zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijCrisisteam gereed voor Surinaams district Para

Crisisteam gereed voor Surinaams district Para

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 mei – Districtscommissaris Hugo Pinas van Para heeft een crisisteam samengesteld om de wateroverlast het hoofd te bieden. In het team zitten onder meer medisch personeel en vertegenwoordigers van het leger en de brandweer. Vooral gezinnen die hun huis moesten verlaten zullen geholpen worden.

Het water in met name de plantage Vier Kinderen trekt weliswaar weg, maar de hygiënische omstandigheden vergen de nodige aandacht. Begonnen is met de registratie van instanties en benodigd materiaal. “Zo kunnen we meteen in actie schieten wanneer de klimatologische omstandigheden ons daartoe dwingen. Binnen het half uur moet het crisisteam paraat kunnen staan”, zegt Pinas tegenover de Ware Tijd.

Er zijn mobiele toiletten ter beschikking gesteld. Ook wordt de gezondheidssituatie in kaart gebracht. Vier Kinderen heeft te lijden van het overlopen van de Parakreek, die het meeste afvoerwater opvangt in de regio. Door de aanhoudende regenval is ook de bodem verzadigd geraakt. Grootste zorg van de honderden plantagebewoners is hun landbouwaanplant die nu verloren dreigt te gaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
 1. Dit crisisteam is rijkelijk laat. Para verkeert sinds jaar en dag in crises van allerlei aard. Waarom nu pas een crisisteam omdat het water dreigt te komen, althans komt?

  Para moet haar ontwikkeling in eigen hand nemen. De kennispotentie van Para is all over the world zo groot dat zij noch de politiek, noch de overheid nodig hebben om daadwerkelijk tot bloei te komen.

  Het sterft er van de academici, middenkader etc. en toch loopt het voor geen millimeter.

  Gewoon alle koppen bij elkaar steken dan kunnen wij binnen de kortste keren aan Paramaribo ontwikkelingshulp geven.

  Opo Paramang oeng OPO!


  Maak melding
 2. ik hoop dat men na de regentijd alle afwateringen in Para gaat ophalen. En alles in kaart brengt, want ik ken kreken die z`n mijn geboorte zijn gegraven en daarna nooit meer zijn op gehaald.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES