Suriname neemt dreiging dengueuitbraak serieus

4

PARAMARIBO, 1 nov – De dreiging van een uitbraak van dengue wordt serieus genomen. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, heeft al opdracht gekregen alert te zijn. Hoewel de middelen beperkt zijn, zullen alle zeilen worden bijgezet.

Broedhaarden van de denguemuskiet, verantwoordelijk voor het overdragen van mens tot mens, zullen grondig worden aangepakt. Aan de andere wordt ook inzet verwacht van de gemeenschap. “We moeten alerter zijn”, zegt Waterberg. Hoewel al lange tijd via onder meer televisiespotjes wordt getracht burgers nauwer te betrekken, zal de voorlichting toch nog worden geïntensiveerd.

Dat komt bovenop maatregelen als het besproeien van woonwijken. Met een spuitwagen wordt dan rond gegaan om met bestrijdingsmiddelen te sproeien in de open lucht. Toch wordt meer geloof gehecht aan de eigen verantwoordelijkheid van burgers. Het verwijderen van haarden als autobanden op erven kan zelfs doorslaggevend zijn. In buurland Frans Guyana zijn alle vier soorten dengue waargenomen.


4 REACTIES

 1. ja meneer de minister als de kalf verdroken is zeker, ik kan me herinneren dat arts haar naam ben ik even kwijt een aantal weken zoniet maanden geleden heeft gewaarschuwd voor dit probleen toen is zij om het matje geroepen door de b.o.g wat ik de suri regeerders kwalijk neem ze rijden allemaal rond in dure auto maar de volksgezondheid daar doen ze geen moer aan een gezonde volk presteerd beter onthoud dat meneer waterberg als jullie allemaal in een de helft goedkope auto gaan rijden kan je dat geld besteden voor de algemene volksgezondheid de helf van 40.000 euro is 20.000 euro zeg maar 15 ministeries tel maar je winst


  Maak melding

 2. dit soort belangrijke onderwerp die de volkgezonheid van ons land bedreigen, reaktie wijnig niet intersant en ik zal de bedriegers van mij geliefde volk altijd verbaal besrijden .waar ze ook zijn na mie takie


  Maak melding

 3. B.O.G. weet niks over de denguemuskieten. Laat ze niet met bestrijdingsmiddelen op je erf spuiten, het is puur gif. Er komen meer dan 200 soorten muskieten in Suriname voor en ze weten daar niks over muskieten. En ze laten die jongens daar met gevaarlijk gif spelen. Pas op! Laat ze niet op je erf komen. 200 jaar al kunnen ze nog geen malaria uitroeien. Veilig slapen in het binnenland is onder een klamboe. In de stad, een blauwe muskietenlamp, in de nacht aan maken en ze doden alle muskieten van je slaapkamer. Geen gif (flit) gebruiken.
  Meer over mij.
  http://www.calodema.com/index.php?cPath=31?
  osCsid=1af949e6c836be5cdb8d65250fd66805
  or search. http://www.calodema.com


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.