vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijProject in Suriname helpt kinderen terugplaatsen

Project in Suriname helpt kinderen terugplaatsen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 mei – In Suriname loopt sinds ongeveer anderhalf jaar het project Ketenzorg voor Kinderen, waarbij getracht wordt ontheemde kinderen zoveel mogelijk terug te plaatsen bij hun familie. Er moet vooral gekapt worden met een systeem dat kinderen in een tehuis houdt, omdat de materiële omstandigheden thuis niet geschikt zijn.

De benadering is meer holistisch van aard geworden. Om te voorkomen dat kinderen onnodig hun hele jeugd in een kindertehuis doorbrengen hebben het Leger des Heils, Unicef en het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting de handen ineen geslagen. “We zijn nu zo ver dat zeventien instellingen graag op inhoud willen samenwerken. Door die samenwerking ontstaat straks een keten van zorg,” zegt projectleider Betty Mijlof tegenover de Ware Tijd.

Doordat iedereen op de hoogte is van de aanmeldpunten ontstaat een keten van zorg naar beneden. Uit een onderzoek van het Leger Des Heils bleek onder meer dat kinderen in tehuizen graag terug willen naar hun familie. “Met begeleiding van gezinscoaches en supervisors proberen we kinderen weer terug naar de thuissituatie te krijgen”, aldus Mijlof.

Alleenstaande moeders krijgen al hulp van een gezinscoach. “Wanneer we preventie kunnen werken, zal onder andere gekeken worden naar de alleenstaande moeders, zij kunnen vaak door geldgebrek niet zelf voor hun kinderen zorgen. Daarom lopen we met het idee rond om hier met naschoolse opvang te beginnen. Dit geeft veel mogelijkheden, maar het moet betaalbaar blijven.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES