Regering Suriname zoekt geld voor asfaltering

12

PARAMARIBO, 5 jul – De regering kijkt driftig uit naar financieringsmogelijkheden voor asfaltering van de Afobakkaweg. Dit zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling, RO. Taiwan mag dan wel een groots gebaar hebben gemaakt met zijn financieringsaanbod, maar een optie is dat niet echt.

De uitgangspunten van het buitenlands beleid mogen niet zonder meer op het spel gezet worden. “Ik denk niet dat Taiwan zonder meer 1 miljard dollar zal stoppen in de ontwikkeling van Suriname zonder dat ze daar iets voor terug kunnen krijgen. We kennen de politieke verhoudingen in de wereld “, zegt Felisi tegenover de Ware Tijd. Als mogelijke bronnen worden nu genoemd de aannemer Dalian.

Het Chinese bedrijf voert nu zijn tweede grote asfalteringsproject in Suriname uit. Ook andere buitenlandse donoren zijn in beeld, waaronder de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB. De bank lijkt niet onwillig. Eerder is besloten de ongeveer honderd en veertig kilometer lange weg van Meerzorg naar Albina te financieren. De Afobakkaweg is de belangrijkste link over land naar het zuiden.


12 REACTIES

 1. het geld is te vinden op de rekeningen van de families van henk arron en jaggernath lachmon… de erfenis van de eerste toelage die uitgekeerd werd na 1975.. pluis alle zwitserse rekeningen af….


  Maak melding

 2. Het is van China het is van Taiwan het is nooit gratis.
  Dus zoek voordeel en geen nadeel.

  Hallo maar zorgu oenoe no go sidon njang na monie.
  Klootzaak’sels !
  Het begint een het zelfde liedje teworden.

  Fromulogen !!!!!!


  Maak melding

 3. goeie plannen , wat denk je van de rekeningen van bouterse alibux koetie en de hele militaire raad , maar daar gaat niet om het gaat erom dat de regering naar middelen zoekt om een weg te asvalteren ga zo door N.F


  Maak melding

 4. minister van r o als je verder kijk dan je neus lang is hoef je niet ver te zoeken . hoeveel landen staan in de rij om in su te investeren ? su heeft genoeg te bieden , vraag maar aan die canadezen die het land nu leeg roven b.v , die weegschaal van ze zal wel wat goud vergeten zijn te wegen . goeie tip he .sterkte


  Maak melding

 5. een land dat geen geld heeft voor het op poten zetten van infrstructuur is gedoemd. Dit soort zaken dienen uit besparingen door de staat gefinancieerd te worden. Dat zeg ik niet maar dat leer je op het lyceum in Suriname by economie 1. Of leren alleen de studenten dergelijke kost en gelden er andere regels voor de regering? Wanneer oh wanneer zullen ze het daar leren? Inderdaad No. het is de BEDELVAART, schande, schande…….


  Maak melding

 6. het geld is te vinden op de rekeningen van de families van henk arron en jaggernath lachmon… de erfenis van de eerste toelage die uitgekeerd werd na 1975.. pluis alle zwitserse rekeningen af….

  Voorwaars_goal

  Wat dacht je van Bouterse!!?? Toen hij aan de macht kwan had Su bijna 1 miljard aan buitenlands valuta in kas, dat ook heel snel verdwenen was!!!!!!


  Maak melding

 7. Ga bewust en zorgvuldig om met het aantrekken van middeln ter financiering van de asfaltering.
  Indien taiwan 1 miljard wil investeren en hun voorwaarden zijn zachter dan dat van China, wat let jullie om met Taiwan in zee te gaan.
  Het is Suriname die voordeel moet behalen en Suriname moet doorgaan als een soevereine staat.
  Indien China de duimschroeven aanlegt voor Suriname kunnen wij dan spreken van een soevereine staat?
  Suriname toon nu jullie moed en ga de gesprekken met open vizier tegemoet. Ale opties en voorwaarden dienen zorgvuldig te worden geanaliseerd. Suriname heeft de kennis in huis en zo niet dan deze maar binnen halen want 1 miljard is niet niks en straks kan dit de nekslag betekenen. Dus doe je huiswerk zoals het hoort en laat Suriname zo goed als mogelijk achter, als ware het je eigen lening die je afsluit, voor de nakomelingen in Suriname.


  Maak melding

 8. Geachte redactie,

  Toen de NDP regering met haar toenmalige President Julius Wijdenbosch intensief bezig was met de bouw van de brug over de Suriname rivier en volgens een overeenkomst met de Republiek China hard aan de weg timmerde om de straten van Paramaribo te asfalteren, waren het toch grote delen van deze coalitie, die actief bezig waren alle plannen de grond in te boren?

  Onder de deuren van de hotelkamers van buitenlandse investeerders, werden er zelfs dreigbrieven gedeponeerd, om deze buitenlandse investeerders te bewegen, het land zo spoedig mogelijk te verlaten en niet met de regering Wijdenbosch samen te werken.
  Een ordinaire houding die eerder niet voorkwam in de politieke geschiedenis van Suriname.

  Zelfs politie bewaking moest de voormalige President Wijdenbosch erbij halen om de voordering van de bouw van de brug over de Suriname en de Coppenamerivier te bewaken, opdat deze voor Suriname strategische bruggen, door Ballast Nedam afgemaakt konden worden.

  Als ‘ordinaire varkens’ zijn deze zogenaamde politieke leiders van de oude orde, o.a. geleid door de toenmalige SPA voorman Fred Derby en de NPSer Otmar Rodgers, in Paramaribo te keer gegaan om hoe dan ook Wijdenbosch te ‘Killen’. Trouwens, waar had toen deze huidige President Venetiaan zich verscholen?

  Men moest en zou zich wreken t.a.v. een eerder besluit, welke tijdens de Revolutie genomen was om het West-Surinameplan stop te zetten, dit vanwege teveel kapitaal verslinding en financiele gaos. Het project werd toen geleid door Ir. Frank Essed (NPS), die meer dan de helft van de 3,4 miljard Nederlandse ontwikkelingsguldens voor Suriname, reeds tegen het project had gegooid.

  Maar de NDP o.l.v. Desi Bouterse, was vast besloten niet hetzelfde te laten gebeuren met haar projecten. En de bruggen kwamen af tot teleurstelling van Front-politici.

  Maar wat de regering Wijdenbosch helaas niet af kreeg, was het asfalteringsproject, omdat deze nog heel lang moest lopen. En dit was als aas voor Front-politici.

  Ze deden er alles aan om het asfalteringsproject te stoppen, om de suggestie bij de politieke achterban te wekken dat net als het West-Surinameplan, ook het asfalterinmgsproject van de voormalige regering Wijdenbosch, mislukt was. Intussen lieten zij het project sneller aflopen dan gepland was en nu zitten ze met de gebakken peren.

  Alles wat de NDP toen tot stand had gebracht, werd als ‘NDP-Symbool’ gezien en niet als Surinaams eigendom en moest dus uit het straatbeeld verdwijnen. Maar wat doe je met zulke grote bruggen over de Suriname- en Coppename rivier. En wat doe je met de grootste deviezenverdiener van de Republiek Suriname, ‘Staatolie Suriname’.

  En het zijn deze zelfde politici onder leiding van President Venetiaan, die het nu voor het zeggen hebben en zeggen dit land land te willen opbouwen. Maar waar zijn deze heren momenteel eigenlijk mee bezig, is een vraag die menigeen zich nu aan stellen is: Met een land ontwikkelen of met zichzelf te verrijken. Met “mensen die op hun lijken” of met een Apartheidsexperiment ala Zuid-Afrika tijdens Pik Botha. Met haat en rancune zaaien of de democratie om zeep helpen.

  Wat hebben deze Front-politici eigenlijk op hun ‘bovenkamer’ opgeslagen, waardoor zij nog niet kunnen begrijpen of beseffen, dat de Republiek Suriname het op deze amateuristische manier van regeren, beslist niet zal redden.

  Wie zal het zeggen.


  Maak melding

 9. De militairen waren echt goed bezig, maar ja de winsten en zegeningen hebben anderen om zeep geholpen.
  Dus rest nu niks anders dan hopeloos te lopen bedelen en zwerven.
  Daarom de zoveel buitenlandse reizen(zwerven)

  Frontaanvallers zelf alles lopen te vernietigen toch, en nu wat en hoe dan waar zijn jouw vrienden(je hoort en ziet ze niet meer als zij komen, komen zij alleen met kruimels)

  U ziet het het heel beleid plus beleidslijn is kruimelen.

  Wat een intelligentsia in Su.


  Maak melding

 10. 30 jaar onafhankelijkheid en wat zijn we opgeschoten?
  We weten inmiddels dat SU bevolkt wordt door vele incompetente corrruptelingen.

  Wat is nodig. Een goede rekenkamer, een sterk afgeslankte efficiente en effectieve overheid, een pers die zijn controlerende taak kan doen en ook doet, een DNA die ophoud met kinderachtige spelletjes en zijn construcief controlerende taak serieus neemt en een drastische inperking van het reis en verblijfsbudget. ( nergens is geld v0or behalve..)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.