donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse grond erg in trek bij Nederlanders

Surinaamse grond erg in trek bij Nederlanders

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/DEN HAAG, 13 aug – Bouwgrond in Suriname is erg in trek bij Nederlanders van Surinaamse afkomst. Dit meldt de Ware Tijd. Individuele kopers hebben in 2006 alleen al voor ruim tien miljoen geïnvesteerd. Drie grootinvesteerders doen er een schepje van vijf miljoen euro bovenop.

De drie willen onder meer investeren in een attractiepark in Commewijne en toerismeprojecten. Er is sprake van een opleving. “In 2005 was de belangstelling niet zo groot”, zegt Robby Bhoendie van de in Den Haag, Nederland, gevestigde Dutch Suriname Business Club. Voor 2007 wordt nog meer groei voorzien tot zelfs een verdubbeling van het aantal investeringen.

Het gaat dan meestal om de opzet van een vakantiewoning of remigratieplannen. “Niet alleen de Surinaamse Nederlanders, maar ook Hollanders hebben groeiende belangstelling voor een stuk grond in Suriname”, aldus Bhoendie. De club wil nog meer investeringen aantrekken, behalve de drie grote. In Paramaribo zal een filiaal worden opgezet om investeren in Nederland te accommoderen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

17 REACTIES
 1. welke zoon heeft nu weer 600 ha gekregen van deze regering waar zijn vader ook een bekende politicus is? wanneer stopt dit nou. Ik heb gewoon moeten betalen voor mijn perceel en dan lees je dit.


  Maak melding

 2. Niet zo vreemd dat dit gebeurt. Met alle politieke spanningen in Nederland de afgelopen jaren zijn er heel wat SuriNeds (wat een afschuwelijk woord!!) die alvast plannen beginnen te maken om -indien de situatie in Nederland ECHT onhoudbaar wordt- terug te keren..

  Ter info: Er is sinds een periode van ongeveer 2 á 3 jaar een behoorlijk emigratiestroom op gang vanuit Nederland. Niet alleen allochtone, maar ook autochtone trekken weg. Heeft allemaal te maken met de politieke situatie. De sfeer wordlt langzaam grimmiger en tolerantie is op zijn retour..


  Maak melding

 3. Zijn er weer oplichters bezig…mensen kijk uit din boy’s no di miki grap….laat men jouw niet lokken.

  Zij vinden Surneds de licht…(Surneds idi ligti gi din heavy boy’s) no go du dong likie din trawang..soso scheermes drapi.

  De laatste dagen heb ik ook enkele telefoontjes ontvangen…de lappen grond liggen pan klaar…maaaaaarrrrr!!!!!!! gewaarschuwd.


  Maak melding

 4. ai corruptie nr ?????, niemant kan het je vertellen. en het gaat zeker om een groot stuk land. ik ben benieuwd waar van commewijne het komt.maar ja zo blijkt het door te gaan. er is een beetje bloei en iedereen wilt oogsten. nederlanders chinesen en de buren mogen we zeker niet vergeten, al deze landen hebben geld en ze kunnen alles doen in sur. maar ook deze keer is de surinamse bevolking de klos (behalve de ministers). surinamers gaan voor de deur van een pretpark (of wat het mag worden)staan kijken,of wachten tot er fam. uit nederland komt om je mee te nemen(als je geluk heb).deze investeerders kunnen in sur al hun zwart geld heel makkelijk wit wassen. en daar gaat het toch allemaal om.


  Maak melding

 5. Zelfs Soldier: 001. Brunkie gaat Hotel en Villa’s daarnaast volkswoning bouw in Albina opzetten.
  Via Somo heeft hij enkele vierkante kilometers domeingrond kunnen binnenhalen.

  Wat een vloek ! wat moet de man en vrouw in Su. nog meer mee maken om deze gasten met daadkracht het land uit te blazen.


  Maak melding

 6. Tuurlijk met surinamers in Nederland gaat het een stukke beter en kunnen ze hun vermogen weer in eigen land steken.

  Laat die coriniaan ophouden met de illusie dat Nederlandse surinamers geen recht hebben om surinaams te zijn.

  Want zonder wij Nederlandse surinamers was suriname nog steeds brokobaka niveau.


  Maak melding

 7. De suri lijders zijn vierkant tegen suri/neds in het overheids-apparaat..bang voor eigen hag-je..

  Welnu laat ook verbieden de gelden die dagelijks worden overgemaakt en de pakketten..

  Steek ook een stokje voor de suris/neds die dagelijks speciaal door de slm/klm worden gehaalt en gebracht..

  Dan wil ik zien wat de slm verder kan betekenen…

  Haleluja..price het beleidt..


  Maak melding

 8. hahahahahhhahahaah Tjaoumin,wat bedoel je daar nou mee”zonder wij Allochtoonsche Surinamers,was Suriname nog steeds brokobaka niveau”?????Wat voor toegevoegde waarden hebben hun in Suriname ?In Nederland maken ze geen kip klaar laat staan in Suriname,hahahahhah aiiii bajaaaaaa als een blanke dit zou lezen zou die echt in een grote deuk liggen,dream on boi hahahahhahahahah.

  Of misschien bedoel je die paar euries ,wat jullie naar je familie sturen????Die paar euries die ze tot luibakken maakt?????????
  En met zeker 75% van de Surinamers in Nederland gaat het niet best,veel schulden,de deurwaarders hebben het erg druk,dit weet ik van mijn vriendin die bij het grootste deurwaarderkantoor van Nederland werkt,dus kom niet met je grootsheidwaanzin hier jere Tjauw.

  Meteen zijn er een paar reactie`s hier te bespeuren,die de plannen van Commewijne met de grond gelijk maken,waarom kan het niet op een eerlijke manier zijn gebeurd,gelijk hebben jullie je commentaar klaar,en deze so called SuriNed. hebben het goed met Suriname voor??????????
  Neen ze zijn bang heel bang,dat het steeds beter zal gaan met Suriname,de Hindustanen en Chinezen zorgen daar wel voor,dan zijn al hun bigiting dat het o zo goed gaat met ze in Nederland aan diggelen.

  Gelukkig is deze generatie Surinamers,verstandig,ze merken en voelen dat Wilders in op mars is,dus beginnen ze met het plannen naar hun land te emigreren.Ook de Blanke Nederlanders,gaan steeds meer hun voelsprieten op Suriname richten,welkom bakra`s zeg ik dan,WE NEED YOU.


  Maak melding

 9. nou nou wat allemaal nonsens in su.

  Als wij nederlandse surinamers terug wil remigregeren terug naar su is het een hoop ellende jemoet zoveel meemaken zoveel doen.

  terwijl die chinezen enz voor gemakkelijk aan papier komen om in su te blijven

  als iemand van de regereing dit leest
  suriname is alleen misschien 20% bevolkt 80% is bos ik vindt van iedereen die in suriname is geboren recht heeft om een stuk grond te krijgen van de regering. zelf als je een nederlandse nationaliteit hebt maar je bent in suriname geboren. als dat zo was kunnen we suriname gelijk uit deze raar situatie helpen want dan kunnen wij nederlandse suri meer investeert en land tergelijke tijd opbouwen op 2 benen staan en weg miet die corruptie


  Maak melding

 10. Ga maar belasting dienst fu Holland sa broko yu mars.(Su geeft binnenkort alles door let maar op)
  Min. mag er 12.000 euro meer niet.
  Dus wie daar zaken heeft mi boi voorzichtig tamara soso ba-ba-ri


  Maak melding

 11. Heb vernomen dat airfrance/klm niet meer op zanderij gaat landen(sporadisch)maar in Fransguyana vanwege de bezuinigingen van de maatschappij.Passagiers gaan met pendelbus naar paramaribo enz. enz.
  Vandaar ,misschien,?,albina aantrekkelijk maken!


  Maak melding

 12. De lege-kavels,jungle..moet afgelopen zijn.Er komt een nieuwe wet!dus buitenlandse eigenaren let op uw kavels.Kavels die 5 jaren leegstaan worden verbeurd verklaard.Dag investering ,dag kapitaaltje


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES