuiver waard.


  Maak melding
 19. Wat wil Front….je kan de smoel niet vol hebben en lopen brullen RECHTSSTAAT maar onder tussen weten zij niet een hoe recht en wet in elkaar steekt.

  Maar ondertussen zie ik op geen enkel wijze vooruitgang in Su.
  Wat men doet is het land klaar zetten voor het buitenland en zelfs als dief/rover aan zelfs verrijking te doen.

  En als uilskuiken 8 dec 82 op het niveau te brengen van een hard weg lopende verdachte waar de politie als gewoonlijk een ieder dood schiet in Su.


  Maak melding
 20. al de mensen die de moorden goed keuren.
  Jammer dat er geen familie van hen is vermoord want dan zouden ze anders pippen.
  Met familie bedoel ik vader moeder broers en zussen hoe kan men in hemelsnaam het moorden van mensen goed vinden.
  Ik schaam me voor die gekken die het op de t.v. durven beweren


  Maak melding
 21. hoe serieus moet je deze man en zijn aanhang nemen deze man roep de hele tijd laat de rechtzaak maar komen en hij heeft veel te zeggen nu is het de tijd om voor de wereld pers en de nabestaanden en het surinaamse volk te vertellen wat hij weet kom nu met bewijzen riool rat dat je ben hij heeft altijd zo een groten bek over alles en iedereen en hij verschuil zich nu het enige wat deze man doet is een aantal volgelingen oproepen om naar ocer tekomen en daar zijn onzin vertellen wat een vertoning van zijn advocaat meneer kanhai echt dan schaam ik mij een journalist steld een normale vraag geef gewoon antwoord of zeg niets .


  Maak melding
 22. Leuk geprobeerd.
  Gods molen draait langzaam maar zeker.
  De tijd zal leren.

  Het proces moet rustig beginnen. En dat is heel goed.
  Er is tenminste een eerlijke proces en geen standrechtelijke executies.

  Dus iedereen moet blij zijn dat er recht wordt gesproken in Suriname..

  Ik wens de verdachten en de nabestaanden van de slachtoffers heel veel sterkte tijdens dit proces.

  Moge het recht zegevieren.

  Barca


  Maak melding
 23. Beste Suri’s bij de laatste vergadering van de heren contra coup was het besluit genomen de militairen te doden allen toen zestien en wie erbij hoorde. +/- nog tien man.
  Ik ben uit onvrede weggelopen omdat ik wist dat er zeker twee tot vier van de leiding hebbende(contra coup) zware schurken waren.


  Maak melding
 24. Front(NPS) verkoopt het land door te lopen verkwanselen.(zeer zware corruptie)Maar om de boel te verdoezelen en te maskeren gebruiken zij nu 8-12-82.

  De vraag is hoe zit het Balezaar en hoe zit het met Giller.

  Nee: boeven-bende Front heeft deze schurken juist beloond en geaccommodeerd.

  Maar elke dag lopen brullen RECHTSSTAAT DEMOCRATIE…maar er komen elkedag zeer gemene schurken en boeven streken uit de klauwen van FRONT.


  Maak melding
 25. Bouterse heeft laten zien dat hij de Surinaamse wet minacht en denkt dat hij boven de Surinaamse wetgeving staat…

  Dit dachten Escobar, Pinochet, Fujimori en de Argentijnse en Uruguayaanse juntaleden ooit ook eens, ze zijn allemaal keihard op hun bek gevallen en van een antartische koude douche thuisgekomen…

  Bouterse zweet en beeft in het binnenland, hij slaapt elke dag ergens anders…
  Daarom ziet hij er zo vermoeid op televisie uit en als je goed naar zijn mimiek kijk zie je dat hij onder invloed is.
  Die man is ziek en laf, de doden komen hem halen, Roy Horb wacht op hem.


  Maak melding
 26. Lex, je moet niet lullen, je moet gewoon afwachten wat het eind van deze proces zal zijn voordat je Bouterse een moordenaar noemt.

  Wij waren er met zn allen er niet bij dus wij weten ook niet of hij gemoord heeft. Je wijst te snel met je vinger en geloof wat anderen zeggen.

  Als iedereen opeens zeg dat er marsmannetjes die 8 december die 15 mensen hebben vermoord dan geloof je dat toch ook niet?

  Van mij mag Desi Bouterse juist macht hebben, hij is een man van het volk en vandaar dat zijn partij ook de grootste is. Hij zou een goede leider voor het land zijn.

  Wat denk je dat de rechtbank van Suriname niks voorstelt ofzo??
  Die mannen weten wat straf uitdelen is hoor, in Suriname krijg je tenminste de straf die je hoort te krijgen als je een misdrijf heb gepleegd. Denk je dan dat ze je met een A4-tje (proces-verbaal) naar huis sturen?? Echt niet!

  Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Suriname?? Dan heb jij daar ook geen kennis van want de geschiedenis van Suriname gaat veel verder terug dan die 8 december in 1982.
  Als je het dan over zwarte bladzijde’s moet hebben dan heb je heel veel inkt en papier nodig want er is ook een zwarte periode van ruim 350 tot 400 jaar als je begrijpt wat ik bedoel?? En dat mag zich niet herhalen, toch?


  Maak melding
 27. ja isrie lach maar. een overwinning voor iedere rechtgeaarde Surinamer is dat het strafproces eindelijk begonnen is. en dat er van de rechtelijke macht uit duidelijk te zien is dat men het proces serieus neemt. beste isrie we zullen zien wie het laatst lacht. De zogenaamde Surinamers die boutsrese ondersteunen in zijn persoonlijke strijd, waarbij hij het heleland inj zijn val wilt meesleuren of de ware Surinamers die het belang van het land voor ogen hebben. Als je niets gedaan hebt hoef je niet te vrezen voor de rechter te verschijnen. Bouta laat hierbij zien gewoon een lafaard te zijn. In het parlement laat hij zich nooit zien( maar strijkt wel zijn salaris op) en nu blijft hij ook weg uit de rechtzaal. zijn grote dronkemanspraat kan hij alleen maar op de heuvel in ocer houden. het is vele al duidelijk dat het hier een zinkend schip betreft die er alles aan doet de top van de mast boven water te houden. Maar bouta is ingehaald door de tijd. en dat hadden jullie NDP profiteurs (kabila Akuba, toe, particia, isrie) en al die anderen nooit verwacht. Jullie zakcentje zijn jullie binnenkort kwijt. Want het is bekend dat jullie betaald worden on hier onzin te spuien.


  Maak melding
 28. HALO SRANANG MANG. als die surinamse mensen net zo aktief waren voor hun wao en grens gebied en nederland onder druk zou zetten. hadden jullie meer kansen van slagen. dan een syndroom van D.D.BOUTA te hebben. zie je niet dan desi de touwtjes in handen heef hij zegt ik kom niet en hij gaat ook niet dat is pas mannen taal. hij is geen god.maar durffff.waren wij als surinamers ook zo bikkel dan hadden wij meer berijkt waar onder in nederland en vooral in su.hadden wij een paradijs die suriname zou heten.ik hoop julie waker geschudt te hebben. SRANANG MANG. thank a bout it. eyes open.


  Maak melding
 29. Krassie mi brada,

  Kom je weer uit je hol kruipen, reis af naar Suriname om je steun te geven met je gekochte familienaam.
  Jij hebt toch betaald gekregen van de BVD om Surinamerste bespioneren, weet je nog, no meki mi tak sani want het gaat voor je komen.
  Als je in Zuid oost loopt breng je mensen op gedachten, maar goed loop door en zeik door en vooral dromen.


  Maak melding
 30. @31,
  Bouta is een heel goede troefcall-speler en hij heeft altijd een troef in handen.
  Hij trekt al jou troefkaarten uit handen en dan wordt een heel andere kaart troef al is het nog zo klein…..joe o lassie.Dus in deze gaat het niet meer om de AANKLACHT maar het gaat erom wie bevoegd is de zaak te banandelen….HET KANTONGERECHT OF DE KRIJGSRAAD..al het andere is ondergeschikt hieraan!!!!!!!


  Maak melding
 31. ZAKGELD mmm tjepotie krassi ga je kokos maar lekker door krassen met die jasie
  bouta zeg mie ne go en daar mee uit man van woord een man met stalen ballen een echte leider die doet wat hij zeg laat dat duidelijk zijn die man gaat niet met zijn goeie auto op die broko pasie

  groetjes apoekoejesie edemang AIVB


  Maak melding
 32. Die woekerdieren du,rewa,groen die nooit rijp zal worden,bosjesbrug voelt zich zooooooo eenzaam,hij heeft gezelschap nodig
  gratis springen,zonder zwemvest anders worden jullie niet toegelaten

  Woeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  Akuba.


  Maak melding
 33. Laten we ons niet gek maken. Het wordt een goed en eerlijk proces. jammer voor de DNP en DDB aanhang maar die ebben tijd geneg gehad om zich op hun positie te bezinnen. En de enkele die dat niet gedaan hebben. Ach die zijn van zo’n niveau dat we ons niet echt druk om ze moeten maken.
  Laat ze met hun holle retoriek, hun vaak onbescofte en vulgaire taal. Toon dat SME ook mensen met nveau heeft die zich niet laten verlagen tot het niveau van een coeparie of sikka.


  Maak melding
 34. @nummer 31 ik ben het volkomen met jou eens die namen die jij noem zijn mensen die geen rechtgevoel in hun donder hebben iedereen die een beetje hersen heeft ziet en weet dat bouterse een sta in de weg is voor de ontwikkeling van suriname je heb gelijk als je zeg dat de tijd ze heeft ingehaald men vergeet dat we nu in een andere wereld leven een andere wereld orde als je alleen maar kijk dat in zuidamerika geen staatsgreep meer worden gepleegd vroeger was het anders zelf mensen als gadhafi die hebben het door en kiezen eieren voor hun geld .suriname laat de wereld zien dat ze het kunnen en dat niemand boven de wet staat en als bouterse zich niet aan wet en recht wil houden dan maar militairen op hem afsturen de gevolgen zijn voor hem zelf want hij verstaat alleen de taal van de kogels dus opruimen die monster dan kan suriname aan zijn toekomst bouwen .ik wil nog iets kwijt wat een vertoning van die advocaat kanhai die zelfde reaktie zie je hier van de namen die jij heb genoemd nummer 31 het lijk wel een ziekte .


  Maak melding
 35. hey kabila. dreigen daar zijn jullie goed in. mij maak je niet bang, met je dreigementen. dat jij roy de miranda bent weet een ieder. omdat jij door bouterse en companen bent omgekocht, ga je er van uit dat iedereen omkoopbaar is. Suriname is het enige waar mijn hart voor klopt. aan persoonsverheerlijking doe ik niet. jullie lopen achter iemand aan die aleen maar holle frazen verkoopr. bousterse heeft zijn kansen gehad te bewijzen dat hij suriname vooruit kan helpen. hij heeft er een moordenaars en criminele vlucht hol van gemaakt. Jullie heben je langste tijd gehad. A de nofo now. Mama sranang srefie jime (aardschok) ook zij heeft er schoongenoeg van. HET RECHT ZAL ZEGEVIEREN


  Maak melding
 36. @neus over niveau gesproken heb je gelijk hoor kijk maar naar de reaktie van nummer 38 nooit kom hij met een argument altijd dom reageren schelden mensen persoonlijk aanvallen het zelfde wat bouterse doet het lijken kinderen van bouterse zielig .


  Maak melding
 37. Neus als jij een kupary syk…ka bent gelijk die du ,moet dat gezegd worden de redaktie zal weer cencureren, met een vulgaire taal die jij zelf bent en aanhaal. De redaktie met de waarheid confronteerd hoe zich opstellen en onderdanigen naar de witte mensen,omtrend de reactie van Mr.Khanhai.


  Maak melding
 38. Er wordt zoveel geschreven en gezegd. Het gaat niets anders dan Bouta. Maar er js een naam waar een ieder surinamer vergeet. Waar blijf lt. kolonel VAlk. De eigenlijke grondlegger van de van de staats greep.
  Ik ben benieuwd.

  Aapie


  Maak melding
 39. Typisch een Surinaams denken.Als je voor Bouterse bent word je betaald wahahahahhahahahaahahaha wat een stompzinnige opmerking.
  Ik ben pro-Bouterse ,omdat hij,en hij alleen Suriname kan redden van hun slavenmeesters,Bouterse is echt een man van het volk,hij sprekt hun taal punt uit.
  Nogmaals ga praten met de man in de straat in Suriname als je het een keer gegeven is daar op vakantie te gaan,zal je horen en zien dat het volk deze prentenkabinet spuug en spuug zat is.
  De NPD kan rekenen op steun van het volk,daarom komen die didibries Sankokkie en Vene met hun doemscenario op de proppen,ook naaperij van Amerika.
  Bajaaaaaa oen go sribi jere isri en DOMBO-DU,het is nutteloos om jullie verder te woord te staan,blijf maar met je slaafsementaliteit dat goh tjaar oen nah parijs tsssssssssssssssssss.


  Maak melding
 40. Kanhai moet niet Bouterse verdedigen maar vooral Suriname. Tijdens de revolutie werden er gewoon goeie maatregelen genomen voor de vooruitgang van het land. Wie herinnert zich niet dat gewoon burgers een handje hielpen om straten aan te leggen? Wanneer hebben we respect geleerd voor vlag, land en volkslied? In welke periode van de geschiedenis van Suriname zijn de meeste productiebedrijven opgezet? Wanneer was Suriname het schoonst? Aan welke periode hebben we het te danken dat we Surinaams spreken niet meer zien als vernegerd doen, praten we niet meer over “opo joe kleur”, in welke periode zijn we begonnen met ook donkere mensen goeie posities te geven en niet alleen de lichte elite? Wanneer zijn we begonnen met de eenheid van alle Surinaamse rassen te bevorderen? Zijn we verarmd omdat de revolutie slecht was of door destabilisatie door een kleine groep, stopzetting van de ontwikkelingshulp en tegenwerking van Nederland?

  De oude elite heeft tijdens deze goeie periode voor Suriname niks anders gedaan dan destabiliseren, 1982 zou niet de eerste coupepoging zijn. De vooruitgang van Suriname was onbelangrijk, het behoud van de privilges van de oude elite vonden ze veel belangrijker. Hoeveel zwarte rijke mensen waren er voor 1980(zowel zwarte creolen als hindustanen) Laten we de waarheid vinden, maar dan ook de echte waarheid!!


  Maak melding
 41. Ziekte of niet, landgenoten verkopen doe je niet en zeker niet als je de politieke belangen weet inzake dit proces.
  Er zijn mensen die zich in het verleden hebben laten omkopen en daarom niet terug kunnen, deze mensen zijn bij de gratie dan ook gedoogd in Nederland.
  Geef ze een radiozender en ze wanen zich journalist om hun eigen volk aan de schandpaal te nagelen.
  Wie heeft Antom de Kom, verraden in Suriname, Wie heeft Jopie Pengel verraden en ook Henk Aaron, alle maal verraders.


  Maak melding
 42. Enkele simpele vragen.. wie had de macht…jaren ’80. jawel hij/zij aan de macht….maar ja….hoe kwamen zij aan de macht…wie gaf hen recht..Hallo geen enkele recht…dus dan val jij onder het recht van de machthebbers zij mogen zelfs jouw botten breken(iemsabie and luku bun…anders mi-boi.)

  En daarom loopt Sandertokie met een dubbele agenda lust naar machtsgreep meerbekend als staatsgreep..if Vinoshi …unu kaka mi-boi nieuwe order, nieuwe wetten, nieuwe regels unu luku-bun….jullie zijn genoeg gewaarschuwd.

  Daarom is een coup nooit een oplossing maar als wij nu kijken naar de Pres…hij stelt niks voor hij loopt de boel te belazeren en te zwijgen.

  Dus geen coup Bouta…nee, never, nono… Coup Tjander Tokkie…unu sabie datie a pa datie lostu san ing wan lustu Macht….iemsabie


  Maak melding
 43. Eerst bij die man gaan smeken de macht terug te geven aan het volk(denk aan schurken) en daarna naar die man terug gaan en hem doodleuk vertellen jij hebt fouten gemaakt.

  Front moet blij zijn dat zij de macht terug bij het volk gebracht heeft door te onderhandelen met de toenmalige machthebbers met recht en wet in hun bezit(en nu wordt land en volk verkwanseld door die schurkenbende Front)


  Maak melding
 44. Beste DU (reactie no. 40),

  De enige organisatie welke een sta in de weg is voor de ontwikkeling van de Republiek Suriname, is die van de huidige regeringscombinatie gestuurd door de VHP/NPS intelligentia.

  En vermeldenswaard is teweten dat deze politieke organisaties allen onder supervisie staan van het buitenland waaronder Nederland.

  En als deze informatie voor jou nog niet duidelijk genoeg is, willen wij erbij vermelden dat de inzet het feit is, dat de Republiek Suriname het 17de rijkste land ter wereld is.

  Dus waar het bij dit zogenaamd ‘Decemberproces’ gaat, is beslist niet Desi Bouterse, maar de ‘knikkers’, namelijk de enorme rijkdommen waar het land Suriname over beschikt. Guyana heeft ons reeds een stukje weggekaapt en Venezuela komt er ook aan, geloof dat maar. Brazilie schaakt volgens haar eigen tactiek.

  En de enige politieke organisatie in de Republiek Suriname die momenteel weet hoe met dit gegeven om te gaan, HOE DIT TEGEN TE GAAN, is de Nationale Democratische Partij Suriname onder voorzitterschap van Desire Delano Bouterse. Daar geloven wij volgens ons onderzoek, heilig in.

  Waarom denk je dat na 50 jaar gepraat en loze beloften van de oude partijen als de VHP/NPS, de brug over de Suriname pas tijdens het regime Bouterse van de grond kwam. En allen genieten er nu met volle teugels van, brug op, brug af, prachtig uitzicht over de Surinamerivier en de hoofdstad Paramaribo, dank zij de daadkracht o.l.v. Desire Delano Bouterse.

  En laten wij de hedendaagse kracht van Staatsolie Suriname niet onderschatten. De grootste deviezen verdiener van de Republiek Suriname, dankzij de NDP-Suriname o.l.v. Desire Delano Bouterse. Eerder was dat de Suralco.

  En geloof ons maar beslist, als jij dat nou leuk vindt of niet, dat het buitenland beslist niet blij is met deze ontwikkeling, omdat hoe onafhankelijker de Republiek Suriname zich ontwikkelt, hoe lastiger het wordt voor het buitenland om politieke druk op het land te kunnen uitoefenen. Het buitenland is tegen wat wij noemen:

  BAAS IN EIGEN HUIS!

  En daar waar het gaat om het 17de rijkste land van de wereld, roep deze houding van welke politieke organisatie in welk zogenaamd rijke Derde Wereldland, koude rillingen op bij het rijke kapitalistisch bolwerk. Omdat de rijke landen er inprincipe vanuit gaan dat het HUN rijkdommen zijn.

  Laat hopen dat je dit kunt of wilt begrijpen, daar onze taal volgens ons eenvoudig is te lezen.

  En omdat deze rijke landen er heilig in geloven dat het HUN rijkdommen zijn en dat zij GEEN ENKEL VERZET zullen dulden van wie dan ook willen zij aan deze rijkdommen komen, lopen ook jou en onze familieleden in Suriname een ernorm gevaar. Desnoods moeten zij moordend door de straten van Paramaribo (zie Irak jongslede) hun missie naar onze rijkdommen afleggen, ze zullen vastberaden blijven, maar wij ook, vandaar ook het gebeuren in december 1982 oftewel de ‘Decembergebeurtenissen’.

  Dus geloof het uiteindelijk dat ‘rijkzijn’, niet altijd een zegen hoeft tezijn. En dat is ook de reden waarom de rijken in welk land dan ook enorme hoge muren optrekken ter bescherming van hunzelf en hun gezinnen, juist vanwege hun rijkdommen.

  Ga in de republiek Suriname eens een kijkje nemen in bijvoorbeeld het woonproject Elisabet’shof, waar de rijken veilig toeven.
  De hoge muren die zij rondom hun enorme bungalows hebben opgetrokken, bezorgen hen beslist geen plezier. Ze kunnen slecht bij ingangspoort naar buiten de straat op kijken als zij ’s morgens of ’s avonds lachende stemmen horen of kunnen zij kiezen voor een transparanbtie beschutting van ijzer met prikkeldraan aan de bovenzijde. Maar geloof ons maar; gelukkig zijn zij niet met die situatie. Maar daar waar groot onrecht heerst in een samenleving, blijken zij geen keus te hebben.

  Je ziet het niet alleen in Suriname, maar ook in andere Afrikaanse landen zoals Gambia en Ghana bijvoorbeeld, maar ook hier in Nederland waar bepaalde wijken slechts bestemd zijn voor de rijken.

  Maar dat is ook de toestand in de wereld.

  De Republiek Suriname is in gevaar, juist vanwege haar enorme rijkdommen, Iran is in gevaar vanwege haar enorme olie rijkdommen en Irak heeft het geweten. Cuba kijkt voorzichtig.

  Wij gunnen jou persoonlijk enorme rijkdommen toe, zelfs de grote prijs in de postcode loterij, maar weet wel ‘wat het risico is’ en
  in de ‘internationale politiek’, is het beslist niet anders. Alleen jammer voor je kleingeestigheid, maar daarvoor is ook het ‘bewustzijnsproces’ in werking getreden.

  Laten wij hopen dat al onze kinderen het in de toekomst beter zullen begrijpen en meer zullen beseffen, dan wat jij tot nu toe op dit net aan het presteren bent, opdat zij morgen in grotere vrijheid kunnen leven, dat wij op dit moment.

  Wij als bewustzijnsbeweging, zullen nimmer bijdragen aan het beperken van de vrijheden van onze mensen, door ons telaten manipuleren met een zogenaamd decemberproces, geregiseerd door rijkelanden ter uitbuiting en onderdrukking van armere landen, omdat wij haast alle Anansi verhalen in de geschiedenis kennen.

  VECHT VOOR VRIJHEID, ONRECHT EN UITBUITING WAAR OOK TER WERELD!

  GA STRIJDEND TOT DE DOOD!
  (Anton de Kom)


  Maak melding
 45. Waarom zegt Bouta niks over zn zoontje lief Dino??

  nooit hoor je hem het gedrag van zn zoon afkeuren. blijkbaar is die appel toch niet zo ver van die boom gevallen..

  opsluiten…

  ik kan niet geloven dat jij, leider van voormalig leger regime er niet bij was toen er mensen werden vermoord.

  Bouta mag z’n leven wegrotten samen met Dino en andere Drugsdealers en moordenaars in een cel.

  Je dagen zijn geteld. Als hij moedig is stopt hij zelf een kogel in z’n hoofd. Hoeft hij die schande niet te dragen die hem terecht word toegeschreeuwd!


  Maak melding
 46. Geachte Redman (reactie no. 51),

  Jouw houding is door de jarenheen genetisch bepaald geworden en gaat helaas over van kinderen op kleinkinderen.

  Persoonlijk heb jij daar geen schuld aan. Je kan het helaas niet helpen, je zal het ook moeilijk kunnen beseffen. Je bent slechts een product van je verleden, een mensenkind in het heden. Want vaak genoeg gaat de ‘vloek’ over op de nakomelingen, die zelf geen schuld hebben aan het gedrag van hun ouders, wat men noemt ‘Kunu’ (eeuwige vloek).

  Het was ‘jullie soort’ die zich tijdens de zwarte holocaust oftewel de slavernij, schuldig maakte aan landverraad en broederhaat, door voor een happekrab samen met de Europeanen tewerken, door onze voorouders te helpen ronselen, te helpen ketenen en hun in hun scheepsluiken massaal in teladen voor handel overzee.

  Wij hebben in het slavenfort genaamd ‘Cape Coast Castle’ dicht bij fort Elmina aan de Westkust van Afrika (Ghana), persoonlijk mogen aanschouwen, wat voor een wreedheden er aldaar plaatsvonden en wat jullie aangericht hebben jegens de mensheid, terwijl wij massaal in grote schepen geladen werden via de ‘slaven route’ naar Europa, Amerika en Zuid-Amerika waaronder Suriname.

  Duizenden van onze soort op een kluitje gedreven in een ruimte van 5 bij 6 meter, waarbij sommigen van ons reeds dood waren en zelfs in ontbinding geraakt waren. Anderen waren ernstig ziek als gevolg van Malaria, Gelekoort, Buikloop en andere Europeese ziekten zoals Griep en andere infectieziekten.

  Bij sommigen van ons, stroomde het bloed letterlijk uit onze aderen vanwege de brute aanpak. Vrouwen, waarvan sommigen hoogzwanger, anderen in barenstoestand, waarbij het bloed nog vers uit hun vagina stroomde met hun pasgeboren baby op de arm.

  Oude en jonge mannen, jonge en oudere kinderen, jonge vrouwen, die dagen lang van de ochtend tot de avond, schrijend en gillend door gekte tussen de ‘moederkoeken’ van andere jonge moeders, die net gebaard hadden en die daar reeds dagen lang op de grond gelegen hadden en die intussen tot een papje gestampt waren.

  Een stank van ondraagelijkheid, een samenstelling van menselijke uitwerpselen, bloed, urine, menstruatie, braaksel en lijkengeur. De doden waren op den duur niet meer te tellen, die werden voor het gemak de zee ingeworden.

  En toen begrepen wij veel duidelijker onze levenshouding en onze levensmissie. Toen besefte wij dat ook onze voorouders in deze erbarmelijke toestand, hier vertoeft moeten hebben, omdat wij hun aanwezigheid voelde. Zij lachten ons toe, trots als zij waren en wij op hen.

  Blij dat wij waren toen zij ons herkenden.

  Wij houden van hen, heel veel, geloof mij maar,

  heel veel.


  Maak melding
 47. @nummer 50 bespaar jou tijd om zo een lange onzin verhaal te verkondigen kijk naar die muren rond het huis van bouterse en boereveen en kompanen .en het laaste wat jij schrijf ben ik met jou eens daarom hebben die mensen van 8 december met hun leven moeten bekopen voor recht en vrijheid en uitbuiting dus kom met een andere verhaal mie boi het zelfde recht wil bouterse niet respekteren want hij voeld zich boven het recht .


  Maak melding
 48. 25 lange jaren hadden zij in paramaribo de tijd om na te denken over de vraag of de zaak bouterse door de krijgsraad of de gwone rechter behandeld moest worden. vervolgens beginnen zij eindelijk het strafproces om direct daarna voor twee weken te schorsen om na te denken over de vraag door welke rechter de zaak behandeld moet worden. als je in 25 jaar niet uitgekomen bent, lukt het dan nog in twee weken? zal er ooit een eind komen aan dit proces. ik betwijfel het.de rechtstaat suriname is op 25 februari 1980 weg geschoten en is niet meer terug gekeerd.
  suriname vreet, feest en slaapt door. no spang, libi de !!!


  Maak melding
 49. MR,achterlijke DU je bent toch zo achterlijk dat nouwelijks met jou te redeneren valt maar toch eve ,je moet een ding niet vergeten dat dit zogenaamde proces een lachgertje is in en voor su en iedereen weet dat maar meer nog ” OOM DESI IS DE ULTIME LEIDER DIE SU STRAKS ZAL HEBBEN “hij zal straks genoemd worden “PRESIDENT D.D.BOUTERSE


  Maak melding
 50. buitenman,

  We leven aub niet in afrika hou het centraal?
  Afrikaanse toestanden willen we voor geen goud in suriname hebben. We leven in een geciviliseerd wereld.
  ik dank u

  hartelijke groet,


  Maak melding
 51. buitenman,

  je mag blij zijn dat de blanke meesters jou hebben opgepakt en naar suriname verscheept hebben. Alwaar je een christelijk geloof kreeg, de Nederlandse onderwijs kreeg en niet te vergeten een oerhollandse naam wees er trots en zuinig op. Want anders was je nog steeds verwilderd alhoewel????
  Kijk maar hoe de afrikanen afrika ontvluchten om een goed bestaan ergens op te zoeken. Dus Wees blij en trots op de blanke meesters die jou een enkeltje toentertijd verschaft hebben naar suriname.


  Maak melding
 52. heer Buitenman daar heb je de grootste kunu van deze site die Dombo du.het is jammer als men ongeletter is,en kennis van zaken ontbreekt. als je ze is duidelijk wil maken beginnen ze haat.

  Akuba


  Maak melding
 53. @ de bom sorry hoor maar jij mag hem zien als jou leider een moordenaar als jou leider een dictator dat zeg meer over jou zelf dan over mij, sommige zwarte mensen willen altijd iemand boven hun hebben en dat is een teken van zwakte mijn ouders en god die zijn mijn leiders omdat die een goede voorbeeld aan mij hebben geven maar niet iemand die lieg en bedrieg en nog steker iedere land heeft wetten en regels waar iedereen zich aan moet houden maar jou leider houd zich aan zijn eigen geboden mensen manipuleren., en aan buitenman wil ik zeggen bouterse heeft die zelfde misdadige methoden van de slavernij toegepast op zijn eigen landgenoten nog erger ik het zelfde fort zeelandia. en als laast wil ik jou verzoeken buitenman en al die andere die onze voorouders bij de zaak van bouters halen om het niet te doen omdat jullie die mensen een heel grote onrecht aandoen.a.u.b B.V.D DU


  Maak melding
 54. Beste DU (reactie no. 53),

  Mijn advies aan jou t.a.v. jou reactie en aan allen die zich oprecht willen verdiepen in hun roots, is er serieus werk van te maken om spoedig een bezoek te brengen aan de slaverforten ‘Cape Coast Castle’ en Fort ‘Elmina’, gelegen aan de Atlantische Oceaan aan de West-kust van Afrika (Ghana).

  En mocht dat je dan noch niet tot rede brengen, dan hopen wij jou veel succes toe in je verdere levensloop.

  Het Universum is oneindig geduldig, wat trouwens ook haar kracht is.

  Sranan Sa Wini!


  Maak melding
 55. Militairen hebben geleerd te schieten en dus niet om te communiseren(praten,discussie). Dus als je slim bent dan pak je ook een geweer en dan ben je even sterk als hun. In oorlogen vallen er zoveel doden. dat weten we allemaal. Als de gesneuvelden nagedacht hadden dan hadden ze hulp van buiten moeten zoeken(VN in amerika) en zelf niet in de aanval gaan. Zie het resultaat van de jungle commando.
  Dus mensen stop de rechtzaak , benoem een wzaarheidscommissie en voer 100 jaar inzake dossier stop.


  Maak melding
 56. Meneer Buiteman,

  Als jij zo anti bekara bent. mag ik vragen wat jij in nederland doet. Wees een patriot en remigreer. Jij bent een van degene die in nederland zit en makkelijk praten heeft.

  Bouta meneer de lafaard. Waarom verschijn je niet. Wat ik mij nog erger dat mensen zitten klappen wanneer hij die rotzoois in Ocer uitkraai. Die mensen hebben geen respect voor de nabestaanden. Er zijn kinderen die hun vader nooit hebben geknuffeld. Hij maakte een “grap” over die Evert. Nou shame on you Bouta. Straks vlucht je en laat je een negatief erfenis achter. En reken maar. Al die volgelingen van je zullen elkaar “opeten”. Want iedereen zit op de loer om het over te nemen. (Het wordt een LPF alla sranang) En doe de groeten aan Horb, je bloed broeder als je daar bent gearriveerd.


  Maak melding
 57. Militaire hebbben geleerd te schieten als je vijand op je afkomt kwaku een schande dat je jezelf kwaku noemt. kwaku e draay in eng greby, san ju nanga deng witman beng bronmarky eng skyn.landverrader

  Akuba


  Maak melding
 58. Geachte Beerma (reactie no.59),

  Voor het gemak zullen wij even herhalen wat u naar voren bracht:

  buitenman,

  je mag blij zijn dat de blanke meesters jou hebben opgepakt en naar suriname verscheept hebben. Alwaar je een christelijk geloof kreeg, de Nederlandse onderwijs kreeg en niet te vergeten een oerhollandse naam, wees er trots en zuinig op. Want anders was je nog steeds verwilderd alhoewel????

  Kijk maar hoe de afrikanen afrika ontvluchten om een goed bestaan ergens op te zoeken. Dus Wees blij en trots op de blanke meesters die jou een enkeltje toentertijd verschaft hebben naar suriname.
  Mr.Beeruma

  Toen wij uw reactie lazen dachten wij “wat bezielt deze persoon infeite ?

  Iemand die de voorkeur geeft aan meer dan 300 jaar brute slavernij oftewel de zwarte Holocaust, de ergste mensenrechtenschending ooit gepeegd in de geschiedenis van de totale mensheid, en dit graag inruilt voor een slavennaam, christelijkgeloof en onderwijs, moet zeker en vast geestelijk niet goed in orde zijn.

  Dat wij er vanwege een ‘mensonterende brute verleden’ hier zijn, kunnen zelf weinig meer aan doen, je kan de geschiedenis niet terug draaien, we zijn er eenmaal en dat’s een feit.

  Maar om opgrond van die actualiteit testellen, dat wij de slavenmeesters hiervoor infeite dankbaar moeten zijn, terwijl wij drie eeuwen geleden, toen onze voorouders geronseld werden vanuit hun Afrikaanse Koninkrijken, waar zij reeds vrij in vertoefden met hun eigen Afrikaanse naam, eigen geschiedenis, eigen levens- en culturele stijl, eigen onderwijssysteem en noem maar op, kan slecht uit het brein komen van een iemand die kennelijk het Christelijkgeloof fanatiek aanhangt, iemand die een enorme minachting heeft voor zijn zwart-zijn of uit de koker van iemand het racistiche-inborst van zijn of haar vouders
  geerft heeft en derhalve tracht te willen goedkeuren.

  Zoals een kind dat infeite zou stellen dat het goed was dat zijn of haar moeder groepsverkracht was geworden, anders zou zij niet bestaan. “Alleen ken ik mijn vader niet”.

  Bedoelde u dit toen u het had over het ‘Nederlands Onderwijs’ en het Christelijkgeloof? Schaam je!

  Helaas, gaat bij ons UW vlieger beslist niet op.

  Try again.


  Maak melding
 59. ik leef hier en nu buiten man en nog iets wie moet ik nu de schuld nu geven van honder jaren geleden word tijd dat we vooruit gaan kijken en niet achteruit meneer buiten je leef met haat .


  Maak melding
 60. Beste Kwa-koe (reactie no. 65),

  Waar heb jij in godsnaam op school gezeten.

  Toch leuk dat je ‘Meneer’ voor mijn naam plaatst, notabene met een ‘hoofdletter’ zoals het gramaticaal hoort.

  Maar desondanks slaat jou reactie kant noch wal.

  Trouwens, je bent benieuwd wat wij in Nederland doen:

  Dat is ook wat ze vroegen toen wij in Suriname woonden. Anders als in Afrika, in Ghana vooral, het land van President Kwame Nkruhma, waren ze zeer duidelijk bij onze aankomst op het vliegveld in de Hoofdstad Accra:

  “Welkom broeders, een prettig weerzien thuis”.

  En wat wij hier in Nederland doen? Het antwoord is; het beste van onszelf geven waar wij ons ook mogen bevinden, als een bescheiden bijdrage van onze aanwezigheid, in het belang van een betere wereld.

  Een van je zinnen zeg je: “Er zijn kinderen die hun vader nooit hebben geknuffeld”.

  Geloof maar dat deze kinderen vroeg of laat zullen beseffen waar dat aangelegen heeft, zoals wij nu beseffen hoe het komt dat wij jaren geleden vanuit het Afrikaans continent naar Suriname getrokken zijn, en het zelfs overleeft hebben.

  Bob Marley zei:

  “Thank God, we past the worst”.

  Misschien is dat ook mede de oorzaak van dat ‘Afrikanen in de diaspora’ waaronder Surinamers, internationaal kunnen opereren.

  Trouwens, hoe staat het met jou.


  Maak melding
 61. buitenman,

  Ik begrijp jou anti-Hollandse en anti-Aziatische sentimenten niet.
  Waarom pronk je met andermans veren?
  Wij zoeken nog een zwarte sinterklaas voor vananvond heeft u belangstelling?
  Van dat andere soort (zwarte pieten) hebben we heel veel rond lopen.
  Straks kom je met de bewering dat dit festijn een racistisch karakter heeft.
  Zo ook de velen negerzoenen wat je in al die jaren naar binnen hebt gepropt en dan vindt je opeens dat het woord negerzoen beledigend is. Zoals je weet heeft de negerzoen twee kanten een buitenkant bruin en een binnenkant wit. Ik durf bijna niet te zeggen ahhahahahhaahhaahhaahahahah laat maar.
  langs deze weg wens ik jou een prettige sinterklaasfeest en de hartelijke groeten aan mijn broersss.
  buitenman is dit een afrikaanse naam?


  Maak melding
 62. Geachte heer Buitenman,

  Waarom valt u steeds terug op de slavernij waarom probeer je dat niet te zien als een mechanisme om voorruit te komen, hard zwoegen werken van s’morgen vroeg tot s ávonds laat, verantwoording dragen niet prikken en dan wegwezen. kijk maar naar Aziaten bijvoorbeeld die zijn in staat van een stukje bos een rijstveld te maken dit zie ik in het binnenland nog lang niet gebeuren, ook niet op korte termijn. Waar ligt dat aan?
  Probeer te overleven op rijst, zout en peper in moeilijke tijden. Hou de hand niet op voor bruine bonen met rijst en zoutvlees?
  Immers elk volk op deze aardbol heeft een vorm van slavernij ondervonden. Probeer nogmaals om vooruit te komen en blijf niet hameren op de slaventijd want dat is enkel maar achteruitgang.


  Maak melding
 63. Ik vindt dit gewoon politiek . Of betergezegd een gelul !!! Door de slechte en vervelende situatie in het land die word veroorzaak door de huidige regering n.m. NPS. Is het zo dat NDP daarom hun concurrent is . En omdat NDP een gevaar is voor NPS . Zitten ze allemaal hun grote ballen te jeuken rond de 8 decemberzaak . Iets dat verleden is , iets dat allang opgelost moest worden of mischien later . Want er zijn vandaag de dag meer dan genoeg problemen die nog steeds niet opgelost kunnen worden . en wel opgelost dient te worden want het zijn inderdaad grote problemen . problemen die effect zullen hebben op de jeugd van de toekomst . Als dat niet genoeg is zijn er genoeg criminelen in de regering , Als ik het goed heb heeft brunswijk eens de centrale bank beroofd en zit vandaag in het beleid . Hoe kan dat ? hoe zit het met Onze Voorzitter Paul Somohardjo met zijn Meidmang gedrag . Hoe zit het met die torie van Gilds ?? en zijn drugsgelden ?? What about Amafo die zoveel staatsgeld had gebruik om haar feest te vieren . Ik vindt ze allemaal schoften en de grootste criminelen van suriname. Als ze de criminaliteid willen aanpakken in su . Zouden zei de eerste zijn die opgeruimd kunnen worden . Gewoon stelletjes afgestudeerde boeven . Als amafo de gelegenheid heeft staatsgeld te gebruiken , wie is dan R.Sardjoe , Wie is dan Vene. Wie is dan de rest. maar ja . Zij zijn de leiders , dus zij hebben te zeggen . Dit was maar mijn mening . Wat ik alleen kan doen is voor ze bidden zodat ze eens een hart kunneen hebben voor de armen in su die eronder leiden en voelen hoe hard het is . niet jij die tijd en geld heb om op het net te zitten . er zijn genoeg arme in su die denken hoe ze aan eten kunnen komen .

  Slot : Als Bouterse werkelijk de dader is , dan mag hij voor mij opgesloten worden ja. Maar dan natuurlijk ook iedereen die eens tenminste 1 srd uit de kast van su heeft gevreten . Recht voor 1 recht voor allen. Alles wat men zien is de daden van Bouterse . BETER KUNNEN ZE NIET HEBBEN ZE OOK NOOIT GEDAAN


  Maak melding
 64. men wilt alles doen om bouterse van de politieke toneel te laten verdwijnen want men kan hem niet vergeven want als je kijk wat deze regering allemaal heeft uitgehaalt niks drie regering achter elkaar en toch kunnen ze niet tot stand brengen en toe bouterse aan macht was heeft heel veel voor suriname maar volk van suriname laten jullie open worden dat men bouterse willen opsluiten want dit is door nederland en de nabestaande en de grote aap venitiaan tot stand gebracht laten wij als volk ons ogen open maken dat wij niet ons laten gaan door belijds maker van het buiteland want de nabestaande die leven in nederland en wat ze willen doen is om alleen scheuring in de gelieven suriname te brengen en dat kunnen wij als volk kunnen en gezamelijk achter bouterse te staan want hij is de toekomst voor ons jeugd spong die in nederland woont en daar als advocaat zij werkt doet maar als hij zoveel van suriname had gehouden waarom is hij niet in suriname gebleven en dan komt hij zeggen zolang bouterse niet achter de tralie gaan gaat hij niet naar suriname bouterse is toch heel veel voor suriname betekend en nog steeds betekend hij heel veel voor suriname dus spong wat lul je uit je nekt je moet ophouden om negqatief over bouterse te praten en jij en je aangehangers als jullie boterse willen opsluiten dan moet je zijn aanhangers ook opsluiten en ik vraag me zelf af hoe de rooms katholieke kerk mensen toelaten om ferme taal op het poduim te slingeren inplaats dat de geestelijke oproepen voor vergefenis en verzoening maar ze roepen alleen maat haat en verdeelheid onder het surinaame volks dus het gaat me straks niet verbaasd wanneer mensen op het poduim van de katholieke kerk komen om bouterse daar uitschelden dus aleten wij alles voorkomen dat ze onze leiders niet pakken want dat kunnen ze het surinaamse volks niet aandoen de regering moeten de eert aan zich zelf houden want hij kan het land niet besturen en dat is gebleken dat hij een spekt en boden laat hij het parlements ontbinden en een verkiezing uitschrijven en laten wij gezamelijk voor bouterse stemmen het is duidelijk gebleken dat wat bouterse had gezegt dat deze regering schrukken en boeven zijn en dat is ook zo


  Maak melding
 65. Ik denk dat er een middenweg gevonden moet worden.
  Surinamers moeten eerlijke mensen als leiders kiezen . Dus geen zakkenvullers/moordenaars .
  Dat betekent dat vrijwel een ieder die in het verleden in de politiek hebben gezeten geen 2e kans moeten krijgen . Iedere (ex)politici die niet dmv van zijn loonstrookjes kan verklaren hoe die zijn rijkdom heeft vergaard, moeten kaal geplukt worden en een verbod krijgen om welke ambtelijke functie dan ook te bekleden.

  Bouterse fans , dit betekent dat ook baas moet verklaren hoe/wanneer hij van het volk gejat heeft. Evenals Brunsie etc etc .

  Bouterse Suriname leiden . Alleen een boevenvolk laat zich door een boef leiden.
  Surinamers zint eer gij begint.
  Dan praat ik nog niet eens over een laffe killer.

  car


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES