zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname wil goede militaire relatie met Venezuela

Suriname wil goede militaire relatie met Venezuela

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 jul – Suriname is voorstander van goede relaties met Venezuela op onder andere defensiegebied. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. De relaties hebben zich goed ontwikkeld de afgelopen jaren en dat mag van Paramaribo ook zo blijven.

Er zijn zelfs perspectieven ontwikkeld voor uitbouw. De relatie wordt aangemerkt als constructief en goed genoeg voor uitbouw. Fernald en ambassadeur Francisco Jesus de Simancas van de Bolivariaanse Republiek Venezuela hebben tijdens een onderhoud geconcludeerd dat uitkijken naar verdere samenwerking op zijn plaats is. Daarom zal binnenkort een evaluatie worden gepleegd.

Het is de bedoeling dat de verschillende overeenkomsten op defensiegebied onder de loep genomen worden en mogelijkheden voor uitbreiding bekeken worden. Gedacht wordt aan gemeenschappelijke trainingen en opleidingen en het woningbouwproject op de oude plantage Voorburg, dat bestemd is voor militairen. Ook bij de realisatie van de Surinaamse kustwacht is mogelijk een rol weggelegd voor Venezuela.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Chavez gaat lekker meespelen ,maar hij weet ook dat de legerleiding lekker 6 weken in the belly of the beast heeft doorgebracht. dus hij vertrouwd ons voor geen cent.
  hij speelt gewoon keep your friends close, but keep your enemies even closer.


  Maak melding
 2. Ok prima, ik denk dat ik de volgende twee trainingen zie opdoemen:

  Surinaams-Venezolaans konvooi op de Nickerie rivier (en hele westgrens)

  Venezolaans-Surinaams konvooi op de Cuyuni rivier (en hele oostgrens)

  Jagdeo in a sandwich:-)


  Maak melding
 3. Zeer verstandige beslissing!!!Ik heb het al eens op een forum gezegt,Venezuela maakt al sinds tijden aanspraak op zeker de helft van Guyanees grondgebied.We weten dat de schoft van Guyana Bharrat Jagdeo Surinaamse eigendommen tracht te stelen en te annexeren en als de Guyana dan toch nog Suriname wil aanvallen,dan moet dat in het militair pact Suriname-Venezuela zodanig zijn opgesteld dat die schoften in Georgetown een dodelijke messteek kunnen verwachten in hun rug!!!Want wie wil stelen,moet ook maar boeten!!


  Maak melding
 4. Suriname is voorstander van goede relaties met Venezuela op onder andere defensiegebied. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie.

  Minister Ivan Fernald,dat mag toch niet van oome Bush!!

  Ik ga het vertellen aan oome Bush.
  wacht hij gaat je mrs voor je breken hor!

  Sterkte!!!


  Maak melding
 5. En maar kletsen dat Suriname China niet tegen zich wil hebben want China is een wereld macht.
  Hoe staat het met Amerika (Bush en consorten)? Is USA geen wereld macht.
  Suriname laat mij niet lachen met jullie ééncellige hersenen want steeds spreken jullie elkaar tegen.
  Taiwan is een tegenpool van China maar Venezuela is een luis in de pels van USA.


  Maak melding
 6. Dewanand,

  Wanneer dieven in je huis komen om je persoonlijke eigendommen te stelen,wat doe je dan?Zeggen tegen die gasten dat je dan alles eerlijk wil verdelen?Neks van aan,opkrassen met die criminelen in het tigrigebied en de Corantijn rivier!!Ze hebben daar niets te zoeken!!Willen ze olie?Dan mogen ze Chavez uitdagen,maar dan zal het gauw bekeken zijn met Jagdeo,want Guyana is dan niet meer,bezet en geregeerd door de Chavisten….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES