Proces decembermoorden in Suriname aangevangen

18

PARAMARIBO/BOXEL, 30 nov – Het strafproces rond de Decembermoorden is formeel aangevangen. Om ongeveer 10:07 Surinaamse tijd gaf rechter Cynthia Valstein-Montnor het startstein. Van hoofdverdachte Desi Bouterse was tot dat moment niets te bespeuren. Wie zich wel aanmeldden waren de verdachte oud-militairen Marcel Zeeuw
Etienne Boereveen en Arthy Gore.

Ook de politici Dick de Bie, Iwan Krolis, Imro Themen en Errol Alibux gaven acte de presence, evenals enkele nabestaanden. Niemand wenste commentaar te leveren. Wel werd hier en daar vertrouwen uitgesproken in de rechtsgang, “anders was ik niet hier.” Volgens advocaat Irwin Kanhai zou Bouterse wel aanwezig zijn. De oud-legerleider zelf heeft eerder gezegd niet van plan te zijn ook maar een voet te zetten in het gerechtsgebouw te Boxel.

Volgens gerechtswoordvoerder Marjorie Sanches is het niet de verwachting dat de eerste zitting veel meer dan een uur in beslag zal nemen. Het is vooral de bedoeling formaliteiten door te nemen. Er zijn vijfentwintig verdachten, van wie drie geen dagvaarding hebben ontvangen. Vanwege onbekendheid met hun verblijfplaats zijn de dagvaardingen bevestigd aan het gerechtsgebouw.


18 REACTIES

 1. Boutje zal komen wanneer de tijd ervoor rijp is. Hij zal dan gehoor geven aan zijn volk. Hij is en blijft onze president. Die idioten die tegen hem zijn mogen geheel gratis vertrekken naar Nederland.


  Maak melding

 2. Onze president!!!!!!

  Hij zou willen dat ie president was. Een killer wil niemand als president.

  Datatravisie, hoe zou jij je voelen als je vader, broer of een ander familielid in de groep van 15 slachtoffers voorkwam. Ik denk dat je dan heel anders zou piepen.


  Maak melding

 3. Bouterse speelt blufpoker door in eerste instantie niet te verschijnen opn het voor Suriname zo broodnodig proces. Dit is de enige kans voor Suriname om voor de jeugd een welvarende toekomst te garanderen. Bouterse weet zelf wel dat de tijd nu rijp is en dat hij geen kant op meer kan. Zijn militaire macht is nu niet toereikend om iets uit te richten. Santhokie heeft zijn huiswerk goed gemaakt! Ik heb goede hoop op een eerlijk proces, wat er ook uit de bus komt!
  Datra.


  Maak melding

 4. als zo is dat bouterse niet verschijn in
  de rechtzaal dan is hij laf
  du

  Als dat zo is moet je sandoppie oproepen,hem op te halen,heb je nog strond in je oor,
  laat de beelden van netwerk ook voor jouw gelden.we hebben je aldoor.

  akuba


  Maak melding

 5. @akuba ik heb jou vaker gezeg dat jij een domme idioot ben jij moet jou laten nakijken voor de rest wil geen woorden aan jou vuil maken ik verlaag mij deze laaste keer tot jou niveau zelf een ezel heeft meer verstand als jou .


  Maak melding

 6. We hebben het hier over 15 Surinamers die ook een coup beraadslaagden tegen deze zelfde groep die nu voorgaat in de rechtzaal.

  What about the wraakactie van mede de nabestaanden tegenover honderden gesneuvelden in de oorlog eind jaren 80?
  Laten we daar eens een boekje over open doen!
  Voorlopig heeft de grootste baviaan ( die slechts marionet was van de Nederlandse regering) zitting in het parlement en kraamt hij met zijn pudding hersenen wan lo uit in het parlement als hij uberhaupt zijn bek open doet. En dat noemt zich vertegenwoordiger.
  Ik ben pro vernieuwing PRO ONAFHANKELIJKHEID
  en dus zeker weten pro Bouterse.

  Alle bedreigingen jegens het volk vanuit Amerika en Nederland Suriname de rug toe te keren tijdens de vorige verkiezingen?? Waht about dat Allemaal bullshit De enige financiele steun die we krijgen vanuit deze 2 uitbuiters is voor het proces tegen Bouterse.

  What about het echte volk Wie denkt aan ons?? Het is nu 06.34u , laat me gauw klaarmaken voor mijn eerste baan om dan vervolgens vanaf 18.00u te starten aan mijn 2de baan om maar niet te spreken over mijn derde baan op zondag als taxichauffeuze

  Allemaal dankzij Vene ach ja……………


  Maak melding

 7. Bouterse heeft laten zien dat hij de Surinaamse wet minacht en denkt dat hij boven de Surinaamse wetgeving staat…

  Dit dachten Escobar, Pinochet, Fujimori en de Argentijnse en Uruguayaanse juntaleden ooit ook eens, ze zijn allemaal keihard op hun bek gevallen en van een antartische koude douche thuisgekomen…

  Bouterse zweet en beeft in het binnenland, hij slaapt elke dag ergens anders…
  Daarom ziet hij er zo vermoeid op televisie uit en als je goed naar zijn mimiek kijk zie je dat hij onder invloed is.
  Die man is ziek en laf, de doden komen hem halen, Roy Horb wacht op hem.


  Maak melding

 8. Ze lullen met die 8 december moorden, die man was millitaire en heeft gehandeld als millitaire, de eerste kans moet je als millitaire altijd nemen. als hij dat niet gedaan had, hadden die 15 die nu de pijp uit zijn Bouta en zijn manschappen vermoord.een tegen coup willen plegen? nou, de prijs hebben ze duur voor moeten betalen. dus nabestaanden is hard naar sorry, berust je in je lot. na a kans sang oeng famirie tekie mik ding no de moro, ding bing moe sab dies na fesie foe no pree echte mang.


  Maak melding

 9. biga ik merk alvast op dat jij geheel en al ongeschoold bent.ben jij wel tot de zesde klas gekomen?
  waarschijnlijk niet jammer want dan zou je, je brein heel anders gebruiken


  Maak melding

 10. Dit dachten Escobar, Pinochet, Fujimori en de Argentijnse en

  NATIONALIS

  Wat voor natio ben jij als jij niks weet houd je grote smoel…hoe heb jij de druf Escobar gelijk te trekken met de anderen boi rot op jara.


  Maak melding

 11. Allemaal dankzij Vene ach ja……………

  powergirl

  Natuurlijk land en volk verdedigen tegen landverkwanselaars..constant is vooral de NPS bezig geweest om vooral de NEGER dom te houden en te laten bestelen… en zaken voor het buitenland te bewerkstelligen en te verdedigen …….om daarna met kruimels te gaan lopen strooien als pieterbaas….daarom worden alle zwarten straks zwever in Su.(hopeloos volk door domoor van dieven, liegers en bedriegers)De blakkaman wordt tot de dag van vandaag geknecht door eigen zwarte leiders..domoor uilskuikens de NPS.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.