Jongeren in Suriname willen acties voortzetten

4

PARAMARIBO, 31 okt – De protestacties van het Jongerencollectief Suriname, JCS, zullen worden voortgezet. Dit is besloten na de eerste dag van straatdemonstraties, waarbij honderden gehoor gaven aan de oproep de school te verlaten. Er zijn petities aangeboden.

De bedoeling was die aan te bieden aan president Ronald Venetiaan, vice-president Ramdien Sardjoe en parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. Dat ging niet door, omdat geen van de drie thuis gaf. De petities zijn voor het parlementsgebouw in ontvangst genomen door griffiepersoneel. De actiedag wordt desondanks als geslaagd ervaren en besloten is door te gaan.

Dat moet net zolang doorgaan totdat veranderingen merkbaar zijn in het sociale beleid. Werkgelegenheid en betere omstandigheden in het onderwijs behoren tot de voornaamste eisen. Overvolle klassen en te lage lonen voor leerkrachten moeten tot het verleden gaan behoren. Dit wordt ook aangegeven in de petities. Volgens het collectief gaat het om zuiver eigen belang en is van politieke motieven geen sprake.


4 REACTIES

 1. Suri Jeugd droomt nog steeds van een prachtig beleid.

  Hoe ze die moeten bewerkstelligen dat blijft de hamvraag?

  Als een land geen geld heeft om leerkrachten op te leiden laatstaand deze uit te laten betalen.


  Maak melding

 2. Eerst Benzineprijs, toen maritiemgeschil, toen armoede, nu jongeren…Bevekl zoekt dyugu dyugu te maken alleen omdat hij te laf is verantwoording af te leggen voor zijn 8 decembermisdaden. Laat die man toch Suriname met rust laten en ophoepelen met zijn rotzooi.
  J.Wijnberg


  Maak melding

 3. @datravisie
  Hoe kan je dit aanhalen dat er geen geld is er word toch inkomsten ontvangen van belasting staats olie goud winning noem maar op waar is het geld wat is het tekort aan staats schuld
  waar is het geld dat bij de centraalebank is verdweenen weetje wat er met dat geld gebeurd cellen bouw santakie feesten amafo duure uitstapjes noem maar op de surinaamse jeugd heef een droom ja hun toekomst bepalen waar ze recht op hebben wantie te mie kong granie mie no wanie zie ding dong boerikie die nu het land leiden dus jongeren kom op voor je rechten zij gaan het niet voor julie doen eis het op ik propageer geen geweld maar laat je macht zien julie zijn het volk van morgen laat zien dat julie echte surinamers zijn stree de vo stree wie no sa frede gado de wie fesie mang .
  groetjes
  SAPHATIA


  Maak melding

 4. Tja !!! Ja toch hij/zij die politiek goed boeren hebben een broertje/zusje de dood aan eerlijkheid.

  Hoe jong of klein ze ook zijn…. ze blijven schurken.

  Iemsabie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.