Suriname bereidt deelname antimisdaadverdrag voor

4

PARAMARIBO, 11 jun – Suriname’s toetreding tot de Inter-Amerikaanse Conventie inzake Wederzijdse Bijstand in Criminele Aangelegenheden is een stapje dichterbij gekomen. Dit meldt het ministerie van Justitie & Politie. De ministerraad heeft de ontwerpwet goedgekeurd die de toetreding moet regelen.

Binnenkort volgt de indiening bij het parlement. De conventie regelt vooral de assistentieverlening bij de bestrijding van strafbare feiten. “De assistentie kan op verschillende gebieden verleend worden, te weten: onderzoek, vervolging en procedures die betrekking hebben op strafbare feiten waar de verzoekende staat jurisdictie over heeft ten tijde van het verzoek”, meldt Justitie & Politie.

Verwacht wordt dat vooral tussen Caribische staten de samenwerking zal verbeteren op het gebied van grensoverschrijdende criminaliteit. De beperkingen zijn duidelijk vastgelegd. “Het is van belang vast te stellen dat dit verdrag niet de bevoegdheid aan verdragspartijen verleent om op het grondgebied van een andere lidstaat jurisdictie uit te oefenen”, aldus Justitie & Politie. Ook mogen geen taken of bevoegdheden worden verricht die uitsluitend voorbehouden zijn aan de justitiële autoriteiten van de lidstaat die om assistentie is gevraagd.


4 REACTIES

  1. Alles wat sandoppie doet is in het voordeel van buitenlandse aangelegenheden. Deze media geile padvinder kan niks in het voordeel betekenen van surinamers onderling zoals misdaad op eigen bodem bestrijden.

    Die braziliaanse hoeren doet hij niets aan. Tuurlijk niet anders kan hij nergens meer snoepen.


    Maak melding

  2. Adop/ Volgen mij heb je het persoonlijk tegen de man.Maar vergeet een ding niet dat hij de beste Minster van justitie is die Suriname ooit heef gehad en gekend.Sur.Moet internationaal oppereren om criminaliteit een halt toe te roepen.Je moet durven om deze man de kans te geven om het land weer veilig te maken.Het Caricom rapport heeft bewezen dat Sur.Een van de veiligste land is, binnen de zuidamerikaanse continent.Ik denk niet dat je daarvan op de hoogte bent.Denk goed na voor je gaat afkraken.Ik hoop dat M. Jwalapersad aan de macht komt.Dat is het zeker over met al die wakamangs.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.