Surinaamse politie ontdekt illegale wapenvoorraad

30

PARAMARIBO, 1 dec – In een wijk ten noorden van Paramaribo is een hoeveelheid illegale vuurwapens ontdekt. Dit meldt het Korps Politie Suriname. De wapens zijn in beslag genomen na een inval in een woning. Er is één persoon gearresteerd.

De inval is gepleegd door manschappen van het Arrestatieteam. Een persconferentie die eerder was aangekondigd, vond geen voortgang. In plaats daarvan werd volstaan met een persverklaring. Niet duidelijk is of de wapenvangst verband houdt met acties die eerder zijn aangekondigd door minister Santokhi van Justitie & Politie. De politie en veiligheidsdiensten zijn in staat van alertheid.

Volgens Santokhi wordt rekening gehouden met mogelijke aanslagen en sabotageacties. Justitie heeft informatie over activiteiten gericht op het ondermijnen van de rechtsstaat. De bedoeling is het strafproces rond de Decembermoorden te frustreren en een eind te maken aan de harde aanpak van criminele organisaties. Santokhi zegt dat in dit verband de afgelopen dagen reeds een groep Surinamers en buitenlanders is aangehouden.


30 REACTIES

 1. Er is altijd meer dus jullie pakken maar wat jullie kunnen om datgene die jullie niet kunnen pakken omdat ze al in de hand van de juiste personen zijn.
  LET A FAJA BAKA.
  En nu goed, geen losse eindjes meer want dat gaat altijd kosten.
  Saluut kameraden 59/07/15.36.22.316
  58/57/61/63/64


  Maak melding

 2. Waren die wapens bedoeld voor de doorvoer of anderszins? Ik kan me niet voorstellen dat er mensen bestaan, die voornemens zijn/waren om keet te schoppen. In het Suriname van vandaag zijn wild west toestanden niet meer aan de orde. Met z’n allen zijn we op de democratische toer. Laten we het zo houden.

  Het zou heel jammer zijn als mocht blijken dat het om een geveinsde vondst gaat.


  Maak melding

 3. Is dit nieuws in Su…ik denk het niet, vraag oud politie man in Nickerie.
  Hij handelde zelfs met het hele korps in vuurwapens maar door onenigheid (ruzie) hebben zij hem opgepakt jij weet een soort Khan scenario.

  Din man sidon beering ghi din srefie.
  Schurken boeven streken…maar a man disi wani VOLMACHT….deze man is een uilskuiken.


  Maak melding

 4. toen ik dit bericht las, vond ik het goed bericht, dat politie en de beveiliging een goed stukje werk heb verricht, en niet van de wijs laat brengen, door het proces, ik hoop dat het recht, ook echt recht spreekt, en dat de verdachten ook gewoon meewerken aan dit proces, wat de uitspaak dan ook moge zijn, ik kan dan wel een bepaalde gedachte hebben over deze zaak, net als zo vele onder ons, maar ik hoop alleen, dat het beste, en in het belang van het land recht wordt gesproken.


  Maak melding

 5. Schaamtelozen Surinamers toch. In plaats dat men vooruit probeert te denken, denkt men gewoon achteruit. Zie ook hoeveel Surinamers het slecht hebben in Nederland.
  Ik heb met eigen oren horen zeggen dat als Bouterse de macht krijgt men zich gewoon weer met drugs gaat bezig houden. Wat een toekomst voor de jeugd.

  Van al die culturen in Suriname ben ik benieuwd welke cultuur zal overheersen met het negatieve om aanslagen te beramen. Ik kan nu al raden welke dat zal zijn. Komen ze wel vooruit en wat hebben ze bereikt??? Vul maar zelf in.

  Ik ben trots op mijn land en mensen en gun ze dan ook alle rust in eigen land. Omdat ik het niet beter zal kunnen doen als regering, laat ik een ieder zijn waarde.

  Janny.


  Maak melding

 6. Beste Sranangmangs,

  In elk land vindt de politie verboden wapens. Ik leg geen relatie met de rechtzaak, omdat iemand die dat doet wel heel dom of paranoide moet zijn. Ik vind het wel heel erg toevallig dat er juist nu zoveel aandacht gegeven wordt aan deze vondst. Zelf denk ik dat de aanhangers van de Bouterse wel heel dom moeten zijn om juist nu waar alle aandacht en sympathie voor hun case is, om met zou een domme actie te voorschijn te komen. Vandaar dat ik deze vondst als een gewone wapens vondst beschouw. Als het een stunt van de tegenstanders van de de heer Bouterse zou zijn, dan zijn ze wel heeeel erg dom om op dit moment mee voor de dag te komen. Het zou hun de geloofwaardigheid alleen maar teniet doen. Daarom denk ik dat het een gewone wapens vondst is.

  Sranangamngs,

  Tang Boeng.

  Ps. geachte heren van waterkant, mijn vorige reactie is nog niet gepubliceerd, bent u het niet met de inhoud eens?????


  Maak melding

 7. Kom met naam en toenaam We geloven niet in sprookjes

  powergirl

  Hallo ik lieg nooit en zeg verder niks laat die man zij hebben hem al bedrogen.( en als kuiken het niet weet is hij een uilskuiken)


  Maak melding

 8. @nr 5:Je moet niet liegen,je weet best dat het geen windbuks en pistool was maar 8 M-16’s.http://www.dbsuriname.com/archief/nat/2007/dec07/01-12-07/Nat_Arrestatieteam%20neemt%20M-16%20vuurwapens%20in%20beslag.asp
  Santokhi doet z’n best om Suriname veilig te houden daarmee moet ik hem wel complimenteren.
  Het Surinaams leger gebruikt AK-47 en niet de M-16 dat is een amerikaans wapen die echter wel op de zwarte markt in het buitenland gekocht kan worden.
  Laatst een paar mensen opgepakt en nu deze wapenvondst, Santokhi moet dit goed uitzoeken als dit zoals vermoed met bouta te maken heeft moet hij bouta gelijk arresteren. Tot nu toe heeft hij zich te soepel opgesteld tegenover bouta en die zit nu misbruik daarvan te maken door de situatie te destabiliseren.


  Maak melding

 9. Op het journaal van 22:00 uur (ned2) werd I.Kanhai geinterviewd door een verslaggever van de NOS. Ik schaam me diep als SuriNed dat een rechtsgeleerde zulke banale taal uitkraaide aan het adres van een reporter. Immers hij zou als geen andere de vraagstelling moeten kunnen counteren. Eigenlijk zou ik zijn gedrag willen kwalificeren als een despoot die n.b. een ernstige minderwaardighheidscomplex heeft.
  Soms beschikt een arrogante persoon daadwerkelijk over bepaalde kwaliteiten. Zijn arrogantie kan een gevolg zijn van een gevoel van gebrek aan erkenning. Een negatieve reactie is dan contraproductief.
  Mijnheer Kanhai wellicht is dit advies broodnodig in uw geval:”Reageer op arrogant gedrag met één kritische vraag of objectieve waarheid en laat het daarbij”.

  John (journalist)


  Maak melding

 10. Ik ben het er absoluut mee eens dat het een hele domme set van domme mensen is. Wanneer dan ook, maar zeker nu met wapens gaan zwaaien, en armoe en verderf proberen te zaaien onder het Surinaams volk is natuurlijk niet echt in lands belang en zeker geen actie van slimme mensen.
  Ik vind het een beetje lachwekkend als hierboven in eerdere reactie beweerd wordt dat het daarom geen aanhang van Bouterse kan zijn geweest. Ik zou zeggen, kijk maar wie het meest populair is Flora en in Coronie en bezin je nog eens.


  Maak melding

 11. Het Arrestatieteam van het Korps Politie Suriname heeft gisteravond in een woning in Paramaribo – Noord een achttal vuurwapens van het merk M-16 onderschept en in beslag genomen. De in beslag genomen vuurwapens worden volgens wapenexperts vermoedelijk niet door legermanschappen gebruikt. In deze zaak is er één manspersoon tot nog toe aangehouden. Het verder onderzoek is aan de recherche van bureau Nieuwe Haven overgedragen en duurt voort.


  Maak melding

 12. De grootste onruststoker is Sandoppie zelf.
  Hij verzint alles om de aandacht weer op te eisen.

  Als bBouterse aan de macht wil komen dan zal het op zijn democratische manier gebeuren.

  Desi is gek om nu iets raars te doen.


  Maak melding

 13. De foto van de M-16’s is heel vaak en ziet er niet uit. Dat een nederlander in Suriname de beschikking kan hebben over dit uitgesproken militair wapentuig geeft te denken.
  Hopelijk is deze doorgestoken kaart geen stille dood beschoren.


  Maak melding

 14. waren dit niet de wapens van brunswijk het is een toeval, buitenlandsehuurlingen, buitenlandse wapens . onprofessioneel van santokhie en zijn hulpjes. de surinamers zijn niet zo stom als vroeger. dankzij D.D.B


  Maak melding

 15. met droefheid in mijn hard lees ik hoe wij onze kinderen willen uitleveren aan babillon zijn er in het verleden niet genoeg opgehangen en vermoord de mensen die zo reageren zijn de parasieten van de huidege dieven ik ben een van de velen die hard hebben gewerkt in su en wat is er van geworden neem west su en andere projekten dat tuig wat er zit is het ergste wat een sur nu overkomt


  Maak melding

 16. @Pinto
  Zeker dronken dat jij fotoos ziet die niet gepubliceerd zijn en nergens vindt ik een link naar een Nederlander.
  Heb de pest aan dit soort liegende onrust stokers.


  Maak melding

 17. Santokhi moet dit goed uitzoeken als dit zoals vermoed met bouta te maken heeft moet hij bouta gelijk arresteren.

  Rewa

  Rewa dan moet je hem vragen per decreet Bevelhebber te worden..Hij is minister daarom moet hij zich aan zijn taken houden en niet als een of ander gek van een Dictator zonder leger te gaan lopen brullen.

  Als ik V. was had ik hem daar weg gehaald hij brengt het land in gevaar.
  Met zijn stammen hebzucht en gedachten gang.


  Maak melding

 18. Beste Nosok@,
  Er is veel meer nodig dan sec wapens alleen om gek te willen- of kunnen doen.
  Heb je ook iets gelezen over een munitievondst, aanvalsplan etcetera? Neen toch?

  Zelfs Rambo kan niet meer dan 1 wapen tegelijk bedienen.

  Ga maar lekker slapen, er zal wel niets gebeuren!


  Maak melding

 19. Dit zijn de wapens die de minister van defensie uit Amerika heeft meegebracht tijdens zijn korte bezoek onlangs,toen het “hospitaalschip” voor de kust buiten de territoriale wateren stond.Dit zijn allemaal Amerikaanse wapens die men nu gaat inzetten in de strijd tegen Bouterse.
  Santhoki krijgt het vreselijk warm hij weet nu ineens niet meer wat hij moet doen.Hij beseft nu dat hij niet met een zomaar iemand te maken heeft en dat hij een RAMBO gecreerd heeft.De president slaapt al dagen niet meer thuis en Santhokie is al een paar dagen buiten het vizier.
  Ik hoop dat de sympatisanten van deze frontregering die nu in het buitenland wonen
  even naar Suriname kunnen komen om te helpen want deze frontleiders hebben alles behalve “kennis” om ze eruit te halen.
  In ieder geval wens ik de frontleiders en hun aanhang weer SUCCES!!!Want je moet echt door een dolle hond gebeten zijn om te doen wat deze mensen bezig zijn te doen.


  Maak melding

 20. In Dreamz News, oktober 2007, op pagina 11.
  Vs testen legervoertuigen in Surinaamse jungle. Nu Amerika na 2009 geen gebruik meer mag maken van het legerbasis in Ecuador. Suriname wil de Amerikanen. Alleen voor een beetje medische hulp. Jammer dat ze niet zo slim zijn in Su. Ze willen slaven van de blanken blijven.


  Maak melding

 21. Ik hoop dat Santhoki de geschiedenis in gaat als de bevrijder van Suriname. Suriname is al jaren gegijzeld door Bouterse. Zolang Bouterse Suriname gegijzeld houdt komen wij economisch niet verder. Nationaal en internationaal. Wij worden geboycot tot en met. Laten we nou eerlijk zijn, wij hebben gewoon Nederland nodig.

  One man can make the difference !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.