dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse minister van Justitie boos op Nova

Surinaamse minister van Justitie boos op Nova

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 okt – De Surinaamse regering kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de veiligheid van personen die in het Nederlandse programma Nova verklaringen hebben afgelegd in verband met de Decembermoorden. Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie. De veiligheid van de geïnterviewden is geheel voor rekening van de programmamakers.

Suriname doet zijn best het strafproces zo objectief mogelijk te laten verlopen. Nu twee ex-militairen in het programma bezwarende verklaringen hebben mogen afleggen tegen ex-legerleider Bouterse, is er kans dat die objectiviteit ondermijnd wordt. “Als wij als regering alles doen om getuigen te beschermen en de rechterlijke macht in staat te stellen goed te functioneren, waarom krijgen we dit dan”, zegt Santokhi.

Het is onvoorstelbaar dat daar geen rekening mee gehouden wordt. Stellen dat de twee mogelijk in gevaar verkeren, heeft veel weg van hypocrisie, zo het al ergens op slaat. “Wij hebben meer dan twee getuigen gehoord en tot nog toe hebben we die dreiging niet gehoord. Gaat u de programmamakers maar vragen waarom ze die bedreigende situatie hebben gecreëerd”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

41 REACTIES
 1. Beste Sranangmans,

  De minister heeft volkomen gelijk, Nova had die getuigen nimmer zonder vermond te zijn op het scherm moeten brengen. Ik vind het ook opmerkelijk dat de verantwoordelijkheid voor eventuele bedreigingen ect naar Suriname wordt toebebeeld. Ten eerste heb ik mijn twijfels over die getuigen. Ik neem aan dat ze niet achterlijk zijn, maar je zo op het beeld vertonen getuigd niet van intelligentie of zijn het gewoon trillseekers? En wat zegt dat van hun getuigenverklaringen. De getuigen komen niet geloofwaardig bij mij over na zoo`n domme daad. De journalisten kan ik eningszins begrijpen, ze zijn opzoek naar invulling (kijkcijfer race) van hun programma, dat af en toe weinig of geen onderzoek heeft plaatsgevonden nemen onze commercieel gerichte postmoderne journalisten op de kop

  Sranangmans, ik ben nogmaals geen aanhanger van geen enkele groepering, maar van de logica. Ik blijf de wijze van het beslechten van de 8 december gebeurtenissen niet passen binen de verhoudingen binnen het Surinamse politieke constellatien en pleit voor verzoening a la Zuid-Afrika.

  Sranangman,
  Tang Boeng


  Maak melding
 2. santhoki,

  koekje va eigen deeg.

  jij heult toch met die ptata’s. Niet te vertrouwen. Ze naaien je waar je erbij staat.

  Nu zetten ze je voor schut en jij maar roepen goede betrekkingen te hebben.

  Ze hebben en willen geen betrekkingen hebben met ‘die apen’ uit suriname.
  Santhoki , kijk hoe ze je beleid nu ondermijnen.

  Ze zullen absoluut geen reprimande krijgen van de Nederlandse regering.
  Die heeft toch gewoon sch ….aan je


  Maak melding
 3. Sorry hoor, maar dit is wel een beetje klein gedacht van deze grote man voor wie ik verder alleen maar respect kan opbrengen. Wat NOVA doet, heet “vrije nieuwsgaring” en daar moet een rechtsstaat tegen bestand zijn.


  Maak melding
 4. Two wrongs don’t make one right. De gemaakte slachtoffers in relatie tot die vuile oorlog verhouden zich nog altijd als 1 staat tot 40.

  Wij zijn daarvoor verantwoordelijk?


  Maak melding
 5. Minister Santhoki heeft zeker nog nooit van zijn leven gehoord over persvrijheid. De geheimzinnigheid waarmee de regering venetiaan met deze rechtszaak omgaat is mede hiervoor verantwoordelijk. Wordt nu echt tijd dat de leider van de revolutie permanent achter slot en grendel verdwijnt. Bouterse is niets anders dan een K-Gezwel in de bloed aderen van suriname. Als we dit gezwel niet verwijderen, gaan wij naar de verdoemenis!


  Maak melding
 6. Zeer geachte heer Santhokie!!!
  Even uw welgemeende aandacht.ik ben zelf ook militair geweest in het surinaams leger,en 1 ding staat vast .die meneer Evert die belastende veklaringen heeft afgelegt tegen Dhr D.D is al jaren een cocaine verslaafde en is altijdt op sensatie belust geweest.dus mijn vraag is nu ,hoe serius zal deze ex militair door de verdediging genomen worden.voor een paar duizend euro”s is een ieder die in de toestand van de heer Evert verkeerd,bereidt om bezwarende verklaringen af te leggen.Ik ben benieuwd.en succes toegewenst.


  Maak melding
 7. Sandoppie speel niet slachtoffer nu.
  Want jij weet als geen ander dat je de joker bent van allen.
  Het zijn jou maatjes die de programma kosten betaald hebben of niet soms…

  Jij bent toch de speelbal van Nederland. Zgn wil je nu al voor massa hysterie zorgen. Sandoppie is een pyromaan die eerst brandsticht en daarna zelf er naar toe rent om te blussen om zo naam te maken.


  Maak melding
 8. We moeten het einddoel niet uit het oog verliezen, dat is ex legerleider Désiré Delano Bouterse veroordelen voor zijn aandeel in de Decembermoorden want tot nu toe is hij justitieel onschuldig tot het tegendeel bewezen is en loopt deze moordenaar van Surinaamse staatsburgers en militairen vrij rond, alle andere randzaken zijn nutteloos.


  Maak melding
 9. Dat onder het bewind van minister Santohki de dader(s) van de decembermoorden zullen worden berecht maakt hem nu al tot de grootste minister want geen enkele lafaard voor hem heeft het ooit aangedurft…


  Maak melding
 10. Al hoe je het draait of keert.Santhokie heeft weer een keer gelijk!!Mr Spong blijkt nu niet de juiste persoon te zijn geweest om als adviseur van de Surinaamse staat op te treden gezien zijn non-objectiviteit.Hij had gewoon nooit een reactie mogen geven op wat die 2 junkies verklaart hebben bij NOVA.

  Laat iedereen nu wachten met geven van verklaringen totdat het proces begonnen is op 30 November ,dan mogen ze aan de rechter hun zegje doen


  Maak melding
 11. Denkt Santhokie, echt dat Nederland,van Mierlo, gaat berechten die nu minister van STAAT is, geweldige zet!!!!!!!
  Onaantastbaar is van Mierlo en ook kolonel Valk, van Tussenbroek etc etc.
  Santhokie, wacht tot je financiele kwestie naar buiten gaat komen.
  Je had je zaken beter moeten regelen, nu kan je niet aan je geld in Nederland komen omdat je familie die heeft buitgemaakt, ie sabi toch.
  Geld op familie bankrekening zetten is vragen om problemen en je kan ze niet aanklagen.


  Maak melding
 12. Santhokie, weet je wie je beeiging regelt in Nederland en zich rotlacht????????!!!!!!!!!!!
  Geen haan die naar je zal kraaien, het zullen juist de papegaaien zijn die je zullen ontmaskeren.
  TIME WILL TELL.


  Maak melding
 13. HOI LEZERS,

  jA PERSVRIJHEID ;MAAR DE EX-MILITAIREN moeten eerst zelf weten wat de mogelijke gevaren zijn als je meewerkt aan zo een interview.Andere kant na het RECHTSZAAK(DECEMBER 1982 –GEBEUREN)zullen de ex-militairen toch beveiligd worden.Gezien de sitiuatie.Waarom nu niet dan???

  Gezien de situatie is het verstandig om de EX-MILITAIREN nu veilig te onderbrengen. Mogelijkheden bekijken of ze beveiligd worden of andere moglijkheid bekijken?


  Maak melding
 14. Ja meneer Santokhi, dat is nou vrije nieuwsscharing. Daar kunnen ze in Suriname nog wat van leren ! Het is maar goed dat het dan in Nederland wel gebeurd. Misschien komen door dit voorbeeld, wat deze mannen geven, wel meer tongen los. Of is dat niet de bedoeling ? Of is het aankomende proces in Suriname alleen maar een mediavoorstelling om net te doen als of er gerechtigheid is geweest ? En daarna weer op de gewone voet verder. Dus laat de media in Su. ook maar wat kritischer worden en zonder bemoeienis van lantie hun werk doen.


  Maak melding
 15. Sandoppie voelt zich verraden,door die volbarrige sponspop met z,n muizenogen

  vandaar die woede, koek van eigen deeg,ze vergeten hoe witte mensen in elkaar zitten.

  Akuba

  kotluku


  Maak melding
 16. Hallo achterlijke Suris,

  Persvrijheid is inderdaad een gegeven in Democratische landen, maar dat wil nog niet zeggen dat je mensen openlijk in beeld moet brengen en zo hun leven in gevaar brengt!!!

  2) De heer Santhokie werkt inderdaad heel goed samen met de Nederlandse Politie en dat is inmddels ook goed zichtbaar bij de Surinaamse politie waar het niveau van kennis en werkzaamheden met sprongen voorruit is gegaan dankzij allerlei trainingen en cursussen die men krijgt van de Nederlandse politieinstucteurs, alleen de kwaadwillende die het niet goed voor hebben met Su zijn hier op tegen!!!

  Koekje van eigen deeg??? Dacht het niet!!!
  Dhr. Santhokie heeft geen samenwerkingovereenkomst met journalisten!!! dus de capriolen die zij uithalen om de kijker te boeien zijn inderdaad voor hun rekening!!!

  Er zijn zo te zien mensen die liever niet willen samenwerken met Nederland zo te zien, die mensen willen dus met hun bekrompen kennis voortborduren en aanmodderen!!
  Wel zoals jullie zelf weten gaan er paar jaar wel honderen Surinaamse studenten naar Nederlands om te Studeren omdat je dat niet kan in Su!!! En ik geef ze volkomen gelijk, ieder mensen wil het maximale uit je zelf halen en de gaan voor de hoogste haalbare en erkende Diploma/opleiding!!! En als je de kennis niet kan vinden thuis dan moet je die maar elders gaan zoeken!!! Zo simpel is dat!!!

  Wat Dhr. Santhokie doet is samenwerken met de Nederlandse Politie(lees kennis/ervarings overdracht) puur om de Surinaamse Politie tot een hoger niveau te stuwen naar de maatstaven die er anno 2007 van de Politie verwacht mag worden!!! En dat er mensen zijn die daar tegen zijn, laat je behandelen bij een psychiater zou ik zeggen!!! Want alleen een gek is tegen dit soort positieven voorruitgang!!!!


  Maak melding
 17. Doorzichtige spel tussen Santokie,gerard spong e.a.Het is toch dezelfde Gerad Spong die jaren geleden kwam opdagen met een valse getuige,een zekere- van Loon- die DD Bouterse nooit heeft gekend,maar toch is die drugsveroordeling blijven staan in Ned.Met vereende krachten proberen ze een manier te vinden om moord aan Bouterse ten laste te leggen,omdat doodslag al is verjaard,dus de z.g. ex-Mil.gaan vrijuit,kunnen alles zeggen!


  Maak melding
 18. Ieder normaal mens moet kunnen begrijpen dat er een spelletje gespeeld wordt.

  Dus maak je niet druk Oma en Opa zeggen: din man e zutu faya.

  En als jij echt goed geluisterd hebt.. dan::: als zij voor de rechter komen zitten zij in de problemen.

  Daarnaast kunnen het geen echte militairen geweest zijn….het waren kerels: san e weri pangie……pangieboys..kan nooit goed zijn voor niemand.


  Maak melding
 19. @nummer 4 niet alleen dhr santokhie moet weten over vrije nieuwsgaring of persvrijheid velen hier op deze site ook, dat ik zeg omdat ik de reaktie lees en dan denk ik weten ze niet dat de pers hier machtig is en onafhangkelijk lees reaktie van karin en datravisie dan begrijp je wat ik bedoel . nova mag uitzenden wat zij willen kijk maar wat er nu in india aan de hand is over kind arbeid de pers mag en moet berichten onhouden jullie dat goed srananmans


  Maak melding
 20. ik heb vanaf gisteren alle reaktie gelezen hier over een repotage van nova, dan vraag ik mij af of sommige surinamers uit frustratie of haat naar de nederlandse samenleving toe, het opnemen voor bouterse iemand die suriname achtuit heeft gebracht ellende veroorzaak gemoord en toch zeggen ze hij heeft mij ogen geopent en wat ik nog vreemd vind ze zitten grooste deel hier in nederland andere halen zelf het slavernij erbij wie het weet mag mij zeggen ??


  Maak melding
 21. Haaaaahaaaa,haaaaaa @21,bent je uit die kumakoisi geklauwterd hij slikt z,n eigen braaksel,A money Fasyyyyyyyy.mr.Khanhai komt nog met meer verhalen.Nou ie djompo go te na India arme India wat heeft India en Kinderarbeid hiermee te maken.

  Akuba


  Maak melding
 22. Doorzichtige spel tussen Santokie,gerard spong e.a.Het is toch dezelfde Gerad Spong die jaren geleden kwam opdagen met een valse getuige,een zekere- van Loon- die DD Bouterse nooit heeft gekend,maar toch is die drugsveroordeling blijven staan in Ned.Met vereende krachten proberen ze een manier te vinden om moord aan Bouterse ten laste te leggen,omdat doodslag al is verjaard,dus de z.g. ex-Mil.gaan vrijuit,kunnen alles zeggen!

  lennie

  Je hebt de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.!!!(een surinaams eigenschap)
  Het is niet spong, maar de Nederlandse OM is met die getuigen aan komen waaien!!!! Het was toen Nederland vs Bouta i.v.m. Cocahandel!!!!


  Maak melding
 23. Ben je boos Santokhi, pas op dat jou dossier straks niet open en bloot op bij NOVA komt aanwaaien.
  No meki jorka nanga bakru atibron, na gron tapu un de.


  Maak melding
 24. @akuba jij ben een zielige man, heb ik al door als jij goed op de hoogte ben van wat er in de wereld gebeurd dan snap je wat ik bedoel ik noem india om uiteleggen dat de pers hier door niemand gemuilkorf word omdat tante bea opbezoek is in india en daar was men niet zo blij dat de nederlandse pers uitgebreid had over kinder arbeid in india en er was was een kleine rel onstaan . is dat duidelijk oen. ik zal jou nog wat zeggen jij ben de eerste die meneer kanhai gaat aanvallen om zijn afkomst waneer de zaken niet zo gaan in de rechtzaal als hoe jij hoop let op mensen . jij blijf een domme surinamer akuba


  Maak melding
 25. Negatieve, explosieve atmosfeer:
  26-10-2007 0:27:28

  De overheid is bezig met het creëren van een negatieve atmosfeer.
  De overheid moet transparant zijn naar het electoraat toe over dossier 8 december ‘berechting’.

  Wat is het draaiboek van de overheid. Heeft de overheid een plan als blijkt dat zich een scenario voordoet dat de vermeende verdachten (Militairen c.q. ex Militairen) zowel binnen als buiten het kamp zich gaan verzetten en in opstand komen bij een eventuele veroordeling ofwel bij het doorzetten van de vermeende berechting c.q. arrestatie.

  De overheid is bezig met een argeloos avontuur over de koppen van de argeloze bevolking. Of is men aan het samenzweren geslagen met buitenlandse, westelijke mogendheden (militairen)om de hete kastanjes voor hen uit het vuur te halen.

  Laat een ding duidelijk zijn, als westelijke gewapende militairen in jou land komen doen ze dat alleen als er wat te halen valt, de rijkdommem/ bodemschatten van jou land of dat jou land militaire strategische goed ligt (invasie, als bezettingsmacht =kolonie). Of van het evacueren van hun westelijke onderdanen, (witte mensen) bij een burgeroorlog. Westerse militairen komen heus niet naar jou land om voor jou te vechten en zich te mengen in een intern conflict en zich zelfs opofferen voor jou land om dat ze je mogen.
  (laat de regering transparant zijn naar de bevolking over dit gegeven.)

  Er wordt een (bluf)poker spelletje c.q. Russische roulette met de bevolking gespeeld, met alle traumatische gevolgen van dien. De bevolking moet massaal hun ongenoegen doen blijken aan de regering dat men niet gediend is in een avontuur te worden meegezogen.
  19 april 2007
  Interview met de Surinaamse minister van Justitie en Politie over

  het Decemberproces
  ‘Wij zien het als een strafzaak
  Santokhi verwacht geen onrust bij de start van het Decemberproces. Tenminste, wanneer de verdachten en getuigen gewoon meewerken en voor de rechter verschijnen, zoals tot nog toe is gebeurd. Anders wordt het zodra de rechter besluit ‘vrijheidsbenemende dwangmiddelen’ op te leggen.

  Dan zouden vanuit ‘bepaalde groeperingen in de gemeenschap’ wel eens heftige reacties kunnen komen. Santokhi laat niets aan het toeval over. Daarom sloot hij een maand na zijn aantreden een overeenkomst met het Nationaal Leger en staat hij in contact met buurland Frans Guyana om politieversterking te kunnen vragen wanneer de situatie dat vereist.

  Wat is de meerwaarde om de militairen per se te willen berechten over een traumatisch incident dat zich in een periode van een prille republiek c.q. revolutie plaatsvond. Temeer wij met zijn allen afstammen van slachtoffers uit een bloederigere, wrede Holland slavernij tijdperk en wij slachtoffers zijn, afkomstig uit een traumatische, wrede, Hollandse koloniale periode in de Surinaamse geschiedenis.

  Wij hebben het nog niet eens over berechting van Nederland. Er wordt niet eens de eerste stap gezet door de Surinaamse regering om te eisen dat Nederland zijn excuses aanbiedt aan de Surinaamse natie voor de Nederlandse wrede slavernij & koloniale aandeel in Suriname.

  Als men niet eens eist van Nederland om excuses aan te bieden aan het Surinaams volk, waarom is men dan zo gebrand om de Surinaamse militairen/ ex militairen te berechten.

  Krijgen we weer een herhaling uit de recente geschiedenis, worden de militairen nog steeds gezien als padvinders.
  (ze hebben nog steeds geen respect voor de eigen militairen in Suriname).

  Voorbeeld: Een atmosfeer die er gecreëerd wordt voor en tijdens kerstfeest & oud op nieuw.
  Het hele land is in rep en roer stad, straten, gebouwen worden versierd met kerst verlichting & kerstversieringen, kerstbomen worden opgetuigd, er is muziek, eten en drinken . De gehele samenleving voelt de drukking. In afwachting vol spanning is de atmosfeer die er gecreëerd is niet te snijden. Na het kerstfeest krijgen we de afsluiting van oud opnieuw en de gecreëerde sfeer eindigt uiteindelijk met hard geknal, keiharde vuurwerk! Je ontkomt aan de sfeer die je creëert in een samenleving.
  What you see and what you feel is what you know is what you get!


  Maak melding
 26. ai DU-DOMBO, jeemig die slaafse mentaliteit zit zo diep in je geworteld,niets kan het meer uit je halen.
  Elk mens met een ietsje pietsje intelligentie ziet en hoort dat deze 2 getuigen die boel zitten te belazeren.De Nederlandse media weet als geen andere dit soort getuigen te ronselen tssssssss. de 1 had het over 37 kogels die werden afgevuurd op 1 der verdachten tssssssss 37 kogels door een mens zijn lichaam maakt hem tot moes.Mijn broer heeft toen alle lijken gezien,het was vrij naar de lichamen te gaan kijken,nou ze waren allemaal nog in tact,alleenRambokus lag in foetushouding,de rest was wel mishandeld.Maar goed het valt niet goed te praten wat er toen gebeurd is,maar nu wordt dit aan 1 persoon ten laste gelegd,Brunswijk heeft ook heel veel misdaden gepleegd toen ,maar wordt met fluwelen handschoenen behandeld,is dat recht?Neen dus en tot nu toe wordt oost Suriname door deze dommie tot misdaad gebied gehouden en niemand die daar tegen protesteert Sankokkie en Vene kijken wel uit Brunswijk op zijn tere teentjes te trappen.

  DOMBO-DU, laat India er buiten, ga hier tegen gedrochten als Wilders en Verdonk je gal spugen hahahahah dat zal je nooit kunnen,want die luisteren geen eens naar je alle ding koeterwals sang je kakel.
  MADdam Saya zal je weer komen beschermen hiero,hahahahahh die heeft toch niets om handen tss.


  Maak melding
 27. Ai baja. Zo te zien kent men geen vrijheid van menigsuiting.Natuurlijk was het beter geweest als Nova het ietsje anders ghad aangepakt. het is immers niet de gewoonte om zomaar zgn te lekken voor een zaak echt voor de rechtbank gebracht is. maar dit kat en muis spel duurt nu al jaren.So whats new in the game. Laat Bouta gewoon een vent wezen dan is dit drama voorbij en laat hij geen theater maken en gewoon doen wat hij als hij een geweten heeft en nog God durft aan te roepen zeggen wat er gebeurd is en de consequenties daarvan als een echte vent dragen. Een heleboel draai-draaai voor niets alleen om de aandacht af te leiden. Kom op die arme kinderen die van hun vaders beroofd zijn willen ook een keer verder met hun leven. Dat wil hij toch ook voor zijn eigen kinderen.En Santokie horie vastie sa joe abie en blijf jezelf. Ook jij mag je commentaar en misnoegen geven, maar kom wel met echte argumenten.Enne laat degene die getuigen hun zegje doen en die ene is aande drugs(??).Dat heet trauma weetje.


  Maak melding
 28. Nr 2 Karin, jij heb gelijk, Santhokie die laat met zich spelen door de witte mannen en hij trapt in alles wat zij voorstellen.
  Hij neemt toch ook zowat alles 1 op 1 over van Nederland dan laat die nu voelen.

  Die man is misschien vergeten dat die een eigen land heeft waar andere regels en wetten moeten zijn die daar van toepassing zijn.

  Misschien gaat zn ogen nu open en kickt die af van met overal ja op te zeggen tegen de witte mannen en zn eigen ding gaat doen waar Suriname belangen aan heeft.

  Als ik Santhokie was had ik een goede moment afgewacht wanneer een witte man een beroep zou doen op zijn taken en dan had ik die witte man laten schijten terwijl die op me zou rekenen.

  Laat je in de toekomst niet meer ompraten door mooie woorden.

  Dit moet je lesje geweest zijn want jij probeerde alles zo flex mogelijk te laten verlopen en dan gebeurd dit.


  Maak melding
 29. Santhokie heeft aan de ene kant volkomen gelijk dat de veiligheid van de ondervraagden in gevaar kan komen.
  Dit betekent voor een minister van justitie inderdaad veel werk.
  Aangezien deze minister de left heeft om iets aan te pakken ,zullen er altijd mensen zijn die hem zullen tegenwerken.

  Hij heeft natuurlijk bewezen dat het land opgebouwd kan worden door het belasting geld op de juiste manier te gebruiken en met de hulp van derden.

  Hij is de enige minister in het land die hard werkt voor land en volk.
  De overige ministeries zijn zeer corrupt en stelen zeker 70 % van het belasting geld.

  Dat Bouta achter de tralies moet verdwijnen is zeer triest. Hij heeft inderdaad fouten gemaakt door mensen te laten moorden etc.,
  maar hij is nog altijd een nationalist in hart en nieren. Zulke mensen zullen alles aan doen om het land op te bouwen.

  Wat Nederland betreft, weten we allemaal dat de Westerse wereld nooit en te nimmer de grote mond zal op pikken van een niet-blanke. Al moeten zij militaire middelen inzetten om hun recht te krijgen.
  Ik denk dat de reageerders hier beter moet kijken wat er in de werled zich afspeeld.
  Om voordelen te kunnen halen uit een land, kunnen groepen mensen tegenover elkaar opgezet worden om elkaar dood te maken. Dit betekent weer een markt voor anderen om hun producten te verkopen. Zo kunnen er nieuwe markten ontstaan en nieuwe producten kunnen worden ontwikkeld. Afzetten is de meest belangrijke in de westerse wereld.

  En hulp bestaat gewoon niet!!!!!!!!!!
  Het is gewoon een deal dat gesloten wordt om alles terug te betalen…

  Sneki wens een ieder sterkte. Ik kan mezelf nog tussen de rotte-bladeren schuilhouden…..jullie niet..


  Maak melding
 30. Waarom komen deze 2 getuigen pas na 25 jaar opeens opdagen en nu pas hun verhaal doen??
  Op zo’n manier is het wel ongeloofwaardig om na zo’n lange periode je zegje te komen doen!!!
  Geloof er helemaal niks van!!

  @Pittbull,
  Je lult gewoon uit je nek om te beweren dat de Ned.politie de Sur.politie tot een hoger nivo kunnen brengen(oké in sommige opzichten wel)betwijfel ik, want ze kunnen in hun eigen problemen niet eens oplossen bijv. in A’dam-slotervaart niemand kunnen oppakken en nog meer andere eenvoudigere zaken!!


  Maak melding
 31. Ezelachterwerk @du ,Toet heeft mijn antwoord aan jouw met mes en vork op de tafel gelegd neen: je doet het liever met je hand.genieten jij en saya er lekkker van.


  Maak melding
 32. Suriname is pas een echte democratie als het doormiddel van een proces tegen de verdachten van de decembermoorden kan afrekenen met zijn verleden.


  Maak melding
 33. Hallooo mensen,
  WORDT WAKKERRR !!!!!
  Is dit wat er van jullie is geworden na 24 jaar onderdrukking en brainwashing. Is dit democratie? Willen jullie een moordenaar als president? Is het niet duidelijk wie nogsteeds de macht heeft? Hoe kun je beweren dat het “goed “gaat het SU? Hoelang wil je nog aan struisvogelpolitiek doen? Dezelfde politici zitten er nog.Over internationaal gebied gesproken hoeveel van onze rijkdommen zijn we kwijt? Nobody knows…..dus laat het recht zegevieren.WE SHALL OVERCOME.

  K-free


  Maak melding
 34. We zijn het allemaal eens dat 8 december een fout geweest is. Maar wat wer zich nu afspeelt rondom Bouterse is gewoon belachelijk. Al jaren wordt de vooruitgang van Suriname tegen gehouden door steeds weer te praten over een proces die moet komen rondom 8 december. Waarom probeert men btunswijk niet te berechten die ook gemmord heeft en ook naog een bank in Suriname te moengo beroofd heeft. Waarom loopt hij nog steeds vrij rond? Waarom proberen al die mensen die dom reaferen niet eerst antwoord op deze vragen te vinden. Onze pres.Venetiaan leeft met een wrok tegen militairen. Is dat nu de houding van een Pres. die zich christen noemt. Is het niet opgevallen hoe zwaar bewapend de politie is vergeleken met het leger? Of denkt de Pres. dat de politie nu het leger wel zou aankunen als er relletjes vanuit het kamp zouden komen? De surinaamse militairen zijn goed getrainde militairen.
  Tav van de twee getuigen wil ik het volgende zeggen. Geld doet alles als je verslaafd bent. Wanner men praat over de groep van 16, moet men wel weten wie men bedoeld. Met de groep van 16 wordt bedoeld de sergeanten die de coup op 25 feb.1980 gepleegd hadden.
  Andere militairen of burgers behoren niet tot die groep.
  Het oerwoud van Suriname is groot en soms ondoordringbaar. Suriname moet uitkijken dat er niet weer een binnenlandse oorlog ontketend tussen de regering venetiaan en de overblijfselen van de groep van 16. Iedereen praat over Bouterse, maar niemand praat over de andere leden van de groep van 16. Od denken jullie dat zij graag in de bak willen gaan. Wie weet wat voor samenzwering zij gemaakt hebben tav een eventuele berchting? Vergeet niet: een kat in het nauw gedreven maakt rare sprongen.Weet men hoeveel aanhangers van deze groep in het leger,de politie en veiligheidsdienst zitten?
  Denkt de regering Venetiaan door te politie extra te bewapenen dat ze weerstand kunnen bieden tegen deze groep die zich al vanaf 8 december 1982 op deze dag hebben voor bereidt? Denkt de regering Vene echt dat alle delen van het leger deze mannen daadwerkelijk gaan willen aanpakken? Of zullen er buitenlandse troepen komen omdat vuil werk voor hen op te klaren? Zullen er weer zoveel slachtoffers moeten vallen, omdat men Ned.een genoegen wil doen?
  Is men vergeten wie de binenlandse oorlog van 1986 gesteund en gefinancierd heeft?
  Waarom letten wij niet op wat onze ministers allemaal uitspoken met slands gelden. waarom moest een Minister van de gelederen van Brunswijk de laan ruimen voor een bedrag van SRD 35000,= of meer. Maar de minister van financien waarbij er miljoenen gefraudeerd is mag gweoon blijven? Waarom wordt er niet hierop gereageerd? Of denken jullie dat wanneer de groep van 16 achter de tralies zit dat de miljoenen hel land suriname gaan binnen stromen.? Wat naief zijn jullie als jullie dat denken.Front regering weet dat als Bouterse nu niet achter de tralies komt, zij bij de volgnde verkiezing in de oppositie banken zullen gaan zitten. En zij willen graag nog 5 jaar het land suriname uitmelken.
  Hoeveel stukjes grond wordt verstrekt aan partij genoten van de VHP, mensen die al zoveel hectare grond bezitten. Waarom maken jullie je niet druk om dat voor zaken? Of denken jullie als Bouterse en de groep van 16 achter de tralies zit dat dat gaat veranderen? Het zal misschien nog erger worden.
  Surinamers, denken jullie na wanneer jullie reageren op wat er nu gebeurd. En laat je niet misleiden door dit proces. Dit proces moest vanaf de eerste regering front al gebeurd zijn. Waarom het nu pas gebeurd, mogen jullie zelf gaan uitzoeken.

  Bogga.


  Maak melding
 35. @akuba en toet heb je het weer het heeft geen zin om jullie te overtuigen dus dan laat ik voor wat het waard is , tegen toet zeg ik wat maak het uit hoe die mensen erbij lagen ze zijn tog vermoord lees jou reaktie goed, dus als ik jou goed begrijp wat jou broer heeft gezien is dat die mensen inderdaad niet op de vlucht zijn neer geschoten en dat doden tentoon werden gesteld wat voor mens ben jij en wat voormentaliteit heb jij geen respek hebben voor de doden jij en akuba zijn surinamers onwaardig en nog zeggen jullie dat deze man die inderdaad verantwoordelijk voor deze massaslachting onschuldig is en de leider van suriname moet worden . ik zal jullie een ding zeggen wat die twee gasten hebben gezeg in nova zit niet ver naast de waarheid maar er zijn meer mensen die onder eed verklaringen hebben afgelecht tegen bouterse


  Maak melding
 36. DOMBO-DU, go sribi jere, lees goed wat ik getypt heb,tja waar maak ik me druk om, je bent en blijft DOM.
  Zo gauw men pro-Bouta is, klim je gelijk in de pen,wel ik ben van:Wie Zonder Zonde Is Werpe De Eerste Steen.
  Als je slecht praat over iemand,moet je ook de goede dingen zeggen,maar blijkbaar geldt dat bij jou niet want ding srodatie broko a rotzooi handel sah joe bing serie in a ting foe a reve,dat zal me niets verbazen.

  Zoals de Amerikanen zeggen:In tijd van oorlog mag alles,maw,wat Bouta geflikt zou hebben is aan de orde van de dag in deze tijd.Zie de handelingen van de Amerikaanse beveiligings bedrijven in Irak.
  I Rest My Case.

  Laat deze shitregering, aan de leerlingen denken,de jeugd van de toekomst, daar lees ik DOMBO-DU niets over typen,maar tja,Bouterse achter de tralies krijgen is belangrijker dat het gewone volk,maar tek joe ai loekoe, er is heel wat in petto.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES