Telecommunicatiebedrijf Suriname moet saneren

3

PARAMARIBO, 13 nov – Het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, ontkomt niet aan een saneringskuur. Dit zegt voorzitter Henk Shields van de Communicatie Werknemers Organisatie, de vakbond bij Telesur. Met het oog op de concurrentie van Digicel en Uniqa moet op korte termijn dringend een aantal maatregelen getroffen worden.

Onder meer afvloeiing van personeel is niet langer te vermijden. “Het is verwachtbaar dat bij de uitvoering het personeelsbestand (ruim duizend man, red.) met zeker meer dan tien procent terug gebracht zal worden”, zegt Shields tegenover de Times of Suriname. De kans is zelfs groot dat het oploopt tot twintig procent. Voorlopig wordt nog driftig gewerkt aan een saneringsplan.

Er wordt onder meer naar alternatieven uitgekeken voor het overbodig personeel. “We zijn bezig na te gaan hoe we de mensen gaan opvangen”, aldus Shields. Door de toetreding van de nieuwe spelers tot de telecommarkt, zal de dienstverlening efficiënter moeten verlopen. Het personeelsbestand bij de beide andere bedrijven is aanmerkelijk kleiner. Overwogen wordt bedrijfsvreemde activiteiten af te stoten.


3 REACTIES

 1. Goede zaak. Afslanken is helemaal niet verkeerd.

  Nu nog de overheid. Daar kunnen ze tot 90% inkrimpen.

  Rotterdam telt 950.000 inwoners en wordt gestuurd door precies 2480 ambtenaren.

  En nog sturen ze hun ecnomie vooruit. op een land dat haast niks als hulpstof heeft.

  En nu Suriname nog


  Maak melding

 2. ze moeten oprotten, met hun analoge, en primitief verbinding, schande, en ze werken de nieuwe komers tegen, het is verschrikelijk, dat ze zo achter zijn.
  henk je moet gewoon oprotten, zakkenvuller die je ben.


  Maak melding

 3. Ja dus zo zie je weer dat het een warboel bij telesur is al die tijd zoveel woekr winsten maken en nu eindelijk een beetje concurentie en ze moeten mensen afvloeien. kwalijke zaak


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.