vrijdag, juni 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVerdachten Decembermoorden in Suriname gedagvaard

Verdachten Decembermoorden in Suriname gedagvaard

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 nov – Het Openbaar Ministerie heeft de verdachten van de Decembermoorden gedagvaard. Dit meldt de Ware Tijd. Het betreft in totaal vijfentwintig verdachten, waaronder militairen en ex-militairen.

Ook is een aantal burgers gedagvaard. Onduidelijk is of ex-legerleider Desi Bouterse zijn dagvaarding reeds heeft ontvangen. Volgens partijgenoten heeft hij de afgelopen dagen in het binnenland vertoefd. De militaire politie heeft nog niet iedereen bereikt. Het strafproces moet op 30 november aanvangen. Onlangs is rechter Cynthia Valstein-Montnor aangewezen als voorzitter van de Krijgsraad, waar het proces zal dienen.

Op de verdachtenlijst komen ook voor: Roy Esajas, Ernst Gefferie, Ruben Rozendaal, John Nelom, Johnny Hardjoprajitno, Marcel Zeeuw, Benny Brondenstein, Stefanus Dendoe, Etiënne Boerenveen, Badrisein Sital, Dick de Bie, Iwan Krolis, Harvey Naarendorp, Winston Caldeira, Errol Alibux, Imro Themen, Edgar Dijksteel, Luciën Lewis, Wim Carbière, Jimmy Leonard Stolk, Orlando Gerrit Heidanus, Arthy Gorré, Edgar Ritfeld en Kempes.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. Waar blijf Ronny Brunswijk. OF doet hij niet mee in de binnenlandse oorlog?

  Recht voor een recht voor allen of straf voor een straf voor allen

  NIet te vergeten Balkenende te dagvaarden voor de volkerenmoord voor 1863!

  Jullie willen wel genaaid worden door nederlanders, maar als je eigen surinaams bloed iets doet dan willen jullie berechten.


  Maak melding
 2. de mensen die de trekkers hebben overgehaald zijn al lang dood : Mahadeuw, baghwandas, leeflang ewoud toulud. van de groep van zestien zijn er 8 opgeroepen .hauwker dood leeflang dood baghwandas dood , mahadeuw, horb dood , toulud. wie zijn die 2 andre die niet opgeroepen zijn? uit de groep van 16.


  Maak melding
 3. Geachte redaktie, nu u eindelijk alle namen opsomt hebben velen en ik er vrede mee en hopen dat allen hier op dit forum nu met gepaste wijze zal reageren.
  Maar wanneer ik 25 namen lees dan weet ik zeker dat er familie van een iedr tussen zit, ons volk heeft namelijk de voorhistorie van gemengde huwelijken waar wij trots op mogen zijn.
  Nu de namen zijn belicht spreek ik de hoop uit dat het dan ook het proces in zijn totaliteit zal gaan en niet om de ene persoon die toevallig door massa media als boosdoener wordt gezien.
  DE UITKOMST ZAL EEN IEDER MOETEN RESPECTEREN VOOR DETOEKOMST VAN LAND EN VOLK.


  Maak melding
 4. Een daverende overwinning voor de rechtsstaat. DE NDP krijgt nu de kans zich te bekeren tot de democratische rechtsstaat waar het straffeloos moorden van mensen niet meer mag. Iedereen volgt die partij. Diegenen in die partij die onschuldig zijn kunnen ervoor zorgdragen dat de partij niet mee-discrediteert met de daders. De daders zelf krijgen nu eerst de kans echt verontschuldigingen aan te bieden en in te staan voor hun daden. Zo handelen echte mannen.

  Just Wijnberg


  Maak melding
 5. Een ieder zichzelf respecterend burger dient zich te houden aan wet en recht. Onder de gedagvaarde personen zijn er personen met bijzondere kwaliteiten en kwalificaties. Voorbeeldfunctie! Afwachten hoe de bevolking zich moreel zal opstellen. Straks en in de toekomst.


  Maak melding
 6. Men speelt met recht en wet…..eerst aan de pers nu aan de man.
  Dus gewoon een media-zaak….media laat berechten en veroordelen.. wat een leven mi-boi.
  Zo verkwanselen zij meer en meer plus land en volk.


  Maak melding
 7. volgens mij staat er met koeien letters dat het gaat om de daders van de december moorden , iedere geceviliseerde samenleving moet de daders van deze moorden berechten .en over brunswijk een man waar ik geen fan van ben, maar die heeft de wapens opgenomen tegen een militaire bewind die het wettige gezag van suriname omver heeft geworpen en over 1863 daar kan je balkenende niet voor verantwooordelijk stellen , maar je kan wel bouterse veratwoordelijk stellen voor deze moorden en hij neemt ook de politieke verantwoordelijkheid.


  Maak melding
 8. mr du , welke schoolopleiding heb je genoten , zeker geen lagere school of hoger, want je abn is erg beroerd, als je klets doe het met stijl, same one you, om op het onderwerp terug te komen , mensen ik kan niet wachten totdat de beerput open ,gaat smullen zal het zijn


  Maak melding
 9. aan bepaalde reactie is te merken dat men zich weinig bewust is van wereld politiek.
  Allerlei zaken als : de binnenlandse strijd , de slavernij , George Bush worden door elkaar gehaald. Mens ga je meer in de wereldpolitiek oriénteren. Blijf niet zo bekrompen in je denken, je bent een onderdeel, een werld burger en niet alleen Surinamer.Enlarge your terotory.


  Maak melding
 10. Als je politieke verantwoordelijkheid neemt, dan wil je de volgende dag na de gebeurtenissen weten:

  – wie heeft wat gedaan en waarom
  – wie heeft opgehaald
  – wie heeft huizen in brand gestoken
  – wie heeft gebouwen opgeblazen
  – wie heeft geschoten
  – waarom is er geschoten
  – waarop is er geschoten
  – in wiens opdracht is er geschoten

  25 jaar heeft de politiek verantwoordelijke de tijd gehad om de onderste steen boven te krijgen.

  Als hij zijn verantwoordelijkheid niet heeft genomen, dan zullen anderen genoodzaakt zijn om dat wel te doen.


  Maak melding
 11. Hetb is publieksgeheim wat ze allemaal geflikt hebben.

  Maar nu mgen ze het in het openbaar vertellen.

  En ook nog in een rechtbank waar velen in vroegere jaren nog flink gefeest hebben met allerlei soorten barronnen en kartels.

  Ik vind zelf dat er uitgezocht moet worden wie de ellende met de columbianen en de coke het land in het begin heeft binnengehaald.
  Die heren mogen een nog hogere straf krijgen want ze hebben bijna 2 generatie surinaamse jongens en meiden die ons land moesten opbouwen, vernieigd.
  Ze lieten hun blijken dat je eel snel rijk kon worden zonder iets te doen.

  Alleen maar moord en verderf.

  Na dit proces moet het volgende nog beginnen.

  Barca.


  Maak melding
 12. Waarmee is de NPS mee bezig unu luku bun soso blakka-man nin di drapi.

  Allemaal ooit NPS’ers….NPS e tik din tja go verkwansel voor wie.

  Soso katibo sidon inni NPS skin..!!!!!!!!!


  Maak melding
 13. eyyyy DOMBO-DU,heeft je maat DOMBO-Brunswijk,het heft in eigen handen genomen om tegen de revo te vechten?Ai boi , ie noh eh sjie dat ie dong lik wang boeriki?DOMBO-Brunswijk had daar echt de hersenen niet voor,hij was geronseld door ,de zg intellectuelen mang,en als tegen prestatie mag hij samen met zijn mindere(Vene die Baviaan)een prentenkabinet runnen,denk je ,dat als er een regering met hart voor het volk zou regeren DOMBO-Brunswijk,die veroordeelde drugscrimineel,moordenaar,bankovervaller e d,in een regering zou zitten?The Hell No.Geen enkel zich respekterende politicus zou zo een crimineel als partner willen,dusssssssss houdt je stomme reactie`s voor je en ga je hersenen opvijzelen hier in Nederland is er genoeg scholing voor dommie`s als jij.A koeterwals sang joe eh typ raakt kant nog wal.

  Wanneer wordt DOMBO-Brunswijk gedagvaard,want zijn handen zitten ook vol bloed.


  Maak melding
 14. Nummer 9 en nummer 11,

  Jullie zijn beiden zelf bekrompen door enkel één persoon maar verantwoordelijk te stellen.

  Heb je niet afgevraagd waarom hij decembercoup gepleegd zou hebben? denk je dat boutje gek is als zijn land veroverd dreigd te worden het niet te beschermen?

  En waarom Slavernij vergeten?
  het gaat toch om 25 jaar geleden de decembermoorden en om 144 jaar geleden
  OVereenkomst blijft hetzelfde hoor mi boi!

  Jullie hebben de pis aan boutje omdat hij zoveel aanhang krijgt. En terecht ook. Hij heeft tenminste zijn land beschermt voor buitenlandse inmenging en overname.

  Jullie moeten hem dankbaar zijn dat Suriname een republiek is gebleven en niet terug naar kolonialisatie.!

  Degene die vermoord zijn wilde suriname middels wetten terug aan Nederland geven.
  BOutje heeft dit voorkomen

  En als je denk dat hij als een dwaas rond gaat schieten dan heb je het mis..

  Enne over Brunsie,..
  Ga opnieuw je geschiedenis leren. Jungle commando Ronny Brunswijk was en is een rebellen leider….

  Onder zijn bewind zijn er ook veel doden gevallen. En wie dreigde afobaka met dymaniet op te blazen? is dat geen sabotage?
  Waarom wordt hij niet vervolgd?

  Opo yu ai nanga eyeopener


  Maak melding
 15. a@ dame I AM THAT I AM. nee in heb geen schoolopleiding genoten dame ik hoop jou daarmee tevreden te stellen . ter verduidelijking ik reageer op het onderwerp en ook op reaktie van anderen en als sommige vinden dat balkenende ook gedachdvaard moet worden voor 1863 dan geef ik daar ook mijn mening over en in het geval van brunswijk doe ik het zelfde .


  Maak melding
 16. De naam van brunswijk komt niet voor in het rijtje?
  Heeft het openbaar ministerie geen foutje gemaakt?
  Deze diplomaat, assembleelid stoelverwarmer heeft ook heel veel op zijn kerfstok.
  Kan hij ook niet gelijk meegenomen worden in de dagvaarding massaproductie lagere kostprijs.


  Maak melding
 17. Geweldig men heeft de eerste stap al gezet door de dagvaardingen de deur uit te sturen en nu de rest nog want er mogen geen procedurele fouten gemaakt worden.Ik hoop dat 30 November deze zaak echt begint.
  Goedzo Santhokie!!!!


  Maak melding
 18. beste lezers, ik wou reageren over de onderwerp nm 8dec proces maar doet dat niet meer omdat ik verbaasd bent over de reactie van DAME ik hoop niet dat het een echte dame is waarom wordt DU zo beledigd omdat volgens DAME het nederlands niet goed is wat heeft dat er meetemaken du heeft het lef om zijn meningen tegeven dat vind ik al dapper goed nederlands of niet . dus als je een echte dame was had je niet zo stom gereageerd . of ben je met eem witte man getrouwd.


  Maak melding
 19. @ nummer 16 en 17 ik kan wel dom zijn maar ik kom met feiten niet met annasie torie als brunswijk dom is zoals jullie beweren dan is bouterse nog dommer want hij heeft zich laten gebruiken door kolonel van der valk dus waar hebben jullie het over , en wie zit met de gevolgen suriname,


  Maak melding
 20. Jij@25, en kawina die zich aan geeft als een creool, jullie beiden zijn ongeletterd,Van der valk,heeft hem niet gebruikt,hij heeftBouta die niet weg te denken is adviezen gegeven Suriname uit de puinzooi te halen het zijn de zelfde bandieten van voor 1980 en een deel met andere gezichten ,bij gevuld ook schurken die Surinmae benadelen de goede niet na gesproken,wie heeft jouw gebruikt?Kawina,Rambocus,sheombhar, zie 8 november wie pleegd fraude met gronden Buriky@25 Brunswijk.B=Boef,R=rover,U=uitgever aan poeder,n=niets nutter in de assemblee,S=stom,W=weet geen moer,Ij=ijsbeergegeslacht,K=Dong Kawina, zo zitdat DU.


  Maak melding
 21. 25 verdachten.Wie zijn ze?Wat zijn ze?Een enigszins gebroken ex-militairen? Toen,tijdens het bewind van meneer Bouterse , voelden ze machtig,ze konden de beslissing nemen over LEVEN/DOOD van de tegenstanders.En nu?..hier en daar hoor je het geblaft,maar ze kunnen niet meer bijten.De één zoekt bescherming bij een loekoe-man,de ander bij priester.Weer anderen laten zich door de beste advocaat van het land adviseren.Ach ja..je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt.Het recht zal zeker zege vieren.


  Maak melding
 22. @akuba ik wist niet dat ik hier temaken heb met hooggeschoolden ik heb nooit beweerd dat ik hooggeschoold ben zal ik ook nooit doen maar als een blanke het woord aapje had gebruik zou ik het erg vinden maar jij akuba ik laat dat aan jou geweten over ,inplaats van te reageren op het onderwerp en wat een andere daarover zeg gaan jullie naar schrijffouten van een andere kijken niemand weerhoud mij om mijn mening te geven dat zal ik nu doen en altijd doen met of zonder schrijffouten ik sta boven dat soort idioten .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES