“De wet geldt ook voor De Surinaamsche Bank”

3

PARAMARIBO, 7 sep – De bewering van de Surinaamse Bankiersvereniging dat de Deviezenwetgeving verouderd is, kan niet als argument worden aangevoerd voor de overtredingen begaan door De Surinaamsche Bank. Dit stelt oppositieparlementariër Kenneth Moenne. Wet is wet.

“Als er wetten zijn overtreden, zijn er wetten overtreden en het doet er niet toe of die wet verouderd is of niet. Je hoort als banktop de regels na te leven”, zegt Moenne tegenover de Ware Tijd. Het is dan ook zinloos in de bres te springen voor bankdirecteur Sigmund Proeve en diens voorganger Ed Muller. Beiden zijn terecht veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf en een geldboete.

Dat Proeve mag aanblijven heeft veel weg van een dubbele standaard. “Frappant in deze tijd is dat men heel vaak met twee maten meet. Maar dit heeft ook te maken met de politieke constellatie. In een groter perspectief zegt men dat het vonnis niet goed is. Met andere woorden: de rechterlijke macht kan fouten maken, wat wil zeggen dat we niet blindelings de rechtelijke macht moeten volgen. In het parlement zegt men dat inmenging in de rechterlijke macht in feite verboden is”, aldus Moenne.


3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.