dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieUitwisseling politiekorpsen Suriname en Aruba

Uitwisseling politiekorpsen Suriname en Aruba

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIB/ORANJESTAD, 24 jul – De politiekorpsen van Suriname en Aruba gaan frequenter informatie uitwisselen. Dit meldt het ministerie van Justitie & Politie. Er zijn overeenkomsten gesloten om samenwerking te bestendigen.

De aandachtsgebieden zijn behalve informatieuitwisseling, ook de uitwisseling van expertise en kennisbeheer. De overeenkomsten zijn gesloten tijdens het bezoek van een Surinaamse delegatie onder leiding van korpschef Delano Braam. De bedoeling is vooral de internationale misdaad effectiever te lijf te gaan, meldt Justitie & Politie. De overeenkomsten liggen in het verlengde van de justitiële samenwerking.

Die is eerder dit jaar bezegeld tijdens het bezoek van procureur-generaal Subhaas Punwasi aan de Antillen. Toen is onder meer besloten structureler samen te werken. Suriname heeft intussen informatie verstrekt in een witwaszaak op Curaçao. Toen een op de luchthaven Hato aangehouden Surinamer de herkomst niet kon verklaren van negentigduizend dollar die op hem werd gevonden, heeft Paramaribo informatie verstrekt. De man is intussen veroordeeld.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES