Home Onderwerpen Economie Suriname ziet gat in opkomst van biobrandstoffen

Suriname ziet gat in opkomst van biobrandstoffen

7

PARAMARIBO, 25 okt – Er valt voor Suriname aardig te verdienen aan biobrandstoffen. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. De discussie rond het gebruik van landbouwproducten voor opwekking van bio-energie moet dan ook niet uit de weg worden gegaan.

Integendeel, Suriname zal voor zichzelf moeten uitmaken welke weg uiteindelijk opgegaan zal worden. “We kunnen als land beide richtingen op”, zegt Raghoebarsing. De huidige lijn van voedsel produceren voor eigen gebruik en export kan aangehouden worden. Het is zelfs verwachtbaar dat de productie in deze zin verhoogd zal worden de komende jaren.

Maar ook de andere richting is niet te versmaden. De mogelijkheden voor landbouwproductie voor bio-energie moeten nu al geëxploreerd worden. “We kunnen groeien in traditionele agrarische productie en de ontwikkeling van de biobrandstoffenindustrie”, aldus Raghoebarsing. Intussen hebben buitenlandse investeerders al belangstelling getoond. De voorstellen worden bestudeerd.

7 REACTIES

 1. Typisch een surinaamse minister.
  We kunnen dit we kunnen dat…

  Maar de vraag is waarom doen jullie het dan niet???

 2. voor geld is alles verkoop in sur, men heeft geen verstand van, om dit te kunnen halen moeten hele grootte stukken land ontbos worden, zie brasilie en andere landen, en al dit word voor china gedaan.

 3. Allemaal leuk en aardig die bio brandstof, maar het heeft ook nadelen. Aan zoetwater is er ook een gebrek op deze aardklot en aangezien er veel water nodig is om bijvoorbeeld koolzaad te telen zal het probleem van schaarste alleen maar groter worden. Dus zint eer gij begint.

  Groet,
  Arif

 4. Deze bio-droom zal heel gauw bossen!!

  Dan zal blijken dat er maar enkele personen
  zullen hebben genoten van deze droom.

 5. Typisch een surinaamse minister.
  We kunnen dit we kunnen dat…

  Maar de vraag is waarom doen jullie het dan niet???

  Datravisie

  Misschien wordt het wel tijd dat jij minister wordt dan kunnen we zien hoe slim jij eigenlijk bent!!!!

 6. Niks bio-brandstof; de hele kustgebied moet ge-irrigeerd worden voor visteelt; alle zwampen gebruiken voor vismeel; dat is een beter duurzaam eiwit produkt voor de gezonde groei van het menselijk leven; er is een zeer grote vraag naar dit produkt op de wereld-markt…dus goed voor een gezonde en eerlijke handel…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.