Zorg voor Surinaamse zorgverlener komt op gang

0

PARAMARIBO, 7 nov – De zorg voor zorgverleners zal in de toekomst meer benadrukt worden. De behoefte aan ontlading wordt meer en meer erkend door de zorgverleners zelf. De eerste stap is gezet via een initiatief van het Sint Vincentius Ziekenhuis met een introductie in de dialogische zorg.

“Leren luisteren naar jezelf, zodat je de ander goed kan verstaan, is de rode draad van deze leer”, zegt de Nederlandse psychologe en dominee Nicoline Letteboer tegenover de Ware Tijd. Ze heeft een groep verpleegkundigen en andere zorgverleners getraind. Het is een aanzet. De groep heeft voorgesteld commissies in te stellen in ziekenhuizen voor het bespreken van trauma’s en angsten.

Die worden nog te vaak binnen gehouden. Niemand komt immer op het idee komt dat ook zorgverleners behoefte kunnen hebben aan een stevige schouder. De dialogische zorg biedt een holistische benadering. Spirituele en energetische kenmerken van zowel zorgverlener als zorgvrager krijgen meer aandacht. Ook de zorg voor collega’s en de sociale omgeving van de zorgvrager worden meegenomen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.