maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse justitie bedacht op destabilisatie

Surinaamse justitie bedacht op destabilisatie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 nov – De autoriteiten zijn op de hoogte van verschijnselen die in uitvoering zijn en nog uitgevoerd zullen worden om het land te destabiliseren. Dit meldt het ministerie van Justitie & Politie. Er bestaan onder meer plannen om opstanden te creëren in de gevangenissen.

De gemeenschap wordt opgeroepen vooral de komende dagen “oplettend en alert te zijn voor personen die van plan zijn de rechtsstaat op zijn kop te zetten.” Onderdeel van de plannen is de heisa rond het afgeketste bezoek van een NDP-delegatie aan de strafinrichting te Duisburg. Dat de delegatie niet is toegelaten, komt door eigen toedoen. Procedures zijn straal genegeerd.

“Wij hebben niets te verbergen. Als minister van Justitie en Politie heb ik nooit een verzoek ontvangen van parlementariërs die een strafinrichting wensen te bezoeken. Een ambtenaar heeft wel een verzoek ontvangen, waarna hij de verzoeker schriftelijk heeft medegedeeld dat dit gericht moet worden aan de bevoegde autoriteit en wel de minister, hetgeen geweigerd is”, zegt minister Santokhi van Justitie & Politie tegenover Dagblad Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

32 REACTIES
 1. Hallo,

  Bouterse moet berecht worden dus de leden van de NDP zijn nu allen onrustig geworden. Bang dat de partij niet meer zal bestaan en zie maar hoe het volk gebruikt wordt en men het land eventueel op zijn kop wil zetten.
  Ik zou zeggen NDP niet zo egoistisch doen, omdat een ander ook verder met rust wil leven.

  Janny


  Maak melding
 2. Sandoppie wil natuurlijk nu de schijn wekken dat Boutje van plan is te bewegen.

  Wat sandoppie vergeet is dat Boutje niet beweegt, maar het volk.

  Waarom praat sandoppie niet over de hoge zelfmoord percentages in gevangenissen.

  Waarom praat sandoppie niet over de grotere armoede in de samenleving die mensen tot wandaden drijven?

  Of moet onze moedwillige Topcat weer in de smaak vallen door zijn sterke hand naar voren te schuiven??

  Deze man is niks anders dan mediabakru. Hij wil en zal vroeg of laat naar de macht grijpen.

  Oppassen met deze vos.


  Maak melding
 3. het zijn deze mensen van de ndp die zeggen dat ze van suriname houden terwijl ze bezich zijn het land in een grote probleen te storten de ndp zit vol landverraders hoe dom moet je zijn om achter iemand te lopen die jou land achteruit heeft gezet, net zo dom als de ndp en bouterse aanhang in suriname en in het buiteland,laat hij aan de macht komen dan gaan jullie lekker weer in de rij staan het buitenland trek zijn handen af van suriname dan kan de aanhang hier op deze site een enkel reis krijgen richting suriname om hun leider te helpen met de afbraak van suriname want daar is hij heel goed in .


  Maak melding
 4. Als erniets te verbergen is ,waarom mag men geen toegang krijgen binnen de inrichtingen dan gebeuren echt toch vreemde dingen binnen, de inrichtingen?,Nou dan heeft men toch gelijk te zeggen dan men op het dak moet gaan zitten.


  Maak melding
 5. Suriname neem een voorbeeld wat er in de weide wereld gebeurd, om het volk niet te verdelen.

  Don’t push it. Don’t force it.
  If it’s not broke, don’t fiks it.
  General, Colen luther Powel (vs. African- American- Minister van buitenlandszaken , zei tegen President Geoge Bush Irak niet aan te vallen.
  Citaat: Colen powel, if you break it, you own it

  In the end,
  We will remember
  Not the words of our enemies,
  But the silence of our friends.
  Martin luther king, jr.

  De stem en geweten van het Surinaamse volk! Soso lobie!!!.

  patriot


  Maak melding
 6. Santokhi liegt. Mw. Simons: Santokhi mag op het dag gaan zitten. Ik ondersteun haar uitspraak volop.

  Als deze parlementariers niet naar de media waren gestapt dan zou Santokhi nooit gereageerd hebben.

  Santokhi liegt dat hij niets afwist van deze brief. Hij heeft opdracht gegeven om deze mensen niet toe te laten.

  Ik herhaal: hij mag op het dak gaan zitten!


  Maak melding
 7. We laten ons in SU toch niet langer gek maken door die schoffies met hun tories en verdachtmaking. Een stelletje simpele opruiers in diens van de voor hen heilig BAAS.
  2 keer blazen en ze zijn weg. Alle plannen tot dusver zijn onnozel en doorzichting dat zelfs een klein kind ziet wie er achter zit. Eigenlijk schandalig dat ze het SU publiek voor zo dom houden.


  Maak melding
 8. ach mevrouw patricia. de verworvenheden van NDP is suriname 50 jaar terug in de tijd. Bange mensen die hun menig niet durven te geven. NDPers die stinkend rijk zijn geworden. EEn moraal in het land waar je je alleen maar voor schaamt. Wetteloosheid en drugcriminalitiet. Zo kan ik er nog meer noemen. De ontwaarding van het Surinaamse geld is met de zogenaamde revolutie begonnen. Niets werd opgeknapt in tegenstelling tot vandaag de dag. De wens lijkt de vader van de gedachte. Dan het op micro econimisch niveau steeds beter gaat met Suriname kan een blinde zien. En dat maakt de napraters van de NDP wild. Want ze weten dat ze voor eeuwig verbannen zijn van de vlees potten van Suriname


  Maak melding
 9. Ik wil reageren op de boodschap van Du.
  Ik begrijp je heel goed wat je zegt. Maar laat ze. Zoals ik eerder al in een reaktie op deze site heb gelezen, hebben ze nu tenminste de kans om te demonstreren. In Suriname kan tegenwoordig iedereen net zoveel demonstreren als hij zelf wilt. Zolang ze het maar geweldloos een vreedzaam doen. Je hoeft tegenwoordig niet bang te zijn dat je s’nachts van je bed gesleurd zal worden om niet meer levend terug te keren, of dat je geslachtsdelen van je lichaam gesneden worden als je een demonstratie wil gaan organiseren. Dat is wel anders geweest, zo een 25 jaar geleden. Dus laat ze van hun recht genieten Du. Zolang het vreedzaam doen. Soso lobie mi mati.


  Maak melding
 10. Wij moeten niet onnodig met meer vuur spelen dan wij over blusmiddelen beschikken. Kijk hoe wij anno 2007 nog verdeeld zijn. Zal het ooit eens goed komen met dit blijkbaar door God vergeten land. Het lukt telkenmale weer om ons verdeeld te houden.Waarom zien we dat niet? Zijn wij soms gedoemd om ten eeuwige dage als slaven door het leven tegaan?
  Together we win, devided we’re lost!


  Maak melding
 11. Geroep van een idioot,het wordt tijd dat Ned.Sinterklaas naar Su dirigeert dan kan deze Santakie pieterbaas spelen.

  Gewoon lul koek verhaal van de VHP en wat doet NPS jawel slapen de boel klaarzetten voor KATIBO.


  Maak melding
 12. mr Du, de NDP is de grootste door het volk van suriname gekozen politieke-partij tot de dag van vandaag in suriname met 15 zetels, de eerst volgende de nps/vhp hebben elk maar 3 zetels.Santokhi is een grote huichelaar, zal werkelijk eens de macht willen grijpen want hij voelt zich geen surinamer maar een hindoestaan en dat is levens gevaarlijk voor ons land als de oude toestanden weer gaan herleven in su, en mr krassi” niet de NDP is de veroorzaker van de devaluatie van de surinaamse gulden, want niet hun hebben toen onze harde gulden aan de amerikaanse $ gekoppeld. niet de NDP heeft een wet gemaakt, dat als onze oude ned/surinamers met hun pensioen naar hun vaderland terug willen ze 33.1/3% van hun pensioen moeten afstaan terwijl ze doorvoor al belasting in ned betalen, maar deze samen geraapte grappemakers die niet door het volk zijn gekozen maar door de bundelings contruktie de macht hebben gegrepen, die het land weer verkoopt aan de hollanders die in 300 jaar niets hebben gedaan in su dan alleen maar geplunderd en nu ook alleen uit zijn op de olie voorraden. als je nu in su loopt en je de klok erbij houdt kom je om de 5 min 20 chinezen en 1 surinamer op straat tegen, er waar op het ogenblik geen enkele staggeplek is te verkrijgen voor mijn jonge landgenoten want ze worden allemaal ingevuld door hollanders en waar er een bijna costa’s toestanden heerst om aan een huurwoning te komen in su want deze stage-gangers, hun verblijf wordt betaald door hun school of door hun werkgever, dus verhuurd geen enkele huiseigenaar op het ogenblik een woning aan hun landgenoten maar aan deze mensen, he ba zeg wie is er hier nu debet aan. Er wordt nu gewoon geslapen in su en dat hebben we te danken aan de stromannen van deze huidige-regering die de mensen continu zand in de ogen strooid inzage het op handezijnde proces en zo hun eigen wanoptreden verbergen, maar landgenoten: denk eraan we praten over de leider van land’s grootste politieke partij en daar geen rekening meehoudend kan veel problemen ( denk aan volk’s opstand ) teweeg brengen, laat deze zittende regering maar goed nadenken in LANDS BELANG hoe om tegaan met dit probleem, veel kracht en denkvermogen toegewenst.


  Maak melding
 13. Van te voren bekijken waar je straks opgesloten wordt lijkt mij wel belangerijk.
  Maar dan wel de juiste rede aangeven voor het bezoek en niet neppe argumenten.

  Het net spant.
  Gods molen draait langzaam maaar zeker.

  Barca


  Maak melding
 14. Ik ben diep onder de indruk van het intelligentiepeil waarop deze discussies hier worden gevoerd. Hoop dat het bij de berechting van Boutie wat rustiger toegaat.


  Maak melding
 15. @nummer 13 meneer ik zal jou een aantal dingens duidelijk maken waneer is de surinaamse gulden gedevalueerd toen nederland de geld kraan stop heeft gezet na de december moorden heeft de leider van jullie militairen op dat geld afgedrukt ga maar en wat heeft die domme bouterse gedaan samen met koetie de hele goud voorraad verkocht en als je dat doe heeft jou geld geen dekking meer . jij haald dingens door elkaar meneer ik ben niet geschoold naar de mening van sommige hier maar ik heb een goede algemene ontwikkeling ik lees graag ik volg het nieuws ook, die verhalen die sommige van jullie hier vertellen haal ik onderuit maar ik hoop echt dat ik tegen word gesproken met argumenten en niet persoonlijk die laaste zin geld voor akuba


  Maak melding
 16. meneer nummer 13 ik heb wat voor jou henk herrenberg ex ambassadeur van suriname in china heeft gefraudeerd met visa en paspoorten van chinezen. dus komen jullie mij geen nonsens vertellen .en wil je ook weten tot welke partij deze man behoord ndp


  Maak melding
 17. Nr. 13 Toen Bouta eindelijk werd verreven had Su plotseling een Finciele gat van bijna 1 miljard buitenlandse valuta!!!!
  Ik zie liever die chinizen in Su rondlopen dan die luie waardeloze Surinamers!!!! Let maar op hoe de chinezen Su economisch omhoog zullen trekken!!! Wat de domme surinamer nooit is gelukt, gaat de chinezen wel lukken!!!!


  Maak melding
 18. Een algemene ontwikkeling???met je banabha mi boy nanga de mars die je typ,algemene ontwikkeling van de plee,verbeeld je in iets die jij niet kunt verklaren

  Akuba


  Maak melding
 19. Du, het verdomde eenvoudig om anderen op de vingers te blijven tikken. Als ik het allemaal zo lees ben jij de perfectie in levende lijve. Wanneer kom je een keer met een item van jezelve? En nog dit, “Jou tegenstaanders zijn op geen enkele wijze voornemens om dit land te verlaten. Vroeg of laat zal iedereen de hand aan de ploeg moeten slaan. Als sommigen zo halstarrig blijven zullen de gevolgen van die klimaatsverandering ons allen noodlottig worden. Niemand is goed, ook niet een, dus kap ermee!


  Maak melding
 20. @suri-love
  Je kunt je naam beter veranderen in DDB-love of suri-sloper. Beide komen op hetzelfde neer en geven precies aan waar jij mee bezig bent. Sukkel.


  Maak melding
 21. Geachter redactie,

  Wat menigeen niet begrijpen t.a.v. wat zich momenteel afspeelt in de gevangenissen in Suriname, is niet anders als wat menigeen niet willen begrijpen, wat zich bijvoorbeeld in Irak afspeelt t.a.v. de ‘jacht op olie’ door het Westen en de Verenigde Staten van Amerika.

  En dan hebben wij het nog niet gehad over de werkelijke ‘oorzaken’ en de werkelijke ‘veroorzakers’ van de armoede in menig West- en Midden Afrikaanse landen.

  Waarom wanneer er gesproken wordt over bijvoorbeeld ‘Afrika en Armoede’, wordt het vizier gelijk gericht op slechts Afro-Afrikaanse landen zoals Gambia, Ghana enz. (stigma) en niet op Noord-Afrikaanse landen zoals Libie, Tunesie of Marokko?

  Of neem bijvoorbeeld de Armoede momenteel in landen als India of Pakistan bijvoorbeeld, waarbij duizenden kinderen omkomen vanwege een gebrekkig bestaan.

  Weinigen onder ons begrijpen niet of zijn kennelijk nog niet zover, om het ‘mondiaal racisme’ binnen vooral de zwarte gemeenschappen in de wereld, goed te kunnen begrijpen, laatstaan daar een zinnig woord over te zeggen.

  Maar nu even terug naar de Republiek Suriname.

  Eerder heb ik het uit en treurig met u over gehad, dat deze politieke organisatie de VHP, een racistisch bolwerk is. De geschiedenis heeft dat regelmatig aangetoond, voornamelijk door te verwijzen naar de houding van de oprichters van deze partij tentijde de onafhankelijheid van Suriname in 1975. Ir. George Hindorie, heeft ons aan de vooravond van Surinames Onafhankelijkheid in 1975, nog zo met de neus of de feiten willen drukken van ‘jongens zie daar’.

  En het is deze partij, die eerder de Verenigde Hindustaanse Partij heette – inprincipe nog wel- wat zogoed als wil zeggen: ‘Slechts voor Hindustanen’.

  En het is deze zelfde partij de VHP, die nu samenwerkt met voorstanders destijds van de Onafhankelijkheid van Suriname in 1975 (NPS).

  Stel je voor – en dit doen wij bewust om mensen met de hedendaagse realiteit te confronteren – een meerderheidsregering van de KLU KLUX Clan in Verenigde Staten van Amerika, in een bondgenootschap met de Black Panterbeweging van Amerika, waarbij een lid van de Klu Klux Clan minister wordt van Justitie en Politie.

  De traumatisering van Afro-Surinamers in Surinaamse gevangenissen, is momenteel niet anders als wat zich momenteel afspeelt met Afro-Amerikanen in Amerikaanse gevangenissen.

  Het verschil echter is dat de Amerikanen George Bush als President hebben, iets wat desastreus is voor vooral deze zwarte Amerikaanse en Mexicaanse gevangenen. Dit in vergelijking met de Republiek Suriname, waar Afro-Surinaamse gevangen wel onder een Afro-Surinaamse President vallen, maar waarbij het effect infeite hetzelfde is als in de Verenigde Staten van Amerika onder George Bush.

  En vraag je nu dan af hoe dat mogelijk is.

  Omdat het ‘systeem’ van buitenuit voorgedicteerd wordt in de vorm van zogenaamde “democratische verkiezingen” en aan het volk van vooral de zogenaamde Derde Wereld, als’t ware opgelegd wordt, in het belang van de zogenaamde ‘Eerste Wereld’.

  En wat ‘mondiaal-racisme’ hiermee temaken heeft?

  Lees het bekende boek: ‘ZWARTE HUID, WITTE MASKERS’ van de schrijver: Frantz Fannon.


  Maak melding
 22. En wat doet Front…jawel door gaan met stelen en frauderen nu reeds meer dan 3500 chinezen met een Su. paspoort.

  Front niks anders dan liegers, bedriegers verkwanselaars in een club van bendevorming.


  Maak melding
 23. Snag DOMBO-DU,beweerde jij niet dat Bouterse de ontwikkelingshulp had verkwanseld,jij was het die beweerde dat hij al die guldens had gestolen,en nu beweer je dat Nederland de geldkraan had dicht gedraaid?Dat heb ik telkenmale getypt,Nederland was de 1st die geen duppie meer naar Suriname stuurde,mang,mang je spreekt je zelf keer op keer tegen,kweet niet waar jij,je kennis vandaan haalt,je zuigt ze ter plekke uit je duim tsssssssssss.Je maakt steeds dingen duidelijk noh,maarga dingens duidelijk maken die nu gebeuren in Suriname,lukt je misschien beter dan in het verleden te graven,jij zelf wordt er niets wijs van.laat staan de reageerders hiero.


  Maak melding
 24. du het probleem is dat jij maar vanuit 1 richting dingen bekijkt.en wel met een sterk verouderde bril,je kunt het verleden niet veranderen.

  wat gebeurd is is gebeurd.als je de wereld wilt veranderen en je zelf wilt bewijzen, weet ik nog een klus voor jou;ga het gat in de ozonlaag maar eens dicht maken.

  deze onstabiele regering hoeft niemand de schuld te geven.

  bouterse is een stok geworden waar men mee van zich afslaat of zwaait ,op die wijze zien zij hun kans schoon de boel te bedonderen en te verkwanselen.

  bouterse is de kurk waar deze regering op drijft. bedenk eens wat er zal gebeeuren als die kurk weg valt;ja ze zullen verzuipen in hun eigen stront.

  wanneer men spreekt over destabilisatie laten ze maar eerst nagaan hoe deze regering tot stand kwam , jawel, door een sterk verdeelde natie van 8 politieke partijen dat is pas destabiliteit. ben je rechtgeaard, en zonder vooroordeel, dan moet je toegeven dat deze regering tot stand is gekomen door politieke belangen verstrengelingen,en niet tot stand kwam zoals het het volk wilde,om nl.te gaan voor de vorming van een sterkere natie.

  per slot van de rekening kan je de politieke onstabilitiet aan de huidige regering van suriname zelf toeschuiven of toeschrijven.

  en als dat nog niet genoeg is ,vertegenwoordig de regering van suriname ook nog bankrover moordenaar en drugdealer ronnie brunswijk en anderen.

  wanneer je dingen goed wil bekijken gebruik wel de goede bril, maar nog liever een microscoop en bekijk het dan van alle kanten.

  kind van de rekening


  Maak melding
 25. Meneer Buitenman,

  Deze 2 alinea’s heb ik gekopieerd uit jouw posting nr. 24:

  En het is deze zelfde partij de VHP, die nu samenwerkt met voorstanders destijds van de Onafhankelijkheid van Suriname in 1975 (NPS).

  Stel je voor – en dit doen wij bewust om mensen met de hedendaagse realiteit te confronteren – een meerderheidsregering van de KLU KLUX Clan in Verenigde Staten van Amerika, in een bondgenootschap met de Black Panterbeweging van Amerika, waarbij een lid van de Klu Klux Clan minister wordt van Justitie en Politie.

  En nu komt mijn reactie:

  Je gaat wel heel erg ver om de VHP te vergelijken met de KLU KLUX Clan.
  Wederom maak ik jou erop attent dat je haat tegen de VHP van dien aard is, dat je doorschiet met je vergelijkingen.

  De NPS was en is ook een racistisch zooitje raapsels bij elkaar.
  Breek mij de bek niet open hoe de Creool de Hindostaan heeft behandeld.
  Wees een keer objectief en belicht zowel de Hindostaan als de Creool in hun goede maar evenzo in hun slechte kenmerken.
  Ik weet uit verhalen die ik heb gelezen of die mij zijn verteld, dat de Creolen de Hindostaanse immigranten alles behalve goed hebben behandeld. Voor iemand die veel weet over de Surinaamse geschiedenis, kaart dat nooit aan. Waarom niet?


  Maak melding
 26. Ay bongka ,laat het hem met name die,Ziekelijke Du,zowel zijn Lijers die met dreigenmenten komen aandansen ,niets schrikt ons,zo zitten ze in elkaar ze bekijken zaken in een richting,ze hebben een een paar KRUIMEL(GROTE)dieven,aan elkaar gelijmd zo hun zakken te kunnen vullen ik blijf dit herhalen,ze zijn de grote bedelaars van de witte mensen,de OUDE BOOM moet zich schamen,

  Akuba


  Maak melding
 27. Mooi gesproken/getypt Bongka,maar is echt vechten tegen de wel bekende bierkaai.
  Alles is NDP, zijn schuld,deze prentenkabinet denkt dat het volk dom is en dom blijft.Maar waktie noh tik ie ai loekoe.


  Maak melding
 28. Beste Saya (reactie no. 28),

  Jammer van je poging om mijn reactie uit zijn verband terukken, opdat het voldoen kan aan de kortzichtigheid die je van tijd tot tijd aan de dag weet teleggen.

  En dat is nou precies het gevolg van het feit dat het je kennelijk in het verleden, nimmer makkelijk gemaakt is geworden, om afstand te kunnen nemen van een proces, welke jou van generaties op generaties tot een product gemaakt heeft, welke wat je nu bent geworden en velen met jou.

  Infeite verschil jij psychologisch bekeken, let wel ‘psychologisch bekeken’, niet veel als een Romeo Hoost of als een Ronald Venetiaan, die net zozeer als jou, worstelen met hun ‘proces van detraumatisering’, welke ook zij proberen te ontkennen.

  Lees het boek: ‘Fatale Ouders’ (de schrijver is mij helaas ontgaan, maar informeer dat in de bibliotheek).

  Niet elk kan trots zijn op alles wat zich in zijn of haar verleden heeft voorgedaan, wat ook voor ons geldt, maar de realiteit zal je tenmindste eenmaal onder ogen moeten zien, inplaats door het leven teblijven gaan met een ‘leugen als een staart’.

  En zeker spijt het ons als Afro-Surinaamse, indien wij jou als Hindustaanse Surinaamse, in het verleden onheus behandeld hebben, dit terwijl wij biljoenen jaren geleden ongescheiden waren, daar de continenten waar wij vandaan gekomen zijn, toen nog met mekaar verbonden waren.

  Nog pijnlijker is het Saya, wanneer wij merken hoe wij onze ‘onherkenbare broers en zusters’, velen nog woonachtig in het binnenland van Suriname, nu nog denigrerend met de term ‘Dyuka’ bejegenen, terwijl dat nimmer de intentie van onze voorouders was:

  Kinderen uit de zelfde moederbuik, vervreemd van elkander, vanwege een stormachtig verleden (De Zwarte Holocaust). “Opsporing gezocht”?

  Ja Saya, hoe wij mensen ons telkens weer schamen kunnen, terwijl wij het niet altijd verhelpen konden.

  Maar pijnlijker is te moeten waarnemen, hoe jij je telkens steeds weer aangesproken voelt, alsof nogsteeds verenigd tezijn met een racistische cultuur van een politieke organisatie, die wij in het kader van het Bewustzijnsproces proberen bloot te leggen.

  Doch,

  probeer tenmindste een keer te begrijpen – en je zou ons een enorm plezier meedoen – dat niet elke Hindustaanse Surinamer een Hindoe (-gelovige) is.

  Of dat niet elke Hindoe-gelovige een Hindustaan hoeft tezijn.

  Maar bovenal,

  dat niet elke Hindustaanse Surinamer lid is van de jou VHP-Clan.

  Just a ‘Redemtion Song’ (Bob Marley).

  Tan bun, ‘Soso Lobi’.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES