Boek van Clark Accord wordt verfilmd

4

Afgelopen maand is Bingo! van Clark Accord verkocht aan een onafhankelijke Nederlandse filmproducent. Het boek zal in 2009 verfilmd worden. Bingo! verscheen in februari 2007. De reacties binnen de Surinaamse gemeenschap op dit boek waren heftig.

Volgens Clark Accord hebben Surinamers de illusie dat ze een geslaagde integratie achter de rug hebben, terwijl de problemen binnen de groep levensgroot zijn. Eén van die problemen is de bingoverslaving. In de film komt de nadruk echter te liggen op de menselijke verhoudingen binnen de Surinaamse gemeenschap zoals Clark Accord die in zijn boek Bingo! prachtig beschreef.

Tevens is er ook een musical van Bingo! in de maak. Accord werkt in samenwerking met componist Orville Breedveld onder begeleiding van M-lab aan de musicalbewerking van Bingo!


4 REACTIES

  1. go on clark. luister niet naar die negativelingen. waren er meer als jij, die onze gemeenscap een spiegel voorhouden. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden and Surinamese people rather die by praise then save by critisisme. Iedereen heeft het gedaan, maar niet zij. Altijd maar de schuld buiten hun zelf leggen. Maar wat kun je verwachten van lui die die iemand verdedigen die 15 mensen heeft vermoord.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.