Surinaamse exportbananen worden weer winstgevend

2

PARAMARIBO, 19 sep – De export van bananen wordt voor het eerst in twintig jaar weer winstgevend. Dit meldt de Stichting Behoud Bananen Sector Suriname, SBBS. Voor dit jaar wordt een winst verwacht van minstens één miljoen dollar.

Het resultaat wordt toegeschreven aan hoge productie, gunstige prijzen op de wereldmarkt en efficiënter management. “Het is voor het eerst in twintig jaar dat het bedrijf het jaar niet zal afsluiten in de rode cijfers”, zegt SBBS-directeur Phillipe Dury tegenover de Ware Tijd. Ook het uitvallen van Caribische concurrenten door orkaanschade heeft een duit in de zak gedaan.

De marktprijs is omhoog geschoten de afgelopen tijd. “Onze inkomsten zijn letterlijk verdubbeld, waardoor we in plaats van vijf en zeventig duizend nu honderd en vijftigduizend euro ontvangen per week”, aldus Dury. De productie is verdrievoudigd sinds de teloorgang van het oude Surland enkele jaren terug, ook dankzij hulp van de overheid en de Europese Unie.


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.