Geldinjectie voor Suriname’s grootste reservaat

3

PARAMARIBO, 15 sep – Het Centraal Suriname Natuurreservaat krijgt financiële steun voor de eigen instandhouding. Een schenking van ruim vierhonderdduizend dollar door de Suriname Conservation Foundation, SCF, moet vooral de organisatie op peil brengen.

Met het beschikbaar stellen van middelen wordt een belofte ingevuld. “Dit is de reden voor oprichting van het SCF, de regering is verantwoordelijk voor instelling van natuurgebieden en wij zorgen voor de financiën. Het instellen is oké maar je moet wel over de middelen kunnen beschikken”, zegt SCF-voorzitter Wim Udenhout. Op die basis wordt ook samengewerkt met de regering.

SCF heeft genoeg middelen beschikbaar om meer projecten te financieren in voornamelijk het ruim anderhalf miljoen hectare grote reservaat. Er is alle vertrouwen in een goede afloop, zeker als ook de politiek zich inzet. “We hebben een ontwikkelingsprobleem aan het beheren”, aldus Udenhout. De kunst wordt een balans te vinden tussen ontwikkelingsdrang en milieubeheer.


3 REACTIES

 1. Conservation Foundation, SCF wil vierhonderdduizend dollar maar geven en wilt dan vierhonderdmiljoen dollar terug verdienen. Wij willen geen snoepgeld. Weten jullie hoeveel een buitenlandse student voor zijn studie betaald. Ga zelf in Amerika studeren en dan schrikt je van de colegegeld per jaar.


  Maak melding

 2. Egoisme en bittere hebzucht vieren hoogtij in het Suriname van vandaag. Op een zekere dag zullen ook deze reservaten zijn uitgegeven. Het duurt niet lang meer of de Irene vallen en de Brownsberg zullen verledentijd zijn.
  Alle geldinjectie ten spijt!


  Maak melding

 3. Pinto u heeft gelijk. Hoe komen ze aan kwik en waarom word kwik nog verkocht als het levensgevaarlijk is. Wat doet de wereld natuur fonds en wat doet Stinasu. Ze praten over zeeschildpadden, omdat de amerikanen het nodig hebben voor hun schildpadsoep.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.