vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieChina helpt controle opvoeren in Surinaamse haven

China helpt controle opvoeren in Surinaamse haven

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 7 jul – China heeft experts naar Paramaribo gestuurd voor oriëntatie op de Nieuwe Haven. Het bezoek moet de basis leggen voor geautomatiseerde controle van vrachtcontainers. China gaat helpen de efficiëntie te vergroten.

Er wordt binnenkort een scanapparaat geïnstalleerd. “De capaciteit om containers te strippen kan nu anders aangewend worden, leeg halen hoeft niet meer”, zegt directeur Roy May van de Belastingdienst. Vooral de controle op containers uit China zal dan een stuk makkelijker vallen. Nu gaat dat nog moeilijk, ook al omdat de bijbehorende documenten allemaal in het Chinees staan.

Het doorlichten van de containers is dus maar een deel van de oplossing, zij het een belangrijk deel. De verwachting is dat de invoerrechten drastisch zullen stijgen. “Er moet wel een modus gevonden worden om alles verstaanbaar te krijgen. We willen precies weten in de containers zit en wat de waarde is”, aldus May. De laatste jaren is de aanvoer vanuit China aanmerkelijk gestegen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

9 REACTIES
 1. Wij hebben sinds jaar en dag van doen met Chinesen en China, maar niets wijst er op dat die “mmur” tussen ons ooit zal kunnen worden doorbroken. Die mensen zijn zo gesloten als een koppakking.


  Maak melding

 2. t Oog van de meester maakt t paard vet. Niet zolang geleden werd gesteld dat t gegeven paard(kwestie te bouwen huizen)niet in de bek gekeken moest worden, nu wordt t een tandje hoger opgeschroefd door scans beschikbaar te stellen ter controle. Zo komt china dus weer een stukje verder met Su. afhankelijk te maken, tot de regering in Su. erachter komt niet verder te kunnen zonder aan t handje van China te lopen. China stelt apparatuur beschikbaar om containers uit china te controleren, en ik vraag me nu echt af : wie houdt nu wie voor de gek? Als de kat op t spek gebonden wordt moet men niet raar opkijken als de spek weg is .MIAAAAAUUUW


  Maak melding

 3. Bij de douane lekt de koppakking, krijgen ze water bij de (wijn) olie.
  Hoe dan ook dit is een positive ontwikkeling. Nu kunnen de containers automatisch doorgelicht worden. Hoeft niemand van de douane aan te spullen te zitten, er is altijd een goed en volledig beeld van de inhoud en het gaat veel sneller.

  Vraag je nog. Leren we ook verantwoord met het apparaat omgaan? Of is het na 2 weken defect? Kunnen ze weer alles met de hand doen. 😉


  Maak melding

 4. al mijn dure spulen zijn gestolen door de douane in sur, kom mijn niet vertellen dat het iemand anders is,ze hebben je steutel van de auto,en zo word al je spullen gestolen, en daarna word de auto ook netjes op slot gedaan. schurken zijn ze.


  Maak melding

 5. Chinees is geen wereldtaal. Weigeren in te klaren of ambshalve heffen tot ze met voor de ambtenaar leesbare gegevens komen. Doen ze het ook zo bij de US of EU? Ik denk het niet!


  Maak melding

 6. De chineze overheid heeft toestemming verleend aan KEMA-Keur. Producten worden in China eerst gekeurd voordat ze worden uitgevoerd. In Su wordt alles maar gedumpt. onveilege auto`s enz.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES