maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieChina Aluminium geen stok achter deur Suriname

China Aluminium geen stok achter deur Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 aug – De China Aluminium Company is geen stok achter de deur bij de onderhandelingen met Billiton en Alcoa. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Weliswaar worden gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van ’s werelds derde grootste aluminiumproducent.

Maar die hebben meer een aftastend karakter. “We zijn bezig te onderhandelen met de Billiton en Alcoa over de productieactiviteiten in West-Suriname. We gaan er natuurlijk van uit dat we komen tot een overeenkomst, waarbij we het bauxiet de komende jaren veilig kunnen stellen”, zegt Rusland. Het betekent niet dat je niet met derden mag praten over de stand van de bauxiet- en aluminiumindustrie.

Het gaat er vooral om te horen wat de Chinezen denken over de ontwikkelingen in de sector. Suriname en de beide bedrijven verschillen van inzicht over de opzet van een geïntegreerde bauxietindustrie in West-Suriname. De regering denkt meer over te kunnen houden als lokaal verwerkt wordt. De bedrijven vinden het te duur. Dat dwingt tot verder denken. “Als blijkt dat de bauxietmaatschappijen er geen invulling aan kunnen geven, dan moeten we kijken hoe we dat wel kunnen realiseren. De Chinezen zijn bezig zich te oriënteren en ik denk dat we op korte termijn van hen zullen horen hoe zij de ontwikkeling in West-Suriname zien”, aldus Rusland.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. o mijn god in de hele wereld is men voorzichtig met de chinezen ook in afrika wordt er met argus ogen gekeken naar de omtwikkelingen. hun eiegen bossen zijn leeggekapt met als gevolg overstromingen en natuurrampen. weetje hoeveel eetstokjes er per dag in shina erdoor heen gaan.
  ik hoop dat de bevolking de straat op gaat als de regering het land uitverkoopt aan de chinezen.


  Maak melding
 2. de bedrijven vinden het te duur…

  Suriname niet happen.! Na de deal zullen ze samen gaan….watch out.

  BHP is van plan Alcoa deels over te nemen.

  China Aliminium altijd als concurent achter de deur houden

  voet bij stuk houden dat er lokaal eindproducten kunnen maken= werkgelegenheid.

  geen 50 jarige deals maken, denk aan de nakomelingen aub.


  Maak melding
 3. Eindelijk gaan de ogen open van jullie ….boeven….
  Gewoon harde eisen stellen om eindproducten te maken in suriname zodat werkgegelegheid gecreeerd kunnen worden.

  die gasten willen alles naar hun eigen land importeren en vandaar verwerken en dan gaan ze aan jouw verkopen voor meer geld.

  maar jullie ogen zullen nooit open gaan.
  van een dagu gaat in 7 dagen open maar van jullie niet.


  Maak melding
 4. Snekie-Tere,

  Dus alle hoge amtenaren in deze regering zijn dus driedubbele overgehaalde omgekeerde ezel-dagu’s.

  Omdat hun ogen nooit open zijn gegaan voor de noden van het Suri Volk, alleen voor hun eigen zak(k)en. Snap jij het , dan snapt iedereen dat.

  vriendelijke Groeten,……..


  Maak melding
 5. Ontwikkeling in eigen land betekent werkgelegenheid, en meer werk betekent een gezonder Suriname. Maar de boevengilde wilt alleen zichzelve verrijken. Misschien wordt het tijd de boeven aan China te verkopen. Of nee, we zullen ze geld toe geven hun te mogen hebben.


  Maak melding
 6. Ha ha ha , wedden dat Suri met de chinezen in zee gaat, over de bauxiet, hout enz. enz.. Geld heeft veel macht. China reist rond de wereld rond op zoek naar materialen. De mens is altijd te koop, hangt af wat je wilt bieden ( Prins Berhard toch ook vroeger ).Op de long run zal Suri last krijgen , van de dingen die nu gebeuren. Er zijn nu al duizenden nieuwe chinezen, brazilianen en andere allochtonen in suri. Suri heeft nog geen half miljoen inwoners.Een modern suri echtpaar maakt anno 2007 maar maximaal 2 kinderen. De chinezen daar 4 of 5 kinderen. Voordat je denkt nemen de nieuwe chinezen de overhand en omdat zij de suri nationaliteit hebben kunnen zij ook een politieke partij openen. En zo bepalen zij straks wat er in suri moeten gebeuren. TIME WILL TELL. Wij hebben nu al gezien wat er met de Toonbanken – winkels gebeuren, deze worden allemaal opgekocht door de nieuwe chinezen en tot supermarkten gebombardeerd. Teki un ai loekoe sang go psa nan sranang. sari.. en nogmaals sari. Na Superman wan kan jepi Sranan !!

  Sandokan


  Maak melding
 7. Zoek op: Finland + aluminiumsmelter

  Je zult ontdekken dat enkele scandinavische landen, in samenwerking met Alcoa en Ned., gigantische grote smelters aan het bouwen zijn. De scandinavische landn beschikken over zeer goedkope energiebronnen. Bauxiet moet dus als goedkope grondstof worden aangevoerd uit de ontwikkelingslanden.
  Minister Rusland is dus bezig aan het ontwikkelen van een alternatieve partner.
  Dit om de druk op Suralco/Alcoa en Billiton op te voeren akkoord te gaan met het maken van het eindprodukt in Suriname.
  Gezien de reeds gepleegde investeringen in die Scandinavische landen denk ik, dat deze twee aluminiumproducenten niet gewillig zullen zijn.
  Het alternatief ligt dan begrijpelijk voor de hand!

  Srika


  Maak melding
 8. Wie houdt wie voor de gek. China Aluminum is wel degelijk een stok achter de deur. Maar daar is natuurlijk niets fout mee.
  Als het niet rendabel is voor de alcoa of billiton om een volledig geintegreerd bedrijf op te zetten vanwege hoge energie kosten etc etc. Hoe gaat het voor de Chinezen dan economisch wel rendabel zijn? Of hebben ze dan ook andere zaken op het oog met deze deal?


  Maak melding
 9. Als je alleen maar aluminiumfolie
  ken produceren.
  De helle wereld gebruikt als verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen enz..
  Je heb gegarandeerd genoeg afzet markten.


  Maak melding
 10. Het lijkt me slim als de Surinaamse overheid ook RUSAL,een van de wereld top drie aluminiumproducenten, een kans geeft om in Suriname actief te worden.RUSAL, is een Russische aliminiumproducent die o.a. actief is in o.a. Rusland, Nigeria en Guinee.

  Een jointventure van Suriname met RUSAL lijkt me een goed idee.Suralco en Biliton hebben de plannen reeds klaar.Bauxiet ontginnen in Suriname, en de grondstof verwerken tot aluminium op Trinidad en Ijsland.Suralco en biliton hebben Suriname in 40 jaren geen geintegreerde aluminiumindustrie opgeleverd.

  In Nigeria, ontstaat er nu een aluminiumindustrie. Men maakt er hoogwaardige pannen en potten, bouwelementen en balken voor de huizenbouw, dakplaten, aluminiumfolie en miljoenen tubes voor de cosmetische,farmaceutische en consumptieindustrie.Kortom in de Caricom en Zuid-Amerika zou Suriname een belangrijke leverancier van dit soort producten kunnen worden.

  En als Suralco en Biliton, Suriname zouden willen chanteren door te dreigen om hun activiteiten in het land te staken, laat ze dan maar gaan.Er zijn belangrijke wereldspelers in de aliminiumproductie die in Suriname hun activiteiten graag zouden willen uitbreiden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES