Staking dreigt Surinaamse luchthaven lam te leggen

8

PARAMARIBO, 7 sep – De vakbond op de Johan Adolf Pengelluchthaven heeft met acties gedreigd als looneisen niet gauw genoeg worden ingewilligd. Een moeilijker in te willigen eis is de toekenning van titel op het gebied waar de luchthaven zich bevindt. Dat het zover moest komen wordt geweten aan laksheid.

De overheid, met name het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, zit al enkele jaren op een verzoek van de luchthavenleiding. Er kan maar niet besloten worden of deze de grond krijgt toegewezen of de SLM, die ook een verzoek heeft ingediend. Ook spelen de belangen mee van omliggende Inheemse gemeenschappen. Grondige modernisering en beveiliging moeten maar wachten.

Projecten in die richting moeten in de ijskast zolang niet duidelijk is wie het bewind voert over het luchthaventerrein. Onder meer het bankwezen wil geen zaken doen. S”We kunnen niet ons hele leven under construction blijven. De mensen weten wat moet gebeuren, maar de besluitvorming is veel te traag”, zegt luchthavendirecteur Alexander Imanuel tegenover de Ware Tijd.


8 REACTIES

 1. De spoeling wordt te dun omdat iedereen een deel uit de (financiele) pot wil.Familie brunswijk wil………. en de spa wil……….de regering wil…………..


  Maak melding

 2. Sinds wanneer kan een luchtvaartmaatschapij als de SLM een claim doen gelden op een luchthaventerrein? Nergens ter wereld is dit mogelijk, maar alleen in Suriname is zo een dwaasheid natuurlijk mogelijk. Luchthaventerreinen en gebouwen zijn internationaal altijd eigendom van de overheid en dat moet de SLM maar gauw gaan beseffen.


  Maak melding

 3. laten ze nou op schieten met dat ding , is je visite kaartje en eerste indruk voor de toerisme , dus regering of wie dan ook opschieten .of moet er een particulier of buitenland bedrijf een paar hec kopen om een nieuw vliegveld te bouwen ? duuuuuuuus ?


  Maak melding

 4. leg maar lam, misschien leert de slm nooit, hoe je je personeel moet belonen, alleen de directeur vliegt gratis..en surneds de volle pond laten betalen en kisten leasen alsof je eigenaar bent…


  Maak melding

 5. Particulier ,overheid staat lijnrecht tegenover elkaar?Zoals men weet is de overheid een slechte company(burokrassie,veel vergaderen,en besluiteloosheid etc)Dus JAP luchthaven moet geprevatiseerd in `sLands-belang.Er komen meer reizigers dus aanpassen op internationaal nivo is wel geboden.Een beetje opschieten is ook op zn plaats.Want voor je het weet raken we nog veel verder achterop…en niemand is hierbij gebaat.Een manager op internat.niveau is hard nodig!voor Jap-ie.


  Maak melding

 6. Aanpassingen zijn hard nodig,zoals verharde parkeerplaatsen.
  En een slurf van en naar de vliegtuig met het slecht weer.
  Betere inrichting van de aankomst en vertrek hal, snellere afhandeling bij de balie en mp.
  Mensen moeten op een redelijke wijze behandeld worden.
  De mp’s,en baliemedewerkers moeten een betere communicatie training krijgen om met mensen te kunnen communiceren. bvd R. Krishna


  Maak melding

 7. Laten wij onze ex-landgenoten maar laten opdraaien voor de extra kosten. Aldus Read, C-47, SLM en Vene. Op iedere ticket betalen we al US$20 per persoon aan de SLM ook al vlieg je niet met die sukkels.
  Het is een en al een rommel daar net zoals de rest van suriname.


  Maak melding

 8. leg maar lam, vliegen met de slm is geen zekerheid, als je een ok ticket hebt. dan moet je opeens optijd aanwezig zijn, zogenaamd als je een klm ticket hebt, want anders boekt klm alle stoelen met slm passagiers…dat overkwam onlangs in mei op zanderij…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.