dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname start seismisch onderzoek voor kust

Suriname start seismisch onderzoek voor kust

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 okt – Suriname heeft een officiële aanvang gemaakt met seismisch onderzoek voor de kust. Volgens minister Lygia Kraag-Keteldijk is dit een van de voornaamste stappen naar uitbreiding van het continentaal plateau naar het maritieme noorden. Het Russische onderzoeksschip Karpinsky is van start gegaan in het gebied dat is toegewezen via de uitspraak in het maritieme geschil met Guyana.

Er is haast geboden. Suriname wil zijn claim om uitbreiding zo gauw mogelijk voorleggen aan de VN. De deadline is in 2009. “Suriname is op schema wat betreft de voorbereidingen voor het indienen van een claim voor de uitbreiding van het continentaal plateau naar het maritieme noorden”, zegt Kraag-Keteldijk. Gestreefd wordt naar uitbreiding met honderd en vijftig zeemijlen.

Dit komt bovenop de economische zone van tweehonderd zeemijlen uit de zeekust. “Bij het seismisch onderzoek zal de vastgestelde zeegrens door het Arbitrage Tribunaal geheel gerespecteerd worden”, zegt Hans Lim A Po, de juridisch leider van het onderzoeksteam. Behalve het verzamelen van seismische data, zal ook een milieu effectenstudie worden uitgevoerd.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

4 REACTIES
 1. Schurken en domoren kunnen mij iets moelijk duidelijk maken.
  Gaan ze weer geld uitgeven en verduisteren.
  Einde van de rit..niks.. niks… nothing.


  Maak melding
 2. Seismisch = betreffende aardbevingen.

  Dit komt bovenop de economische zone van tweehonderd zeemijlen uit de zeekust. “Bij het seismisch(aardbevingen) onderzoek zal de vastgestelde zeegrens door het Arbitrage Tribunaal geheel gerespecteerd worden”, zegt Hans Lim A Po,(a mang disi) de juridisch leider van het onderzoeksteam. Behalve het verzamelen van seismische data,(aardbevingen betreffende) zal ook een milieu effectenstudie(leeg laten vissen) worden uitgevoerd.

  Mi gado man ….Mi Jesus.C……Allah u-whakbar…Kotiluku.. dan weet ik het ook niet meer…….sidon bedonder Land &Volk…..bun dikki en bun dikki op weg naar VERKWANSELEN.

  Su op dit moment het land der kwelgeesten mi boi.(Front blijft land en volk kwellen)


  Maak melding
 3. Hallo! Hallo! noem Jagdeo geen: Jagdeo en zijn bende enz. enz…..(dan is hij honds brutaal nee toch, niet doen)dan heeft hij ergens in Rusland zijn studie genoten(gevolgd).
  Wat hebben wij eraan als de boel reeds verkwanseld is…slim proberen recht te trekken…Als hij(Jagdeo) iets aan Su. vraagt dan mag het, als hij het krijgt is een andere vraag.

  Daarom……….luister/lees
  Nee! nee! niet doen, veel respect voor deze man, hij wil teminste iets voor zijn land(Guya)betekenen…en dat is juist iets dat bij ons als Suri’s ontbreekt…wij staan liever achter leiders die ons recht in zee wil laten lopen(land ontvluchten)

  Ik denk eerlijk dat Jagdeo & Co. even en gewoon slimmer zijn dan heel Front…..sorry mensen ik moest het even zeggen….Jagdeo is onze Pres niet maar hij weet wat aanpakken is…wij verzuimen en houden het liefst elkaar in de gaten en te bedonderen voor wie.?..voor wie ? en waarom….zijn wij zo dom en achterlijk….Miki Gado jepi wie lobi Sranang.

  Meer hebben wij niet…alleen boeven zullen vanaf nu op ons afkomen.


  Maak melding
 4. Geachte redactie,

  Nogmaals, nogmaals, nogmaals!!!!!!!!!

  Deze Fronters o.l.v. Vene en Sardjoe waren eerder gewaarschuwd!

  Tranga yesi nomo nomo!!

  Internationale politiek mi boy,

  Internationale politiek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES