Diakonessenhuis Suriname dakloos door rukwind

10

PARAMARIBO, 13 nov – Het dak van de rechtervleugel van het Diaconessenhuis is afgewaaid door een hevige rukwind. Het dak is enkele meters meegenomen en verder op het ziekenhuisterrein neergekwakt. Twee personen zijn licht gewond geraakt. De schade loopt in de honderdduizenden dollars.

Patiënten moesten in allerijl worden verplaatst naar lager gelegen etages. Het personeel, inclusief artsen, heeft zelf de patiënten overgebracht. Personeel noch patiënten schijnen overigens meer te hebben overgehouden aan het incident dan wat schrik. De brandweer heeft geholpen bij de verplaatsing van materieel en apparatuur. De rechtervleugel is totaal verregend.

Er zijn voorlopige voorziening getroffen voor de overkap. President Ronald Venetiaan en minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid hebben zich ter plekke georiënteerd. Het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding assisteert bij de opruiming. Het ziekenhuis is voorlopig niet in staat nieuwe opnames te plegen. De situatie moet wel binnen enkele dagen genormaliseerd zijn.


10 REACTIES

 1. Dit is wat Suriname staat te wachten bij een natuurrampen met een veel te zwakke infrastructuur, eigenlijk een verwaarloosde infrastructuur.

  één rukwind en de dak van een slecht onderhouden ziekenhuis vliegt er direct vanaf.
  te gek voor woorden natuurlijk, we hebben het hier over 1 rukwind!!!

  Niemand moet komen zeggen, dit kan gebeuren en/of kan iedereen overkomen.

  Suriname moet hier gewoon rekening mee houden, dat is de plicht van elke regering door regelmatig inspecties te laten plaatsvinden in en aan zijn overheids of andere gebouwen.
  Suriname is tenslotte geen tropisch walhalla.


  Maak melding

 2. Wat erg,in deze karige tijden.
  Ben benieuwd,als Baviaan Vene al enige toezeggingen heeft gedaan,ivb met het herstel van het ziekenhuis.
  Och wel neen hij zal weer zijn handjes(klauwen)gaan open houden bij zijn Basja`s(Ned.)


  Maak melding

 3. Is dit ook de schuld van DDB en de NDP????
  O nee hoor dit is moeder natuur die een vingerwijzing geeft om tot elkaar te komen en de handen ineen slaan voor wat komen gaat.
  Dit zijn de barensweeën van de natuur.(lees Aquarius)en die kent geen voor of tegenpartij.


  Maak melding

 4. ik dacht dat scheld en/of beledigingen worden verwijderd. ik vind het verschrikkelijk erg vo die mensen en t ziekenhuis t zou erger kunnen zijn maar gelukkig niet.God zij dank! En ik denk dat een baviaan een baviaan kent dus je zou beter weten als hij eentje is heh. die persoon is echt belachlijk!Hij heeft zijn doel berijkt ik denk niet dat een baviaan zo ver kan komen Wat doe jij?? De mens is nooit tevreden Doe jij iets voor suriname,steek jij je handen uit? Maar je heb wel tijd beledigingen te versturen.Mij god horrrr!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. tjssssssss, langaf op je p.k getrapt,ik maak zelf uit wat ik zeg en doe,nou en als het i.v.m is who cares,zorg jij maar dat je perfect Nederlans typt,de bakra`s kan het niet schelen,jou wel zo te lezen.

  Dus ik heb toch gelijk,jouw soort is steevast op de bedeltoer,anders typ je niet zulke bull-shit.


  Maak melding

 6. Tuurlijk kan een Baviaan zo ver komen,als hij met een drugsbaron,moordenaar ,verkrachter een regering gaat vormen,en een Baviaan bedelt steeds.
  Wat ik doe gaat je niets aan,ik heb tenslotte geen verantwoording af te leggen aan een heel volk.
  Let maar op die Baviaan gaat waxhten tot zijn basja hem eurie`s gaat toeschuiven.

  Ik heb ook aangegeven dat ik het erg vond,zo een ongeluk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.