Ambtenaren in Suriname hameren op hoger loon

7

PARAMARIBO, 30 jun – Loonsverhoging of arbeidsonrust. Dat is de keus waar de Centrale van Landsdienaren Organisaties en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname, Fgols, de overheid voor plaatsen. Er is ook nog een ultimatum.

De loonsverhoging moet voor 1 oktober gerealiseerd zijn. Daar de regering elke waardering koppelt aan het Tjong A Hungrapport, moet dat maar zo gauw mogelijk uitgevoerd worden. “Iedereen kijkt uit naar een loonsverhoging voor koopkrachtversterking”, zegt Fols-voorzitter Marcelino Nerkust. Volgens beide organisaties groeit de ontevredenheid.

Weliswaar is vorig jaar al een loonsverhoging toegekend van tien procent. Het functiewaarderingsrapport had al lang uitgevoerd moeten zijn. “Ik ben heel intensief bezig met deze zaak, maar wil geen uitspraak doen over wanneer we zover zijn”, zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken. Als al duidelijk is wie waar past en hoeveel die functie waard is, moet nog worden nagegaan hoe dat te betalen.


7 REACTIES

 1. I am telling you. Het is gewoonweg schandalig. Die mensen hebben slechts drie dagen na de uitbetaling al geen geld meer.
  Sommigen komen door schulden tot over hun oren, maandelijks voor $RD.200,00 en minder op het werk. Als ze inderdaad in staat zijn te prseteren moet maar worden afgewacht.


  Maak melding

 2. Het is niet veel geld maar je komt wel uit met wat je ontvangt want Suriname betaald een hoop belastingen niet die wij hier betalen. en de huur van woningen is niet zoals hier en in Sur betaald men je gewoon weg ook geen huur en je kan ze niets doen ze worden door de staat beschermd. hoe zij daar leven kunnen wij het hier nooit doen


  Maak melding

 3. nr. 3.Ram slaapt, als jij behoorlijk wil leven Ram moet jij Euro’s of USD..betalen in Su.voor huur, let op huur.
  Ram jij moet meer weten, echt wel.
  En verder doe geen idioot vergelijk.
  Geen Pokai spelen Ram no du.


  Maak melding

 4. Wintie waai,lanti paai tok? Zoek een andere job bij de bouw of zo..nee daar moet je zzweeeten niet waar ?Per slot van rekening het is en blijft je eigen keuze. Heb ook familie(neefje)die bij de overheid werkt,,ai boi sari tori.Om rond te komen moet je twee a drie banen hebben.


  Maak melding

 5. Niet waar Mane,je komt uit met je SRD,als je normaal leeft.
  Hoe komt het dan dat niemand sterft van de honger en kom niet met je we sturen euries naar Suriname.

  Ik heb ook familie die bij de overheid werken en ze varen er heel goed bij met hun maandsalaris,hebben hun eigen huis,auto enz.
  Maar ja,als je een dubbeltje verdient en je wilt een kwartje uitgeven dan is het jouw probleem(Surinamers).
  Waarom geef je de Surinamers geen credit,dat ze het best rooien?Je denkt zeker dat het zo verschikkelijk goed gaat in Nederland no?

  Hahahahhahhahaahha,de Surinamers hoeven de huur ook niet in Eurie`s te betalen,als je daar op vakantie gaat ja,dan vragen ze eurie`s niet allemaal natuurlijk aii bajaaaa tjjjjjjjjjssssssssssssss.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.