Eerste zorghotel in Suriname geopend

20

PARAMARIBO, 12 mei – Libi Makandra zal als eerste zorghotel in Suriname integrale zorg verlenen aan seniorenburgers. Er kan aan zestig gasten tegelijk onderdak worden geboden. Het luxe woonzorgcomplex te Lelydorp van de broers Julien en Harry Dijksteel gaat samenwerken met lokale en buitenlandse partners voor een optimale dienstverlening.

“Partnerschap is onze kracht”, zegt Harry Dijksteel. Vanwege de samenwerking met onder andere een nabijgelegen apotheek kan snel hulp verleend worden. Ook is een ambulancedienst ter beschikking, spoedeisende hulp en wondbehandeling. Volgens minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid is het initiatief een prima voorbeeld van aanvulling op overheidszorg.

Gestreefd wordt naar zoveel mogelijk verschuiving van opnamebehandeling naar zorg. Het toenemend aantal thuiszorgorganisaties die zich aandienen gaat al de goede kant op. Libi Makandra wil verder gaan op voor de cliënt zo voordelig mogelijk manier. Tot de buitenlandse partners behoren Stichting Banda Bou van Curaçao en het Nederlandse Thebe Holding BV.


20 REACTIES

 1. De ervaringen die mij tot nu toe ter ore zijn gekomen met deze nieuwe dienstverlening in Suriname waren zeer positief; Libi Makandra voorziet beslist in een behoefte en geeft Srananmans in Nederland -indien nodig- de gelegenheid om de zorg voor hun ouderen in Suriname met een gerust gevoel over te laten aan anderen.


  Maak melding

 2. Dit project kon toch door Surinamers worden opgezet? Een goed project maar helaas eten de bakras ons weer de kaas van het brood. De senioren markt is de markt van de toekomst.


  Maak melding

 3. Even dit,”het senioren verblijf van mijn moeder, kost haar elke maand $200″.Het is niet aannemelijk dat de gebroeder’s Dijksteel de Surinaamse dollar willen als betaal middel.


  Maak melding

 4. Uien , ik ben het volkomen eens met je.
  Die blanken krijgen alles voor elkaar, maar een echte suri, wordt niks gegund.
  Dit is eigenlijk de taak van de surinaamse overheid!

  A tang so


  Maak melding

 5. Nothing is for free >> Benieuwd!

  Het gaat hier om oudjes die dat kunnen veroorloven en gespaard hebben voor hun oude dag. Anderen die erop los hebben geleefd zonder aan later te denken mogen toe kijken!

  Sparen is toch niet zo slecht!


  Maak melding

 6. Goed initiatief voor de Surinamers die durven te investeren in hun land je moet maar oppassen met de politieke elite, want als je geen bijdrage in hun kast hebben gestort zijn ze gewoon een sta in de weg


  Maak melding

 7. Het is jammer dat Suriname geen moeite doet voor Surinamers om iets te ondernemen in het land en wel voor de witte mannen die Nederland vluchten om de allochtonen en om dat de euro hun kapot maakt.

  Het is goed dat er zo een zorghotel er is alleen snap ik niet waarom die witte mannen dat doen.

  Die mannen willen alleen hun zak vullen,genieten van het lekker weer,van alle lekkere eten enz van het land terwijl ze in Nederland misschien wel Surinaamse eten vond stinken,’zwarte of bruine” zeiden tegen Surinamers in Nederland.

  Ik was veel blijer geweest als Surinamers met dit kwamen en ik had het ze veel meer gegund.

  Suriname moet de Surinamers steunen om iets op te zetten en om ze terug te halen naar Switie Sranang.

  Want de Surinamers verdienen om van Suriname te genieten en niet de witte mannen!!!


  Maak melding

 8. Get a life (nr 10),

  Je hoeft niet knap te zijn om zo te reageren als wat ik heb gedaan, het is heel simpel, je kan de geschiedenis vergeten maar niet vergeven.

  Hoe zijn de Surinamers opgevangen toen ze uit Suriname vertrokken??Hoe ging men toen met ze om en hoe gaat men nu met ze op??

  Suriname is gedumpt en daarna tot de dag vandaag zwart gemaakt maar zelf willen ze stiekems mee profiteren nu het beter gaat met Suriname en minder in Nederland.

  Nogmaals ik ben blij dat die zorghotel er is daar is niks mis mee.


  Maak melding

 9. 2Su,

  De Nederlanders zijn een hardwerkend volk en hebben een enorme handelsgeest.
  Surinamers zijn naar Nederland gekomen om te profiteren van de staat,niets mis mee,maar ga niet zo dom zitten zeiken,azijnzeiker.
  Nederlanders gaan naar elders om hard te werken,maakt niet wat ze aanpakken,maarrrr HET ZIJN WEER DIE HOLLANDERS.

  Die So Called Surineds(uitzonderingen daargelaten) hebben hun snuiter vol van ,dat ze niet geaccepteerd worden in Suriname,wat een fabel is,waarom hebben 1 of 2 van hun het initiatief niet genomen en zelf zoiets opgezet.Ding sa law,wanti wroko???? Ding no sabi.


  Maak melding

 10. Toet (nr.12),

  Weet je wat ik voor jou hoopt, dat diezelfde bakra’s voor wie jij springt jou in je eigen land straks zal commanderen en je de les zal voorlezen en je daarna een schop onder je kont geeft en met een zak geld weer naar Nederland vertrekken waar ze bedrijven en weet ik veel gaan opzetten zodat ze ergens op een camping kunnen relaxen omdat er niet meer gewerkt hoeft te worden want anderen doen dan voor hun.

  En wat heb jij eraan gehad?? Geen ene moer!!!

  Denk je wel na wat de gevolgen kunnen zijn??
  Die mannen gaan tegen Nederlandse prijzen werken, de Surinaamse ondernemers zullen dan automatisch hun prijzen aanpassen, dus alles zal duurder worden.

  Sinds Nederlanders naar Spanje verhuizen zijn huizen daar duurder geworden, dat geldt ook voor Turkije,Indonesië,Thailand,Filipijnen en ga zo maar door.

  Die mensen gaan niet werken voor 300 srd in de maand terwijl ze in Nederland 2000 euro kregen.

  Als ze daar een huis kopen voor 80.000 euro verkopen ze die bij vertrek misschien wel 200.000 euro.Dus de Surinamers zullen hun prijzen ook verhogen,op den duur zullen alleen maar mensen van buiten af in Suriname een huis kunnen kopen.

  Je hebt toch internet, ga een keer rustig zitten en ga lekker surfen en misschien zal je door krijgen wat ik bedoel.

  Misschien kwam ik anders over maar wat ik bedoel is dat als het gaat met Suriname, de Surinamers ervan moeten kunnen genieten want toen het slecht ging hebben ze dat ook ondervonden, snap je??

  Als jij een jaar lang op een broodje zit te wachten en vlak dat ie die broodje jou bereikt blokkeer ik je weg en neem ik die broodje terwijl ik van een andere wereld deel kom, snap je wat ik bedoel.

  Nogmaals ,

  HET IS GOED DAT DIE ZORGHOTEL ER IS WANT HET KAN VOOR VEEL MENSEN EEN UITKOMST ZIJN,OOK VOOR MIJ ALS DAT NODIG IS.

  En Suriname heeft het moeilijk gemaakt voor Surinamers die terug willen keren naar Suriname wat jammer is want er zijn er velen die graag iets zouden willen opzetten in het land.

  Suriname geeft eerder de voorkeur aan de blanke Nederlanders.


  Maak melding

 11. 2su
  Hahahahahahhahaha,o je denkt ,dat ik in Suriname woont?Hahahahh.
  Huh??????????

  Neen mi boi,ik woon en werk in Nederland,ben er trouwens geboren en getogen,jammer genoeg wel.
  Maar tja,de waarheid is hard om te horen he.
  Waar het mij om gaat/ging,is:Je zit maar die Nederlanders af te zeiken,maar zeg nou zelf is het niet VETCOOL,wat ze in Suriname hebben neergezet?????Welke so called Surined,doet DAT ze na??????
  Eerlijk gezegd had ik liever gehad,dat een so called Surined,het gedaan het,maar tja,zal wel NOOIT gebeuren.
  A boeng,geen tijd meer tang boeng.


  Maak melding

 12. Toet (nr.15),

  Het enige wat ik jou nog te vertellen heb is dat wie het laatst lacht, het hardts lacht.

  En met de tijd zullen we zien wie er zal lachen, jij of ik??

  Verder rest wens ik je een fijn lang weekend toe.


  Maak melding

 13. Beste waterkant.net lezers,

  Met trots lees ik alle berichten van het zorghotel opgericht door mijn vader en mijn oom. En ik wil iedereen laten weten dat ze allebei geboren en getogen Surinamers zijn. mijn vader heeft tijdelijk in Nederland gewoond om genoeg kennis en ervaring op te doen om zijn land en medeburgers te helpen. Vind het jammer om de negatieve reacties te lezen.
  Het zorghotel is helemaal niet duur. De oprichters weten heus wel dat de ouderen tegenwoordig geen vetpot aan geld hebben om uit te geven. Voor meer informatie verwijs ik iedereen naar hun website http://www.freewebs.com/zorghotelsuriname/
  En vervolgens pas oordelen als je alle feiten weet.

  een trotse dochter en nichtje


  Maak melding

 14. he su in jouw geval had ik mij eerst terdege laten informeren over het hoe en wat voordat ik een stel zeer domme reakties zou plaatsen.
  zoals je nu inmiddels vernomen hebt zijn de gebroeders Dijksteel geboren en getogen zwarte surinamers om trots op te zijn.


  Maak melding

 15. Mary (nr,19),

  Ten eerste wil ik je vertellen dat ik reageerd heb het artikel en op andere reactie’s, als je terug scrollt zal je dat zien.

  Ten derde blijf ik bij mijn standpunt hoe ik over de witte man denkt in deze soort situatie’s. Jij vindt mijn reactie’s dom maar dat is jou probleem en niet de mijne want zo denk ik er over en dat is mijn mening. Als je goed leest heb ik over het algemeen en niet persoonlijk over deze gebroeders.Ook al gaat er een witte man pieren verkopen,dan denk ik er nog steeds zo over.

  Als ze goed leest dan zie je dat ik met witte mannen, Nederlanders bedoel die in Europa zitten weet je die met blauwe ogen enz en dat ik schreef dat ik het liever Surinamers gunde en met Surinamers bedoel ik niet een bepaalde bevolkings groep want ik zie een ieder die van oorsprong uit Suriname komt als Surinamers.

  Ik heb ook niet gezegd dat het een zwarte,bruine,getinte,of blanke (boeroe’s) moest zijn maar SURINAMERS en ik heb ook niet gezegd dat ze in Suriname geboren of getogen moesten zijn als het maar liever Surinamers waren.

  Van mij part waren het boeroe’s die in Suriname leven.En met een boeroe bedoel ik niet een witte man die een jaar geleden zn geluk als boer is gaan zoeken in Suriname dat begrijp je wel hoop ik.Wel jammer Mary dat je niet eerder een reactie plaatste met jou gedachten en/of mening.Achteraf is het altijd makkelijk commentaar te leveren.

  Ik heb altijd geschreven dat het goed is dat die zorghotel er is en als laatste wil ik je zeggen dat ik trots ben op elke Surinamer die aan zn land denkt en er iets voor doet of wilt doen.

  Dionne (nr.18), gefeliciteerd dat je vader en oom deze idee hebben bedacht en zijn gaan uitvoeren want nogmaals ik kan er ook misschien er ooit ook nog wat aan hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.