maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname volgt gedrag aluminiummarkt met argusogen

Suriname volgt gedrag aluminiummarkt met argusogen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 jul – Suriname volgt de ontwikkelingen op de aluminiummarkt op de voet. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Onder meer de berichten over mogelijke overname van de Amerikaanse aluminiumgigant Alcoa door BHP Billiton worden nauwgezet gevolgd.

Het is een kwestie van economische overleving en daarop afgestemde strategie. Immers, als BHP Billiton Alcoa overneemt, zal dat ongetwijfeld zijn weerslag hebben op de onderhandelingen over de bauxietreserves in West-Suriname. “Als de twee in elkaar opgaan, betekent het dat twee spelers één geworden zijn. Maar ook daarvoor zijn economische strategieën”, zegt Rusland in het STVS-journaal.

De twee overheidsteams die de onderhandelingen moeten voorbereiden weten ook internationaal van wanten. Voorlopig wordt nog vanuit gegaan dat de twee maatschappijen als aparte entiteiten optreden. “We blijven de ontwikkelingen volgen, omdat het allemaal van belang is voor de inkomsten van de staat”, aldus Rusland. Het strategisch belang van de voorraden wordt evenzeer in het oog gehouden, nu verwacht wordt dat de vraag vooral zal stijgen in China en India.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Gregory Rusland! Geloof me aluminium zal meer op brengen! L.B.B. heeft geen verzamelvergunning en export vergunning voor biologische materiaal gegeven aan de Amerikanen van Smithsonian. BHP Biliton heeft het materiaal naar Amerika gesmokkelt. Voor de Surinaamse Universiteit is er niks verzamelt. Vaak probeerde ik duplicaten te lenen en helaas geven die Amerikanen niks. Amerikanen werken als consultancy job voor SRK en smokkelen alles wat belangrijk is in die schepen voor Amerika. Suriname laat je niet plunderen! Verkoopt alleen aluminium!
    TANG BOENG ENTOMOLOOG!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES