zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameLeden Jungle Commando worden Surinaams ambtenaar

Leden Jungle Commando worden Surinaams ambtenaar

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 sep – Vijftig voormalige leden van het Jungle Commando worden binnenkort beëdigd tot ambtenaar. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. De ex-rebellen mogen dienen bij de Centrale Inlichtingen & Veiligheidsdienst, CIVD.

Het besluit komt in het kielzog van protestacties, waarbij een deel van de weg naar Oost-Suriname werd gebarricadeerd. De regering zou, ondanks afspraken over werkgelegenheid, maar geen besluit nemen. “We willen op een verantwoordelijke manier een oplossing brengen. er mag geen schreefgroei ontstaan in het ambtenarenapparaat”, zegt Sardjoe tegenover de Times of Suriname.

De ex-rebellen baseren hun claims op het vredesverdrag van 1992. In het verdrag zijn onder meer sociale en economische maatregelen opgenomen om de achterstand in het binnenland op te heffen. Ook is afgesproken een oplossing te zoeken voor het probleem rond de claim van binnenlandbewoners op hun woon- en leefgebied. De ex-rebellen hebben vaker protestacties gevoerd bij onder meer het parlement.

opening
Fernandes Express
BODO Party

41 REACTIES
 1. Geachte Hr. S. Ramdin,

  Ik ga van uit dat de Centrale Inlichtingen & Veiligheidsdienst, CIVD een instantie is die waakt over veiligheid en inlichtingen verkeer van de Republiek Suriname. Om te kunnen en mogen werken bij CIVD, ga ik ook van uit, dient men te beschikken over de nodige toelatingseisen, in de vorm van diploma’s. Daarnaast dient men integer te zijn als persoon en niet in aanraking zijn geweest met justitie of lid zijn van enig organisatie die geweld en andere misdadige praktijken op na houden. Men kan de leden van de “Jungle Commando” uit de jungle halen
  maar de “jungle” mentaliteit niet uit de leden. Gij zijt gewaarschuwd dr Sardjo !

  Don Hojot


  Maak melding
 2. Dit is chantage van het ergste soort.Hoe kan het dat criminelen mogelijk ook nog analfabeten een functie krijgen bij een Inlichtingen en Veiligheidsdienst. In moderne samenlevingen worden leden voor inlichtingen en veiligheidsdiensten gerecruteert uit de intelligentia.Het zijn hoogopgeleide en slimme personen. Maar in een bananenrepubliek als Suriname is alles mogelijk.


  Maak melding
 3. Ha ha ha ha ha gna gna gna gna gna.
  Op welk funktienaam worden ze ingedeeld, alsmede loongroep en ervaringsjaren? Tellen de jaren vanaf het tijdstip van de toezegging mee?
  Indien dat het geval is wordt het salarisschaal ….. periodiek 17. Het surinaams ambtenarenapparaat kraakt in haar voegen. Krijgen ze ter ontbossing nog een opleiding? Bijvoorbeeld “Leergang Stedelijke beschaving”


  Maak melding
 4. wanneer komen ze in dienst, de belofte was in 92 gemaakt , nu net voor het proces hebben ze een baan , en nog wel bij de inlichtingen-veligheidsdienst, wat deze regering niet voor over heeft ,voor een man, te doorzichtig , je moet oog kleppen op hebben om die gasten niet door te hebben


  Maak melding
 5. Wat, waarom ben ik naar school gegaan en ben ik geen crimineel, is dit het moraal die deze regering het volk wil bijbrengen.
  Het zal dan ook geen wonder zijn dat er steeds meer criminaliteit ontstaat en deze regering tot in Nederland mensen laat bespioneren.
  Ik hoop dat het volk dit gebeuren niet pikt en massaal de straat opgaat om hun misnoegen te uiten.
  Het is wat mij betreft zeer curieus dat juist nu ex JC leden tot CIVD ambtenaar wotden aangesteld.
  Als veiligheidsman heb je een gedegen opleiding nodig en mag je geen antecedenten hebben, waar hebben deze mannen de afgelopen jaren van geleefd?
  Is Santokhie uitgespeeld of wordt hij uitgespeelt, wie zal het zeggen, Fernald ook niet, Hassankhan dan, nee die is ziek.


  Maak melding
 6. Een regering dat voor tirannen zwicht
  zal meer verliezen dan lijf en goed,
  dan dooft t licht…….

  Gezichtsverlies voor deze ruggegraatloze poppekast dat zich regering noemt.


  Maak melding
 7. hoe kan een regering terroristen in een civd zetten dat begrijp ik niet van suriname straks ga je horen dat deze zelfde mensen voor een andere probleem gaan zorgen .


  Maak melding
 8. Beste Suri’s, dit is mij geen bekende blunder uit su. Ook bij de leider van JC, die zonder diploma en werkervaring de heele surinaams leger tegenstand bood vanaf de jaren 1986 tot en met oktober 1990. Dus de toekomstige ambtenaren, die gescreend zullen worden krijgen binnenkort een ambtenaren baan met een functie in de CIVD. Dus ze gaan bewapend lopen, makkelijker de staat politieapparaat om de tuin leiden. Maar de ex-militairen die wel een schoolopleiding hebben gehad en werkervaring hebben, die staan of hebben geen ambtenaren status. Wat nu…, vergroot Santokhi zijn veiligheid of hoe onveilig maakt hij het leven van de suri’s. .. Of het voormalige bewind van DD hoe Veilig was Suriname…

  Suri’s denken jullie erover na. Beter gezegd er zijn drie dingen in het leven”horen zien en zwijgen”. met deze standpunt kan je langer leven zei mijn grootouders, maar dit …. vul maar zelf in..


  Maak melding
 9. Is dit wel verstandig!?
  Volgens mij moet je een degelijke
  opleiding hebben om dit soort werk
  naar behoren uit te voeren.

  Ik wil niet negatief oordelen over
  onze binnenlandse broeders maar ben bang
  dat de dienstwapen soms voor privé doeleinden ingezet gaat worden.

  Ik hou mijn hart vast.


  Maak melding
 10. Volgens VP Sardjoe mag er dus geen scheefgroei ontstaan in het ambtenaren apparaat. Is dit dan niet je reinste volksverlakkerij.

  Ik vraag mij trouwens af wat de plotselinge bijdrage moet zijn van 50 man bij de CIVD waarvan wellicht de kunde en vaardigheid op, geheel andere vlakken beter tot zijn recht komt. Was het ook juist niet de bedoeling om het ambtenarenapparaat af te slanken ???
  Het schijnt dat alles mogelijk moet zijn in Sweet Sranang.


  Maak melding
 11. En wederom, ‘overnight’, 50 ambtenaren erbij in Suriname.
  In dit land hoef je niet te solliciteren maar je vormt gewoon een groepje met de juiste mensen, je dreigt en bijft binnen de wet, en zie daar: a life time job, with the Suriname government.


  Maak melding
 12. Personen die een baan ambiëren binnen een veiligheidsdienst moeten van een onbesproken gedrag zijn. Echter deze 50 mensen zijn terroristen. Er zouden toezeggingen zijn gedaan in het verleden. En door wie? Moet daarvoor heel Republiek Suriname ten onder gaan.

  Sardjoe man, ga een rok dragen. Dat pst beter bij je karakter. Of was er ook een scheef groei ontstaan op je banksaldo?


  Maak melding
 13. Mijn hart bloed……bij het lezen van dit artikel.
  Het is nu een feit,dat Brunswijk deze onkundige regering in zijn macht heeft.
  ex junglerebellen bij de veiligheidsdienst?????
  Waar zijn ze mee bezig in Suriname?
  Ik denk aan de jongeren die hun uiterste best doen op school,hopende op een goede baan,maar er is geen werk als ze hun diplama`s hebben gehaald how comes??Makkelijk toch ongeschoolde mannetjes van Brunswijk krijgen zomaar een baan,waar je kabeza moet hebben,maar blijkbaar deert het Vene en consorten niet,als ze maar kunnen regeren.
  En Het Stomme Stemvee Staat Erbij En Kijkt Er Naar.
  Maak je borst maar nat,er staat Suriname heel veel negatiefs te wachten,Mark My Words.

  Ik had Santoki hoger geschat ook Sardjoe,maar tja blablablabla alleen kunnen ze en Brunsie zijn voeten kussen.


  Maak melding
 14. Front is stront ziek.

  En het gaat hier om 50 man, waar moet de rest ?

  NPS neemt nu VHP om de boel(blakkaman) verder te bedonderen.

  Wat voor soort spel spelen NPS & VHP.
  Is Vtje echt zo DOM.


  Maak melding
 15. ik ben er eens met de reactie, dat zulke mensen kunnen niet in de in de inlichtingen dienst, omdat men vergeet dat grootste deel van hun en mensen uit t binnenland lijden aan posttraumatisce stoornis door de binnenlandse oorlog aan de andere kant vind ik t jammer dat sommige surinamers kennen hun geschiedenis niet dat dankzij die binnenlanse bewoners door hun opstand is de slavernij afgeschaft en tevens door hun bijdrage voor de tweede keer is Suriname bevrijd van de militaire machthebbers. Jullie hoeven niet speciaal naar de Universiteit en de V.W.O scholen van Suriname een kijkje te nemen doe t maar in Nederland dan zal je tot de conclusie komen na de Coronianen zijn de binnenlandse bewoners de meest geschoolde donkere surinamers, ondanks we laat school hebben gehad in t binnenland. ps ga niet naar discotheken of restaurants gan naar binnenland dan zal je zien men praat niet meer over hut maar over mooie stenen woning!


  Maak melding
 16. Mijn eerste reactie, “Mi Gado” dit is toch niet waar. waarom niet als parkeercontroleur of een of ander politieachtige baan om de stad schoon te houden bv. dan leren ze tenmininst eom iets positiefs te doen.
  bij de CIVD, heeft dit orgaan dan geen toelatingseisen als scholing en onbesproken gedrag. dat Vene en Sardjoe dementerende zijn vermoedden we al, nu is het bewijs geleverd. Al 15 jaar ( sinds 1992) slapen dan wakker schrikken en rotsooi uitkramen dat is wat Vene en Sardjoe als 20 jaar doen.
  Santhoki ik had altijd groot respect voor je. Als je dit toe laat zak je tot nietsnutter.
  Weg met dit rotsooi. FRONT Go Home.


  Maak melding
 17. zijn jullie nou echt zo dom hier om te denken dat deze broeders op kantoor gaan zitten met mooie computers en koffie pouze houden .denk toch na mensen wie is er beter in info te verzamelen in het binnenland ,geen hindoe ,pae,kafrie die dat kan hoor dus wie zet je daarvoor in precies ja. waar wij creolen en hindoe en de rest met slippers gaan gaat de bosneger pltvoets dus waarom geen gebruik maken van hun expertise op binnenlands gebied.plus is het niet het j.c dat vocht tegen zichzelf hoor
  dus er zijn nog meer criminelen die al een overheids baan hebben. wie denken jullie dat beter is om info te verzamelen ten aanzien van die illegale brazillieanen in het binnenland. menzen denk goed na en kraai geen onzin uit.


  Maak melding
 18. deze mensen weten precies waar ze mee bezig zijn. net als toen was er een groep bezig plannen te smeden en nu bijna 22 jaar later weer, maar ze zijn transparant.
  deze[st]frontregering kan zo kort voor het 8dec.proc een scheve verhouding met deze groep niet verteren.vandaar koste wat het kost daarom liever voor dan tegen hen. arme surinaamse volk staat op het punt weer een dikke tol te betalen,waar het niet zelf om vraagt , maar door de politiek erin gejaagd wordt
  ,herhaaldelijk worden er fouten gemaakt.
  waar is die zogenaamde democratie? wie kan mij zeggen wat een rechtstaat is en wat je er mee bedoelt wordt , mooie woorden die op drijfzand staan krachteloos en zwak zijn.zie maar wat is het symbool van de leeuw? [no nonsens]of de betekenis ervan? ja moed hebben en moed tonen in moeilijke situaties zoals deze.recht overeind blijven en de tiranie niet laten overheersen.
  let the lion sleeps ,
  leave him alone ,
  don’t wake up the lion!

  bongka


  Maak melding
 19. Dit is niet alles, zo gaan nu meer volgen, degene die geen baan hebben, zullen nu een groep vormen en met wapens straten blokkeren, dus die krijgen dan ook een baan.

  Ik hou me hart vast voor de volgende groep.

  Triest!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 20. Tafano @ ik wil je een ding vertellen ,wat in hun oor gefluisterd en beloofd is, halen ze steeds aan: bevrijding van Suriname,,,,,,? bevrijding voor ellende pina en fufuru :jij hosselt misschien jouw gowtu, doet wat je wil,Suriname staat momenteel op zijn kop daar profiteert men dik van,wie dacht op dat ogenblik aan trauma van binnenlandbewoners,ik weet dat er steeds geroepen werd dat ze hun woongebieden moesten verlaten,dus jouw eigen mensen hebben erook schuld aan…..,politiek werd lekker met ze bedreven ,zo hebben anderen de kans gekregen om de macht te komen.Wie gilt moord en brand over armoede het armevolk in stad , en binneland .een crimmineel hoort daarniet thuis, waarom heeft men geen interresse, voor het binnenland om het weer op te bouwen,of elders,neen een wapen dragen ,dit te richten op onschuldige burgers wanneer het ze zind,zij die kentucky hemelen ,wat een sjeng!!!


  Maak melding
 21. dhr Sardjoe is regiseur van zijn natak en het is echt na thiek voor Suriname.

  hoe zal zijn spel aflopen

  die oud J.C leden zijn nu tussen de veertig en vijftig jaar oud. volgens Dwight kunnen ze nog veel. ook under cover dus.

  Suleyman


  Maak melding
 22. Volgens mijn past een baan als boswachter of bospolitie beter bij die gasten, een baan als CIVDer is een beetje te hoog gegrepen. Een CIVDer heeft authoristie om binnen heel suriname te mogen opereren, dus die jongen zullen ook misbruik maken van hun bevoegdheden. En om een functie bij de CIVD te bekleden moet je behoorlijk wat in je mars hebben. Ik zal dit op de voet volgen.

  Alias Loeger


  Maak melding
 23. Die man is volgens mij niet helemaal lekker is zn hoofd!! Aan anderen die graag die functie’s zouden willen vervullen zou er een waslijst met eisen zijn en die mannen worden gewoon zomaar opeens uit het niks ambtenaren en nog wel bij Centrale Inlichtingen & Veiligheidsdienst, CIVD. Die mensen hebben in het verleden de veiligheid in gevaar gebracht volgens mij toen die “oorlog” er was.

  Dus als je even een paar wegen afzet en protesteert dan kan je alles voor elkaar krijgen??

  Als de Surinaamse regering Bouterse schuldig en crimineel vindt dan moeten ze deze mannen ook schuldig en crimineel vinden omdat zij ook gevochten hebben want daarom zijn ze toch ex-jungelcommando??

  Kunnen ze die Sardjoe niet naar huis sturen??


  Maak melding
 24. In hetland suriname,anno 2000/2007 is alles mogelijk of beter gezegd mag alles.
  not’no fout,toch?
  In de jaren 80 was het anders;werden mensen
  vanuit Santo gehaald om persoonlijke lijfie
  te worden of als leden v/d militie te worden
  ingezet.
  Destijds kom je zelfs geen windje(puf)laten of je werd al in de gaten gehouden.
  Zo was het, toch?


  Maak melding
 25. Tafano nu ga jij een stap te ver.
  Dankzij hen bevrijd van militair bewind.

  Jouw info schiet tekort mi-boi.

  Als jij het wil geloven of niet Kourou..accoord ging puur om niet het hele binnenland af te moeten slachten.

  J.C was echt geen partij: puur ontwrichting Su. economie..wist jij dit nog niet.


  Maak melding
 26. Hallo broerders en zusters,

  Eindelijk is pakromo er weer na een tijdtje weggeweest.

  Normaal leest ik elke dag maar geeft nooit of zelden commentaar.

  Omdat dit een decadent(c.q,lastig) onderwerp is wil ik toch effe mijn ei kwijt.

  NR.23 is mischien een alternatief,parkeer-controleur,etc..etc.)maar het is nu te laat,men had direkt in 1992 moeten doen,dan
  waren jongens blij als ze maar werkt hebben.
  Ze waren nog jong,en hun ego was nog niet zo
  hoog gestegen.

  En na 15 jaar weg blokkeren, heeft de regering veel geld gekost,3 miljoen per maand
  boodschappen loopt mist als de toeristen uit
  frans-guyana weg blijven.

  Dus rekent maar na broerders en zusters,alle
  commentaren ten spijt,verkeert ingeschat.
  Diploma’s,etc…etc. heeft niks te maken.

  Puur economisch en ook stabiliteit in de regio,want jullie moeten niet vergeten.
  Marrowijne is een lastig provincie,en dat kan
  je alleen, als je je eigen mensen inzet.
  Natuurlijk niet in paramaribo,daar heb je weer speciale mensen voor.

  Dus beste broerders en zusters,geen paniek.
  36 miljoen aan inkomsten per jaar minus salarissen van die jongens, blijf heel wat over voor onze economie,en kunnen we rustig
  wandelen over de oost-west verbinding.
  Geen beroving meer…!!!!, want als je die eenmaal maakt,piep je wel anders.

  Daar gaat ’t om waar ’t allemaal omdraait.
  Het mes snijdt niet alleen aan 2 kanten,maar 3 kanten, of mischien 4 zelfs.

  Groetjes broerders en zusters.
  Pakromo.


  Maak melding
 27. eindelijk gerechtigdheid; boslandcreolen zijn ook mensen, en wie zich niet aan de regels houdt, en belandt logisch in de santa boma..rechtsschapenheid moet ergens een oorsprong hebben..


  Maak melding
 28. Men zit lekker in Wildersland nedld domme kommentaar te geven op de surinamers.En denken dat julie beter zijn dan een ander ,want schoolbanken zijn alleen voor julie bestemd.Darom is er al in 30jaren geen enkel vooruitgang voor su .Alleen maar verdeeldheid,negatief


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES