vrijdag, juni 14, 2024
HomeNieuws uit NederlandWethouder op werkbezoek naar Suriname

Wethouder op werkbezoek naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Amsterdamse wethouder Hennah Yvonne Buyne is van 12-17 november op werkbezoek in Suriname. Zij zal er gesprekken hebben met Minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid, Minister Amarello-Williams van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu, Minister Santhoki van Justitie en Politie en Minister Wolf van Onderwijs en Volksontwikkeling over de projecten op hun beleidsterreinen, die Amsterdam in de samenwerking met Suriname uitvoert.

Op dinsdag 13 november zal de in Paramaribo geboren Buyne samen met Minister Waterberg het Medisch Opvoedkundig Bureau heropenen, dat geheel gerenoveerd is. De renovatie werd uitgevoerd door de Stichting Herstelling uit Amsterdam en de Stichting Arbeidsmobiliteit en Ontwikkeling (SAO) uit Suriname in het kader van een leer- werktraject met leerlingen van de SAO. De financiering werd mogelijk gemaakt door Herstelling en de gemeente Amsterdam.

Op vrijdag 16 november zal Wethouder Buyne de eerste steen leggen voor het nieuwe politiebureau in de wijk Latour. De Regiopolitie Amsterdam-Amstelland en de gemeente Amsterdam hebben sinds 2002 een goede samenwerking met het Korps Politie Suriname. Amsterdam heeft met een bijdrage van € 95.000 de bouw hiervan financieel mogelijk gemaakt.

Verder zal Wethouder Buyne ondermeer het woningbouwproject Sekrepatu Kontren (130 woningen) bezoeken, het bevolkingsregister van Suriname, dat samenwerkt met de Dienst Persoonsgegevens Amsterdam, het Psychiatrisch Centrum Suriname, waarvoor Amsterdam samen met Cordaid een ontwenningskliniek heeft meegefinancierd en dat nauw samenwerkt met AMC-De Meren, enkele scholen en het Nola Hatterman Instituut, dat een nauwe samenwerking heeft met de Gerrit Rietveld Academie.

Buyne is wethouder op de portefeuille Werk en Inkomen, Educatie, Jeugd en Diversiteit en Grote Stedenbeleid. Zij volgde in maart 2007 wethouder Aboutaleb op. Tot die tijd was ze Raadsheer van het Gerechtshof Arnhem.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Mooi mang dat ze dit voor suriname doet.
  Maar je zal horen dat dit absuluut niet kan in de tweede kamer.
  Straks als BLond King het weer hoort zal je het horen!


  Maak melding
 2. Dat zijn nogal wat activiteiten voor een bezoek van 6 dagen.
  Hoeveel tijd zou men vanuit Suriname nodig hebben om een dergelijk programma in het buitenland af te werken?

  Wellicht heeft mevrouw Buyne wat tips voor haar gastheren en -vrouwen m.b.t. efficiency.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES