Suriname moet halfjaar wachten op interconnectie

6

PARAMARIBO, 20 okt – Het aanleggen van een interconnectie voor mobiele telefonie zal nog zeker een halfjaar in beslag nemen. Dit stelt staatsbedrijf Telesur. Dus zullen de twee nieuwkomers nog langer moeten wachten op een goede lancering. Merkwaardig genoeg hebben de twee, Digicel Suriname en Uniqa de onderlinge connectie al zo goed als voor elkaar gekregen.

Er is reeds een overeenkomst gesloten. Met Telesur tot een soortgelijk verdrag komen, schijnt maar niet te lukken. Het ultimatum gesteld door sectorwaakhond TAS is zelfs verstreken zonder dat partijen tot een vergelijk zijn gekomen. Telesur meldt nu dat de eigen centrale niet voldoende capaciteit heeft voor verwerking van de te verwachten toename. “Weer een trucje”, zegt Digicel-directeur Philip van Dalsen tegenover De West.

Alleen al om technische redenen is de nieuwe zet nauwelijks geloofwaardig. “Nu komen ze aandansen met een voorstel, dat interconnectie pas na vijf of zeven maanden gerealiseerd kan worden, omdat hun huidige apparatuur niet garant zou staan voor een vlotte dienstverlening. Ze hebben de capaciteit’”, aldus Van Dalsen. Starten zonder interconnectie is voor geen van beide particulieren een optie.


6 REACTIES

 1. Wie betaald de tegenpartij straks schade vergoeding…Jawel…de Bevolking! Puur..en wel… door gedrag van de geweldige(domoren) Front beleidmakers.


  Maak melding

 2. TELESUR ‘if you can’t fight the man you have join the man’ en je hebt je rol verspeeld door de slechte service en oplichterij van de gemeenschap een simpele voorbeeld berichten die je soms verstuurd, maar nooit worden ontvangen,terwijl je beltegoed gaat wat eraf een eenvoudig reken sommetje 5000 berichten per dag vermenigvuldigen met 10cent, zijn 200 srd per dag aan berichten die nooit worden ontvangen wat zat t in een jaar zijn! Je manier van tegenwerking is geen optie met de overheid,als de grootste aandeelhouders we leven in een globaliserende wereld,waarom heb je t zwartgeld aan oplichtereij niet geinvesteerd voor betere verbinding tot in t binnenland ik praat van 80 km verwijderd van de stad waar je niet kan bellen en je service die je niet wilt verbeteren, omdat die winsten moeten verdeeld worden onder de directie, de associale elite van t front en de buitenvrouwen.PS Digicel ga gewoon in de lucht zonder interconnectie, dan we zullen zien wie gaat sraks bedelen om interconnectie, zoals t geval van Guyana wou met Suriname samen t gebied exploiteren op zee, men wou t niet en heeft t niet op de juiste manier aangepakt wat is nu gebeurd we zijn de verliezende in deze, toch hebben we een kans, maar onze ARROGANTE PRESIDENT de grootste landverrader in onze geschiedenis vertikt om in beroep te gaan, waarom altijd een voorzitter van de NPS is de oorzaak van een zwarte bladzijde in onze geschiedenis;Wijlen Henck Arron noemde de militairen van een land padvinders wou niet praten nu Venitiaan wil niet in beroep gaan


  Maak melding

 3. sorry van die berekening dat is typisch Surinaamse boeven die 300srd verdelen ze onderling zie maar onze begroting, waarvan de cijfers niet kloppen, terwijl onze Pre-sident wiskundige is. 5000 vermenigvuldigen met 10ct is 5oo srd


  Maak melding

 4. Din mang fu Front sa din sabi…het komt ervan….soso plantage en dorps denkenden drapi.

  Da ding is: alla sani unu(Front) e verkwansel …no miki unu tiki moro slag anders a bevolking njang unu.

  Ik hoor een noch klagen een voor din man vin unu.

  Maar mi-boi wat in het vat zit !! (libi suma abi liti)verzuurt niet.

  Take your time.


  Maak melding

 5. Weer een bewijs: Suriname is volkomen ongeloofwaardig als een land om in te investeren. Zo blijven we pinaren hier met een halfgare Telesur of beter gezegd Telezuur.


  Maak melding

 6. Telesur zal niet kunnen concureren met deze twee bedrijven. Oplossing: kom met je eigen bedrijf op de markt. Je moet niet veel verwachten van mensen die kortzichtig zijn en de vrijemarktpolitiek niet begrijpen. KPN in Nederland heeft dit simpel opgelost door met hun eigen bedrijf (Telfort) op de markt te komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.