dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname ziet gat in opkomst van biobrandstoffen

Suriname ziet gat in opkomst van biobrandstoffen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 25 okt – Er valt voor Suriname aardig te verdienen aan biobrandstoffen. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. De discussie rond het gebruik van landbouwproducten voor opwekking van bio-energie moet dan ook niet uit de weg worden gegaan.

Integendeel, Suriname zal voor zichzelf moeten uitmaken welke weg uiteindelijk opgegaan zal worden. “We kunnen als land beide richtingen op”, zegt Raghoebarsing. De huidige lijn van voedsel produceren voor eigen gebruik en export kan aangehouden worden. Het is zelfs verwachtbaar dat de productie in deze zin verhoogd zal worden de komende jaren.

Maar ook de andere richting is niet te versmaden. De mogelijkheden voor landbouwproductie voor bio-energie moeten nu al geëxploreerd worden. “We kunnen groeien in traditionele agrarische productie en de ontwikkeling van de biobrandstoffenindustrie”, aldus Raghoebarsing. Intussen hebben buitenlandse investeerders al belangstelling getoond. De voorstellen worden bestudeerd.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

7 REACTIES
 1. voor geld is alles verkoop in sur, men heeft geen verstand van, om dit te kunnen halen moeten hele grootte stukken land ontbos worden, zie brasilie en andere landen, en al dit word voor china gedaan.


  Maak melding
 2. Allemaal leuk en aardig die bio brandstof, maar het heeft ook nadelen. Aan zoetwater is er ook een gebrek op deze aardklot en aangezien er veel water nodig is om bijvoorbeeld koolzaad te telen zal het probleem van schaarste alleen maar groter worden. Dus zint eer gij begint.

  Groet,
  Arif


  Maak melding
 3. Typisch een surinaamse minister.
  We kunnen dit we kunnen dat…

  Maar de vraag is waarom doen jullie het dan niet???

  Datravisie

  Misschien wordt het wel tijd dat jij minister wordt dan kunnen we zien hoe slim jij eigenlijk bent!!!!


  Maak melding
 4. Niks bio-brandstof; de hele kustgebied moet ge-irrigeerd worden voor visteelt; alle zwampen gebruiken voor vismeel; dat is een beter duurzaam eiwit produkt voor de gezonde groei van het menselijk leven; er is een zeer grote vraag naar dit produkt op de wereld-markt…dus goed voor een gezonde en eerlijke handel…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES